Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
AgaKNB

Kompendium wiedzy: czy dany kosmetyk był testowany na zwierzetach?

Polecane posty

Kompendium wiedzy - testy na zwierzętach, argumenty za i przeciw, metody alternatywne, przepisy i luki prawne, certyfikaty + lista polskich i zagranicznych firm kosmetycznych wraz ze statusem. Możemy mieć na temat testów na zwierzętach zupełnie odmienne zdanie. Wybierając kosmetyki - czy do pielęgnacji, czy do makijażu - liczyć się dla Ciebie może szereg różnych rzeczy: skład, dostępność w drogeriach, cena, wydajność. To, czy kosmetyk był testowany, czy też nie, to często sprawa poboczna. Nie będę Cię dzisiaj przekonywać ani do tego, że testy są dobre, ani że są złe - chcę dać Ci WIEDZĘ. Bo wiedza to jedyny oręż którym watro się posługiwać w merytorycznych debatach. O czym przeczytasz w poście: - na czym polegają testy na zwierzętach - jakie są alternatywne metody do testów na zwierzętach - poznasz argumenty za i przeciw testowaniu na zwierzętach - jakie przepisy obowiązują w Polsce/Europie/na świecie w zakresie testów na zwierzętach - jakie ‘kruczki prawne’ wykorzystują firmy kosmetyczne - co naprawdę oznaczają certyfikaty na opakowaniach i czy im ufać - sprawdzisz używane przez siebie marki na listach kosmetyków - z tego co wiem, jest to jedyna tak pełna lista obejmująca praktycznie wszystkie polskie marki Mam nadzieję, że Wam się przyda <3

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować