Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pyt do mam 35 plus

Polecane posty

Gość gość

Mam pytanie do mam 35+ Jakiego kremu do twarzy używacie ? Macie osobny na dzień i noc ? Używacie kremu pod oczy ?

Gość gość
Nie używam kremów. Tuż po trzydziestce nabawiłam się trądziku. Każdy krem, emulsja zaostrzał zmiany. Dermatolog dała mi inne ale po nich szczypała mnie skóra i doszło do tego że przed okresem miałam bardzo tłusta cerę a po suche płaty. Koleżanka powiedziała mi o olejkach. Na początku używałam arganowego. Trochę pomógł ale nie za mocno. Później był z awokado i wreszcie jojoba. Obecnie tylko tego używam. Skóra fajna, trądzik znikł, olejek jest wydajny.

Gość gość
Jam mam uczulenie na każdy poza Bambino, stare, niebieskie Nivea i krem z nagietka. Kiedyś mogłam używać wszystkiego, a teraz tylko te trzy.

Gość gość
Zależy od pory roku. Latem w upały na noc coś lekkiego z kwasem migdałowym albo kwasami PHA na zmianę z serum z wit. c i lekkim kremem nawilżającym. Teraz wracam do retinolu, stosowanego co dwa-3 dni (w inne dni dalej kwasy PHA). A na dzień przede wszystkim krem z filtrem, pod który daję lekkie serum antyoksydacyjne i kroplę "ślimaka".

Gość gość
Aha, pod oczy stosuję i te same rzeczy co na twarz plus na noc dokładam jeszcze coś bardziej odżywczego bo tam mi się skóra łatwo przesusza, zwłaszcza zimą.

Gość gość
Może jakieś konkrety-nazwa kremu?

Gość gość
Ja się zastanawiam dlaczego piszesz do "mam"? Czy kobieta po urodzeniu dziecka jest już tylko matką? Kobieta jest przede wszystkim kobietą, potem matką.

Gość gość
ja stosuję kremy które są podkładem pod makijaż np. AA BEAUTY PRIMER 360 :-) na razie wystarczy mam młody wygląd :-)

Gość gość
gość dziś Kremy z kwasami PHA i migdałowym robię przeważnie sama, sera antyoksydacyjne też. Retinol kupuję z the ordinary, wit C z Niod, filtr 50 Vichy albo 30 the Ordinary, krem pod oczy vis plantis najczęściej. A ślimak to Cosrx 96/

Gość gość
ja za tydzien bede miala 35urodziny ale sie wypowiem. Po pierwsze jestem pod wrazeniem tej pani powyzej ktora kremy robi sama, ja zielonego pojecia nie mam co to retinol, serum itd :) Jestem wielka ignorantka w tej dziedzinie, mam kremy na dzien i na noc i to wszystko. Teraz jest to Olay SPF15, wczesniej La roche posay, wczesniej nivea visage. Nie jestem przywiazana do zadnej marki. Wymagan duzych nie mam, krem musi byc tylko do suchej skory, ot i wszystko. Kremu pod oczy nie uzywam, bo zawsze zapominam go nakladac. Wiem wiem- ignorantka ze mnie. Na szczescie cere mam ladna, nie uzywam podkladow, pudrow, korektorow itd, chyba ze raz w roku ide na jakies wesele, to wtedy kosmetyczka mnie umaluje.

Gość gość
gość dziś No widzisz, a ja mam wymagania, bo krem czy serum ma dla mnie spełniać więcej funkcji niż tylko nawilżenie czy natłuszczenie. Dlatego nauczyłam się czytać składy. A swoje kosmetyki po prostu lubię robić czasem - taka mała alchemia ;). Jak mi się nie chce to coś podobnego składowo kupuję i też dobrze :)