Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Natalia Matylda

Uczę się profesjonalnego stawiania horoskopów potrzebuję królików :)

Polecane posty

Gość Natalia Matylda

Jeśli jesteś ciekawa/ciekawy, znasz swoją datę urodzenia, GODZINĘ urodzenia (bardzo ważne!!! godzina musi byc podana z dokładnością do 15 minut, choć to i tak wg mnie za dużo.) oraz miejscowość urodzenia ( to również BARDZO ważne. Możesz mieszkać w Zielonej Górze, ale urodziłaś/łeś się w Gdańsku. Ja potrzebuję tej drugiej informacji.) Będę tu zaglądać i czekać na Was. Robię to, oczywiście, za darmo i publicznie - tutaj. Chcę się uczyć na "żywych obiektach", również internetowo. Potrzebuję z chętnymi kontaktu - będę chciała więc weryfikować to, co mówi o Was horoskop z Wami - tutaj, anonimowo. Mimo iż zajmuję się astrologią hobbystycznie od wielu lat, jest to nauka, która nigdy się nie kończy. Nie jest to też post typu "mam pytanie". Nie będę odpowiadała na pytania "co zdarzy się wtedy i wtedy", itd. nie jest to post wróżbiarski. Horoskop, który stawiam to tzw. horoskop natalny, czyli jakby portret psychologiczny na podstawie kosmogramu. Czekam! i pozdrawiam!

Gość Natalia Matylda
Od razu zaklepuję login, żeby nie prowokować śmieszków.

Gość Natalia Matylda
Podbijam

Gość Natalia  Matylda
Chętnym zrobię blowjob'a

Gość Natalia Matylda
podbijam

Gość The Gatz
09.09.1979 Poznań Łazarz między 5:45 a 6:00 (nie wiem dokładnie)

Gość gość
12.01.94 godzina 12.01 lublin

Gość Natalia Matylda
The Gatz - istotnym jest,czy jesteś kobietą, czy mężczyzną - potrzebna informacja do interpretowania Marsa i Wenus. To samo tyczy się gościa po Tobie. Napiszcie jeszcze płeć.

Gość Nnnnnnnnnn
Kobieta, 30.12.1996, godzina 23.59, Nidzica

Jeden horoskop na raz. Jutro spojrzę na następne horoskopy. Dziś zinterpretowałam "na pierwszy rzut oka" The Gatz: The Gatz - Masz Stellum, czyli zbiór wielu planet w Pannie w 1szym domu(Ascendent -czyli to jak jesteś powierzchownie postrzegany, przez ludzi, którzy nie znają Cię aż tak dobrze - również w Pannie). Oznacza to tyle, że jesteś poniekąd typową Panną. Myślę, że wielokrotnie czytałeś/łaś, co "bycie Panną" oznacza. Skłonności do pedanterii, rzeczowość, trzymanie się gruntu, też skłonność do bycia "naprawiaczem", czyli pociągają taką osobę ludzie, którzy nie są tak poukładane, jak Oni. Chęć pomagania innym ludziom., naprawienia ich. Ogromna wrażliwość na szczególiki i wielka spostrzegawczość. Mało w takim człowieku jest bujania w obłokach i mało...wyobraźni :) The Gatz bardzo zwraca uwagę na dobór słów, na to by wypowiadać się "porządnie". Gramatyka i interpunkcja muszą być poprawne. Również w tym horoskopie widać skłonności do próby planowania życia innym, postawy "ja wiem,co jest dla Ciebie najlepsze". Wydaje mi się też, że osoba ta jest trochę zbyt poważna, nieco pesymistyczna ALBO ma trudności z wyrażaniem siebie. Księżyc w 8 domu może wskazywać na średnie relacje z matką, ale też na rozbieżność między ego, między tym, czego się chce dla siebie i tym, jakie ma się postrzeganie siebie a emocjami. Emocje są w Baranie u tej osoby. Ten człowiek może szybko się zakochiwać, ale też szybko zmieniać obiekt zauroczenia, bardzo namiętna osoba, duży temperament, wybujała seksualność. Pluton pogłębia wszystko to, co napisałam wyżej o emocjach, aczkolwiek może być też duży nacisk na to, żeby partner był atrakcyjny fizycznie, żeby był zaradny. Takie mogą być oczekiwania tej osoby. Dzieciństwo mogło być trudne, któregoś z rodziców mogło często nie być w domu, mógł być wątek jakichś nałogów. Jeśli The Gatz jest mężczyzną, lubi kobiety w typie Panny (czyli swojego znaku). Jeśli jest kobietą, jest powściągliwa w wyrażaniu emocji, w pierwszych interakcjach z potencjalnym partnerem. Nie jest to osoba, którą kręcą "jednorazowe numerki". Jeśli The Gatz jest mężczyzną, w uczuciach jest opiekuńczy i sam potrzebuje "zaopiekowania". Bardzo sentymentalny człowiek, nie lubi konfliktów, potrafi być w nich obiektywny, ale jest też tutaj skłonność do bycia tzw "passive aggressive". Jeśli jest jednak kobietą, lubi mężczyzn łagodnych, stonowanych, wyważonych i rodzinnych. Również skłonności do pasywnej agresji. Do pamiętliwości i nieumiejętności wybaczania. Proszę o komentarz The Gatz. Jeśli chciał(a)byś na swój temat coś dodać, byłoby fajnie. Mogłabym wtedy spojrzeć na horoskop, czy ma to gdzieś swoje uzasadnienie, a to duża nauka dla mnie. Jeśli chcesz zobaczyć, jak Twój horoskop wygląda - napisz. Wkleję obrazek.

