Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy macie koronkę na zębie?

Polecane posty

Gość gość

Miałam zakładana koronkę na ząb, zrobili mi ten ząbek bardzo duży, jest z przodu. Przez cały dzień było mi b niedobrze, mdłości, ślinotok, potem zaczęło przechodzić. Czy ktoś miał tez takie kłopotuz koronka?

Gość _Carycka
Nie. Poszlas tam gdzie tanio?

Gość gość
Mam tak zrobione jedynki ze nawet dentysta się nie zorientował w pierwszej chwili robiąc przegląd :D Nie miałam żadnych sensacji, ale każdy organizm reaguje inaczej

Gość gość
Strasznie tanio tam nie jest, a korona pełnoceramiczna na implancie. Tyle, ze mam mega problem z zębami, i na gorze nie mam jeszcze obu czwórek, piątki, szóstki. Pozostałe zeby to sa praktycznie plomby. Pewnie dlatego mi zrobili ten ząbek taki duży, bo nie mam czym gryźć, i jest większe ryzyko zlamania

Gość _Carycka
Moze dlugo mialas tam luke I dlatego czujesz dyskomfort

Gość gość
Przedtem był ząb tymczasowy, i w ogóle bez problemu, ale tymczasowy był leciutki, i znacznie mniejszy. Ja chyba jestem jakaś przewrażliwiona na wszystko, wlasnie dlatego tez mam taki stan zębów, wiecznie się bałam dentysty

Gość gość
Mnie zalecono w takim przypadku kupic landrynki i starać sie je jak najdłuzej trzymać i mówic. To zmniejsza dyskomfort o ktorym piszesz i przyzwyczaja do innego, prawidłowego ułożenia szczęki.

Gość gość
W takim przypadku? Co miałaś robione?

Gość gość
Autorko, ile masz lat ze az takie problemy z zebami? U mnie tez masakra... Mam 38 lat i 9 brakow!

Gość gość
Ja mam niedługo 41- jestem autorka. W rodzinie zeby dość słabe, myłam co dzień ale nieraz na wieczór zapominałam, jednak chyba powodem jest dentofobia, bo mając Zab do leczenia ze strachu nie szlam, tylko brałam środki przeciwbólowe, aż stan był taki, ze przestawały działać i się czołgalam wtedy do dentysty. Jak juz był do kanałowego lub usunięcia. Kilka zębów tez usuniętych bez sensu, pochopnie, dawno temu.

Gość gość
no w takim przypadku jak twoj-korona na implancie