Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Prosze o rade sama z dzieckiem

Polecane posty

Gość gość

Prosze o rade, mam ciezka sytuacje, mam 2 letnie dziecko I mieszkam u partnera ktory wyrzuca mnie z domu regularnie awanturuje sie przy dziecku itd. Jest uzalezniony od marihuanny a dom moich rodzicow jest daleko. Nie chce btc u rodzicow poniewaz sytuacja tam jest nieciekawa, cjwile juz mieszkalam u nich z dzieckiem I myslalam ze zwariuje. Matka co wieczor pijana, brat ktory byl kilka razy juz w psychiatryku, ojczym duzo starszy od matki. A co najgorsze rodzice wpadli I maja dziecko jedynie 8 miesiecy starsze niz moje. Mam studia, zajmuje sie tez paznokciami ale ze wzgledu na brak opieki to tylko male dorabianie na jedzenie. Nie mam pojecia co zrobic.

Gość gość
Dom samotnej matki. Niby co masz robić? Po co dziecko z tskim kimś

Gość gość
Dom samotnej matki ..łatwo się mówi osoba bezdzietnym , dziewczyno musisz zacząć działać ja też planuje jestem w podobnej sytuacji , najpierw odłożyć trochę kasy pokryjomu bez wiedzy partnera , załatwić 500+ rodzinę i pierwsze co wynajem jak najtańszego mieszkania , urządzić zawsze się da z czasem , jak masz już mieszkanie zapomoga dla samotnej matki alimenty,jest takie coś jak dodatek do prądu gmina płaci połowę opłaty bynajmniej u nas trzeba chodzi do mopsu pytać szukać kogoś do pomocy spokój dziecka najważniejszy jestem strasznie anty do przemocy i nie toleruje tego a tragedia jest dla mnie bicie i płacz dzieci i nigdy bym na to nie pozwolila

Gość gość
Powiedz mi, po chooy z takim patusem dziecko? Łobuz kocha najmocniej?

Gość gość
ja radziłam dom samotnej matki i mam 2 dzieci. po co się ma dziecko i autorka męczyć z kimś takim?

Gość gość
W dzisiejszych czasach zdejmuje się z kobiet odpowiedzialność z kim mają dzieci, dają doopy patologii a potem płacz i oczekiwanie, aby wszyscy się składali na owoc nieodpowiedzialnych decyzji.

Gość gość
no sorry ale chyba wiedziała jaki jest no chyba że spotkali się na dysko i tam po drinku był sex a jak zaciążyła to trzeba się było wiązać dla wpadki

Najpierw powinnaś poszukać informacji w różnych instytucjach typu MOPR itp, popytaj się jakie zasiłki możesz dostać itp. Możesz też zrezygnować na jakiś czas ze studiów na rzecz pracy by wynająć jakieś mieszkanie lub w dłuższej perspektywie uskładać na coś własnego.

Gość gość
Mops i gmina w sprawie mieszkania i doplat.