Gość gość
przecie horoskopy sa złe głupie i nie majace z rzeczywistość nic wspólnego bo planety gdyby tak było to trzeba by albo wypuscic z wiezienie złodzieli pedofilów morderców bo to wina planet a nie ich

Gość The Gatz
Jestem kobieta :) Jestem w duzym stopniu typowa panna, pod wzgledem perfekcjonizmu. Co do bycia naprawiaczem, to sie zgadza, a raczej zgadzalo sie w 1 polowie zycia (choc raczej stawialam na inne tego powody, jak np. rodzine dyfunkcyjna). - Chęć pomagania innym ludziom., naprawienia ich. - tak, w przeszlosci. - Ogromna wrażliwość na szczególiki i wielka spostrzegawczość. - tak. - Mało w takim człowieku jest bujania w obłokach i mało...wyobraźni usmiech.gif - nie. Mam zawod artystyczny, duzo bujam w oblokach, czesto sie zamyslam. Z natury jestem raczej tworca / kreatorem, wyobraznia jest chyba jedna z moich najwazniejszych cech. - The Gatz bardzo zwraca uwagę na dobór słów, na to by wypowiadać się "porządnie". Gramatyka i interpunkcja muszą być poprawne. - tak. - Również w tym horoskopie widać skłonności do próby planowania życia innym, postawy "ja wiem,co jest dla Ciebie najlepsze". - tak, w przeszlosci. - Wydaje mi się też, że osoba ta jest trochę zbyt poważna, nieco pesymistyczna ALBO ma trudności z wyrażaniem siebie. - jedno i drugie. Jako dziecko bylam bardzo powazna na swoj wiek. Z natury jestem pesymistka i z trudem to zwalczylam. Mam problemy z wyrazaniem siebie. - Księżyc w 8 domu może wskazywać na średnie relacje z matką, ale też na rozbieżność między ego, między tym, czego się chce dla siebie i tym, jakie ma się postrzeganie siebie a emocjami. - nie dogadywalam sie z Mama. - Emocje są w Baranie u tej osoby. Ten człowiek może szybko się zakochiwać, ale też szybko zmieniać obiekt zauroczenia - proces zakochiwania sie trwa u mnie miesiace albo lata i latami jestem wierna obiektowi zauroczenia. - bardzo namiętna osoba, duży temperament, wybujała seksualność. - tak. - Pluton pogłębia wszystko to, co napisałam wyżej o emocjach, aczkolwiek może być też duży nacisk na to, żeby partner był atrakcyjny fizycznie, żeby był zaradny. - ani troche, musi byc inteligentny. - Dzieciństwo mogło być trudne, któregoś z rodziców mogło często nie być w domu, mógł być wątek jakichś nałogów. - taty nie bylo w domu. - Jeśli jest kobietą, jest powściągliwa w wyrażaniu emocji, w pierwszych interakcjach z potencjalnym partnerem. Nie jest to osoba, którą kręcą "jednorazowe numerki". - tak. - Jeśli jest jednak kobietą, lubi mężczyzn łagodnych, stonowanych, wyważonych i rodzinnych. - lubie roznych mezczyzn, ale orzede wszystkim ciekawych, inteligentnych i tworczych. - Również skłonności do pasywnej agresji. Do pamiętliwości i nieumiejętności wybaczania. - nie. Umiem wybaczac, jestem pamietliwa, ale wystarcza mi poczucie wladzy. Choc co do pasywnej agresji, nie pamietam, jaka bylam jako dziecko i nastolatka, bo sporo pracuje nad soba.

