Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

chce przesunąć okres PILNE

Polecane posty

Gość gość

poradzcie okres zaczac ma mi sie za 3 dni, nie stosuje antykoncepcji a chce go przesunac o 5 dni, czy moge zaczac brac tabletki antykoncepcyjne teraz i nie bede miala plamien i okresu w najblizszym terminie tylko dopiero po skonczeniu listka tabletek?

Gość gość
Może lepiej idź do lekarza. Możesz sobie nie źle rozlegulować hormony.

Gość gość Iwona
autorko to tak nie działa; generalnie zasada rozpoczęcia stosowania tabletek jest taka, że najlepiej zacząć je stosować w 1 dniu miesiączki i wtedy też od pierwszego dnia jest się zabezpieczoną; można ewentualnie w 2-5 dniu krwawienia, ale trzeba wtedy dodatkowo się zabezpieczać 7 dni. Ja swoją belarę zaczynałam właśnie pierwszego dnia. Inne dni niż te które wymieniłam nie są wskazane, nawet w ulotce jest informacja, że należy poczekać do następnego cyklu. Gdybyś teraz wzięła to nie wiadomo jak organizm zareaguje. Przesunąć okres można jak już się stosuje antykoncepcję, nie robiąc przerwy między opakowaniami; przemyśl to jeszcze, możesz też do ginekologa się udać;

Gość gość
Okres opóźnia mocny stres, niedobór pokarmu (składników odżywczych) oraz niektóre narkotyki. Żadnego z tych sposobów nie polecam, a odpowiedź ma charakter edukacyjny stricte.

Gość gość
To tak nie zadziała, że teraz weźmiesz tabletkę i to przesunie okres. Pierwszą tabletkę należy przyjąć właśnie w pierwszym dniu miesiączku i żebyś w ogóle była zabezpieczona, bo z każdym kolejnym dniem to trzeba już się dodatkowo zabezpieczać. Może udaj się lepiej do ginekologa i sam nic nie rób na własną rękę, bo możesz sobie tylko zaszkodzić. A nasze zdrowie jest najważniejsze. Tutaj sobie zawsze możesz poczytać o działaniu tabletek antykoncepcyjnych http://antykoncepcjanamiare.pl/kiedy-nalezy-rozpoczac-stosowanie-tabletek-antykoncepcyjnych/