Gość The Gatz
Jeśli chciał(a)byś na swój temat coś dodać, byłoby fajnie. Mogłabym wtedy spojrzeć na horoskop, czy ma to gdzieś swoje uzasadnienie, a to duża nauka dla mnie. - Interesuje sie ezoteryka, filozofia, ciekawi mnie fizyka kwantowa. - Mam potrzebe zrobienia czegos waznego i wielkiego. Nie interesuje mnie „zwykle” zycie. - Staram sie pracowac nad soba. Zmienilam duzo cech swojej osobowosci, z ktorych bylam niezadowolona. - Mam niskie poczucie wartosci :( i tego trudno mi sie pozbyc. Nie potrzebuje rysunku kosmogramu. Dziekuje.

Gość Natalia Matylda
Spójrz, że umknęło mi to - Jowisz jest w Lwie, więc wszelkiego rodzaju artyzm i zawody z nim związane jak najbardziej by się to zgadzało. W XII domu, ale z tym domem mam sporo problemów niestety. To dom rybi-neptunowy, więc Lwi artyzm z rbio-senną domieszką. MKogę spytać, co to za zawód? To ciekawe. Mówisz, że interesujesz się ezoteryką - Księżyc znajduje się w 8 domu i Jowisz w domu XII, w 4 też jest Neptun. Mimo że u Ciebie te domy są w znakach ognistych, nie należy zapominać, że w swojej oryginalnej formie, są to domy wodne, poza tym descendent - sposób, w jaki się komunikujesz z innymi jest w Rybie - zatem ezoteryka i wyobraźnia istnieją i mają się dobrze ;) lekcja wyniesiona - super. Poza tym, czy jesteś osobą zależną od innych? (nie w sensie finansowym, raczej emocjonalnym) Większość planet po lewej stronie kosmogramu wskazuje na taką cechę. Panna to taki trochę "the Fixer" w relacjach. Spolaryzowany z fazą Ryb . Panna naprawia, a Ryba jest "the mess", który trzeba naprawić. Fazy spolaryzowane ze sobą (w opozycji) to dwa końce tego samego kija. To prawda, bardzo często, że człowiek chce naprawiać, pochodząc z dysfunkcji, gdyż to tak naprawdę jego własna prośba o pomoc - czasem zupełnie nieuświadomiona, ale w przypadku Panny jest to także wpisane w znak. W Twoim kosmogramie, oprócz poszlak na dysfunkcje, ogromnie zaznaczona Panna. Myślę, że ponieważ masz węzeł północny w XII domu i to pod sam jego koniec, jest powodem tego, dlaczego tak bardzo chcesz dbać o samorozwój. XII dom to ostatnia faza rozwoju. Masz wielki trygon w żywiole ognia, alew wodnych domach. Myślę, że dlatego też Twój zawód wymaga wyobraźni - wielki trygon oznacza, że coś przychodzi z łatwością, daje "swobodny przepływ energii". U Ciebie figurę tę tworzy uczuciowy księżyc, senny Neptun i powiększający wszystko Jowisz. Z połączenia tych cech na pewno wychodzi ktoś twórczy, a znaki ogniste sprzyjają temu, aby twórczość materializować. Wielki trygon również niestety rozleniwia - być może możesz dużo lepiej i dużo więcej, ale jako że przychodzi Ci to z taką łatwością, zadowalasz się dobrym poziomem, które masz "ot tak".

Jeśli chodzi o niskie poczucie własnej wartości - to też może wynikać z natłoku tej Panny tutaj, ponieważ ideał jest nieosiągalny, a nadmierny perfekcjonizm staje się zmorą. No i Saturn na Słońcu - pesymizm.

To też zabawne, że od razu czuć było od Ciebie swego rodzaju rezerwę - po jednym tylko wpisie. Mimo, że nie widać zza ekranu człowieka, jego mimiki twarzy ani tonu głosu, zanim jeszcze spojrzałam na datę urodzenia, już od początku czuć było, że nie jesteś osobą, od której bije hurraoptymizm. To bardzo ciekawe.

Gość The Gatz
Jestem plastykiem, hobbystycznie (czasem) pisze. Jestem niezalezna finansowo i emocjonalnie. O jakich „poszlakach na dysfunkcje” mowisz? Piszesz, ze nie bije ode mnie optymizm. Koniec jesieni i zima nigdy nie byly moja ulubiona czescia roku, poza tym niedawno zmarla bardzo bliska mi osoba, a w zeszlym tygodniu dowiedzialam sie, ze druga bliska osoba jest chora na te sama chorobe. Ponadto jestem przemeczona praca. Mysle, ze to raczej dlatego. Ciekawy jest Twoj horoskop. Kiedys znalazlam stronke, gdzie mozna bylo automatycznie wyliczyc wplywy roznych planet na siebie i przeczytac interpretacje, ale Twoja jest znacznie bardziej szczegolowa. Gratuluje.

Gość Natalia Matylda
Zwracając się do "gość 2018.10.23 " Jestem w szoku, że ktoś może mieć taki horoskop... :D Pani z Lublina, 12 styczeń 1994 godzina 12:01 Bardzo koziorożcowa energia. Osobowość skoncentrowana na celu, taka osoba to tytan pracy. Osobowość nie lubiąca „tracić czasu”, bardzo ambitna, krocząca do celu pewnym krokiem. Może być „wewnętrznie niepewna”, odczuwająca jakby ciągły niepokój, potrzebuje wyrażać siebie w kontrowersyjny sposób. Aż 7 (!) planet w Koziorożcu, więc energia (znów) typowego Kozła, ale „zmiękczona” domem, w którym znajdują się te planety – IX domem – a więc energią Strzelca. Strzelec jest głęboko uduchowiony, posiada opinię na każdy temat i nie jest to zwykła, „wyczytana”, skopiowana skądś wiedza. Strzelec na każdy temat musi wyrobić sobie zdanie, ale oprócz tego...niespecjalnie akceptuje fakt, że może się mylić. Ma trudności z przyznaniem się do błędu.winy(o ile w ogóle taka sytuacja nastąpi). Twojego Koziorożca więc Strzelec (który jest najbardziej optymistycznym znakiem) tego Koziorożca rozmiękcza. Ostrość Kozła jest wyciszana rozbrajającą szczerością i optymizmem, który będzie tu trochę ten IX dom dawał. Oprócz tego, Twój zawód może być związany z dobroczynnością, z akcjami charytatywnymi, możesz też skupiać się mocno na duchowości, na filozofii, religii (są to sprawy związane z IX domem). Bardzo możliwe, że będziesz mieszkała za granicą, lub będziesz związana z dalekimi podróżami. Pomimo konserwatyzmu, który bije od Koziorożca, jest tu układ planet, który nie stroni od przygodności w życiu uczuciowym. Może być to osoba, w której „przygodowość” z tym konwerwatyzmem walczy i Uran całkiem dobrze tutaj w tej walca pomaga na korzyść właśnie jakimś przygodnym akcjom. Trudna uczuciowość. Lubi mężczyzn równie silnych jak ona sama. Absolutnie nie chce mężczyzny niezaradnego (Mars w Koźle, IX dom), specyficznego jak ona sama. Emocje wyważone, Łatwość w kontrolowaniu ich, jednak poczucie „odliczania czasu”. Koziorożcami rządzi czas. Od najmłodszych lat czują, jak życie „przepływa im przez palce”. Jeśli była konserwatywna w czasach młodości, niestety możliwość „odbijania sobie” tego w wieku średnim. (Księżyc w Koziorożcu w X domu, czyli w domu Koziorożca = emocjonalnie typ 100% koziołkowy. Trudny, twardy, zamknięty). Mimo cech wskazujących na dużą niezależność, jest to osoba bardzo potrzebująca bycia w związku. Najpewniej zrealizuje się u boku kogoś. Będzie lepiej radziła sobie ze wszystkim „będąc w parze”, ALE również będąc za granicą. (Węzeł północny w VII domu w Strzelcu) Osoba z bardzo silnie rozwiniętą intuicją (Jowisz w Skorpionie), ALE też mogą być tendencje do chrób narządów rozrodczych – trzeba się badać i generalnie uważać na swoje zdrowie w tych rejonach. Może być również tak, że ta osoba miała od zawsze trudności w nawiązywaniu bliższych koleżeńskich relacji (nie powierzchownych, nie-zdystansowanych. Mocno obstawiony dom IX na pewno powodował swoistą popularność osoby, która jednak miała prtoblem z tym, aby głębszą relację nawiązać [Saturn w XI domu w Wodniku]). Proszę o komentarz.

The Gatz - To bardzo ciekawe. Jednak ucząc się astrologii, człowiek jest ciekaw jej przejawów w absolutnie każdym aspekcie (taka to trochę choroba), nawet twórczość ma wówczas kosmogramowe tło...Już by się chciało obejrzeć, hehe. Poszlaki na dysfunkcje (w moim odczuciu, ponieważ jest to interpretacja intuicyjna, bazowana jednak na tej wiedzy, którą udało mi się zgromadzić, jednak astrologia ZAWSZE polegała na użyciu intuicji.) znajdują się w IV domu, w którym jest Neptun (ponadto władcą domu IV u Ciebie jest Jowisz, który jest w domu XII - którym za to włada Neptun....uznałam więc, że tak ścisłe połączenie powinno coś oznaczać. Powiązałam to a nałogiem - XII dom i Neptun albo z nieobecnością - Strzelec, który jest przecież daleko raczej nie usiedzi w domu przy kominku - w domu IV, domu Raka = korzeni, dzieciństwa.) oraz w Księżycu, który ulokował się w domu VIII. Księżyc zabarwiony Skorpionem (VIII dom jest domem Skorpiona) prawie zawsze daje jakiś konflikt z matką. Od najmniejszego do największego. Nie wiem jeszcze od czego zależy natężenie. Swoją drogą - Uran właśnie wyszedł od Ciebie z domu VIII - domu śmierci. Wchodzi do domu duchowości, religii, filozofii, ale i podróży. Możliwe, że będzie chciał Cię wywiać stąd, gdzie jesteś. Uran to gwałtowne zmiany, ale nie aspektuje żadnych Twoich planet osobistych, więc nie będzie to żaden sztorm. Najgorsze masz już prawie za sobą, bo przestał siedzieć na Twoim Księżycu w domu VIII ( Księżyc - emocje). Niestety Uran znajduje się jeszcze w retrogradacji (w ruchu wstecznym) ale gdy ta się skończy za jakieś 3 miesiące, to będzie już wyjście na prostą. Powinnaś mieć pomoc/wsparcie w krewnych. Jeśli będą wyciągali dłoń - nie dorzucaj jej. (Na Twój III dom tranzytuje dużo planet. ) I jeszcze jedna rzecz...Neptun rozsiadł się u Ciebie w VII domu - domu związków, a Neptun rozmywa, nie pozwala zobaczyć dobrze obrazu, trochę oszukuje, mydli oczy....Niedawno chyba się musiałaś na kimś przejechać. ?

Gość gość
The Gatz - To bardzo ciekawe. Jednak ucząc się astrologii, człowiek jest ciekaw jej przejawów w absolutnie każdym aspekcie (taka to trochę choroba), nawet twórczość ma wówczas kosmogramowe tło...Już by się chciało obejrzeć, hehe. Poszlaki na dysfunkcje (w moim odczuciu, ponieważ jest to interpretacja intuicyjna, bazowana jednak na tej wiedzy, którą udało mi się zgromadzić, jednak astrologia ZAWSZE polegała na użyciu intuicji.) znajdują się w IV domu, w którym jest Neptun (ponadto władcą domu IV u Ciebie jest Jowisz, który jest w domu XII - którym za to włada Neptun....uznałam więc, że tak ścisłe połączenie powinno coś oznaczać. Powiązałam to a nałogiem - XII dom i Neptun albo z nieobecnością - Strzelec, który jest przecież daleko raczej nie usiedzi w domu przy kominku - w domu IV, domu Raka = korzeni, dzieciństwa.) oraz w Księżycu, który ulokował się w domu VIII. Księżyc zabarwiony Skorpionem (VIII dom jest domem Skorpiona) prawie zawsze daje jakiś konflikt z matką. Od najmniejszego do największego. Nie wiem jeszcze od czego zależy natężenie. Swoją drogą - Uran właśnie wyszedł od Ciebie z domu VIII - domu śmierci. Wchodzi do domu duchowości, religii, filozofii, ale i podróży. Możliwe, że będzie chciał Cię wywiać stąd, gdzie jesteś. Uran to gwałtowne zmiany, ale nie aspektuje żadnych Twoich planet osobistych, więc nie będzie to żaden sztorm. Najgorsze masz już prawie za sobą, bo przestał siedzieć na Twoim Księżycu w domu VIII ( Księżyc - emocje). Niestety Uran znajduje się jeszcze w retrogradacji (w ruchu wstecznym) ale gdy ta się skończy za jakieś 3 miesiące, to będzie już wyjście na prostą. Powinnaś mieć pomoc/wsparcie w krewnych. Jeśli będą wyciągali dłoń - nie dorzucaj jej. (Na Twój III dom tranzytuje dużo planet. ) I jeszcze jedna rzecz...Neptun rozsiadł się u Ciebie w VII domu - domu związków, a Neptun rozmywa, nie pozwala zobaczyć dobrze obrazu, trochę oszukuje, mydli oczy....Niedawno chyba się musiałaś na kimś przejechać. ? Z drugiej strony...jesteś posiadaczką RYB na descendencie (Neptun nimi włada) powoduje, że ten Neptun może się tam dobrze czuć, że może nawet założyć różowe okulary. Jeśli jesteś sama, to na niedługo. Życzę Ci jednak, by okazał się to ten lepszy rodzaj Neptunowej energii, którą przyciagniesz. Zwróc uwagę na to, by ten mężczyzna nie miał nałogów. Oczywiście bez skrajności - ale przypatrz się, czy nie lubi za bardzo którejś z używek.

Gość Natalia Matylda
można na maila. Proszę o podanie i napisze tam. Lepiej załóż nowego - nigdy nie wiadomo, jaki spam się dostanie od śmieszków.

Gość gość
to ja też poprosze.miejsce ur. W-wa, 8.viii.1987, g.10.25 Dorota

Gość gość
Dziewczyny, będę szła po kolei, także proszę o cierpliwość :) Robię jeden horoskop dziennie, ale w przypadku pytań dodatkowych przez osoby, których horoskop już oglądałam i się z nim "zaznajomiłam", będę odpowiadała "poza kolejnością". Pozdrawiam Was i zaglądajcie tu - jestem tu też po to, by coś wyciągnąć z tych interpretacji naukę.

Gość Natalia Matylda
Wpis wyżej mój. w odpowiedzi na "gość 2018.10.23 przecie horoskopy sa złe głupie i nie majace z rzeczywistość nic wspólnego bo planety gdyby tak było to trzeba by albo wypuscic z wiezienie złodzieli pedofilów morderców bo to wina planet a nie ich" Każdy wierzy w to, co z nim "rezonuje". Jeśli czujesz, że horoskopy nie są dla Ciebie, nie musisz im ufać. Rzeczywiście, możnaby uznać, że niektóre horoskopy dają "predyspozycje do zła", aczkolwiek każdy z nas jest istotą myślącą i zawsze jest alternatywa w wyborach. Odpowiadamy za siebie i nie możemy zacząć zachowywać się w naganny sposób, ponieważ kosmos dał nam taki, a nie inny zestaw cech. Poza tym - każdy ze znaków ma swoje pozytywne cechy i każdy ma negatywne. To, czy wybierzemy kierowanie się niskimi pobudkami, pierwotnym instynktem, czy będziemy starali się dowieść, że jednak coś nas od zwierząt odróżnia, zależy tylko i wyłącznie od nas - nie zaś od planet. Pozdrawiam Cię

Gość gość
Kobieta. 16.04.1986 godz. 20:10 Ostróda

Gość gość
Płock g. 18.25 19.05.1988

Gość gość
Witam, również prosiłabym o kontakt na e-mail to podam wszystkie dane. Jestem ciekawa co wyjdzie, wszystko zweryfikuję :) ona190293@wp.pl Pozdrawiam