Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Teściowa ma żółtą, zapuszczona wannę i kibel kiwa się na boki

Polecane posty

Gość gość

Jak się na nim siedzi to kiwa się na boki, odrapane rury i żółta od niemycia wanna, a dowiedziałam się że jak byłam na macierzyńskim to mówiła innej synowej i swojej siostrze że mam syf w domu.

Gość gość
Dziwne ze w tak syfskich warunkach siadasz na kibel ja bym sie bała palcem dotknąć

Gość gość
To zagon męza by naprawił/wymienił matce kibel, a ty wyszoruj jej wanne ! Zrób cos dobrego zamiast krytykowac.. Poczujesz sie lepiej i w przyszłosci nie bedziesz sie bała usiąsc na kibel u tesciowej :P

Gość gość
Normalne. U mojej teściowej też syf, łazienka zarośnięta brudem, a jak przyjechała szwagierka (mieszka z teściową) do nas to wyśmiała, że na odkurzaczu automatycznym mam kurz jednodniowy "a sam siebie nie odkurza?". Cóż.

Gość gość
Moi tesciowie sa super ludzmi, bardzo fajni, nie wtracaja sie - tlyko tesc dosc przemadrzaly musi swoje trzy grosze czesto dodac - nigdy nei krytykowali naszych metod wychowawczych, sa inteligentnymi interesujacymi ludzmi. ale niestety, syfiarze. maja bajzel w mieszkaniu, mieszkanie jest duze, wszdzie cos stoi/lezy, na podlodze pelo siersci kotow bo maja dwa koty. ubikacja jest czytsa, ale prysznic I umywalka zawsze zakurzone, prysznic nie wiem myja raz na miesiac lub rzadziej, brzydze sie tam myc jak jestesmy z wizyta - mieszkamy daleko wiec jestesmy tam zwykle 3-4 razy do roku na 2-3 noce. a zwykle mowia, ze przed nasza wizyta popsrzatali ... w lodowce smierdzi... I jak mowie, wszewdzie jakies pudla, tu stoi kubek a tu ley piec ksiazek, a tu wlean I druty, a tam jakies srubki, biurko tescia zawalone wszystkim. tesciowa ma 58 lat pracuje na caly etat, tesc ma 60 pracuje z domu-wlasny biznes.

Gość gość
Dla mnie to w ogóle jest szczyt chamstwa żeby obmawiać do kogokolwiek z rodziny, że ktoś ma bałagan. Znalazły się piertolone w doope perfekcyjne panie domu. Dlatego wlasnie ja mam ogromny dystans do rodziny męża bo to są właśnie tacy ludzie, tzn. mam na mysli koboety z tej rodziny, bo facetom to wisi czy miałam zakurzony wazon czy nie

Gość gość
Czepia się matki na wychowawczym a sama ma gnój w chałupie? Myślałam że takie teściowe tylko w dowc****h ale jak czytam kafeterię to nie wierzę

Gość gość
gość dziś podpisuję się pod tym. Moja babcia [72 lata] mieszka z ze swoją mamą, a moją prababcią [96 lat]. Obie sprawne fizycznie, choć nie tak jak w młodości, a wszelkie prace fizyczne im nie ciężkie. I o ogród dbają, i trawniki koszą i drwa do kominka rąbią i o dom dbają. Dbają tak jak potrafią i na ile im wzrok pozwoli dojrzeć kurz, brud, niedociągnięcia. Ale od czego mają dzieci, wnuki? zawsze ktoś z rodziny raz w tygodniu zrobi większe porządki, synowe też się angażują, a telefony ma cała rodzina, łatwo się porozumieć, kto w tym tygodniu...

Gość gość
Naprawdę wstydziłabym się powiedzieć, że moja mama, teściowa, babcia ma taki syf. A gdzie dzieci? - córki, synowie i ich drugie połowy, które podobno kochają swoje żony i mężów. Dwie lewe ręce mają? Moi rodzice, pomagają dwóm samotnym osobą, ale i naszą trójkę rodzeństwa w to zaangażowali, a my nie buntujemy się, spełniamy nałożony przez rodziców obowiązek. Tyle, że ten obowiązek już dano przestał nim być, obie strony uczą się od siebie.

Gość gość
A od kiedy zdrowa i sprawna, 58 czy 60 letnia baba albo facet nie moga sobie kibla i wanny umyć ? Ty sie dobrze czujesz ? Maja syf, bo im on nie przeszkadza. Palcem bym nie tknęła, ale i tam nie jeździła.

Gość gość
od kiedy zdrowa i sprawna, 58 czy 60 letnia baba albo facet nie moga sobie kibla i wanny umyć ? Ty sie dobrze czujesz ? Maja syf, bo im on nie przeszkadza. Palcem bym nie tknęła, ale i tam nie jeździła xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx moja 47 letnia sąsiadka nie widzi brudu w mieszkaniu, chociaż zawsze błysk miała. Wiemy że konieczna jest wizyta u okulisty, niestety nie ma żadnej możliwości, aby się zarejestrować. Na jej imieniny zrobiliśmy zrzutkę na okulistę, okazuje się, że nawet prywatnie sąsiadka będzie przyjęta w maju przyszłego roku. Ja mam dopiero 23 lata i jestem przerażona.

Gość gość
gość dziś A od kiedy zdrowa i sprawna, 58 czy 60 letnia baba albo facet nie moga sobie kibla i wanny umyć ? Ty sie dobrze czujesz ? Maja syf, bo im on nie przeszkadza. Palcem bym nie tknęła, ale i tam nie jeździła yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyleż ja sprawna, tysiące rzeczy w domu zrobię, ale nie zrobię nic, co wymagało by abym się nieco pochyliła, po ostatniej chorobie straciłam węch, pracy mam multum, i na etacie, i utrzymując dom i opiekując się wnukami. A z czystością? Jak nie założę okularów brudu nie widzę:D

Gość gość
ość dziś A od kiedy zdrowa i sprawna, 58 czy 60 letnia baba albo facet nie moga sobie kibla i wanny umyć ? Ty sie dobrze czujesz ? Maja syf, bo im on nie przeszkadza. Palcem bym nie tknęła, ale i tam nie jeździła. xx Zobaczymy jaka ty bedziesz sprawna w wieku 60 lat :) Jak bedziesz myc okna w przeciagu , wieszac firany czy wycierac kurz z gornych polek w kuchni,balansujac na stoleczku.. Czy zobaczysz kazda plame ,okruchy czy paproch bez okularow :P Starosc nie radosc .. ale mlodosc nie wiecznosc..:P

Gość gość
Boże, co za brednie :D Nagle się okazuje, że w XXI wieku, w środku Europy, ludzie pod 50tkę nie sa zdolni zorientować się, że sa prawie ślepi i pójść do lekarza :D Wymyślajcie dalej absurdy żeby usprawiedliwić fleje i syfiarzy.

Gość gość
Mam koleżankę 43 lat,zawsze miała czysto w domu .Nagle widzę zakurzona półka, niby odkurzony dywan a z boku śmieci, na dodatek gdy ja odwiedzałam ,mówiła właśnie posprzątałam ,ale zawsze było coś nie tak.Gdy podała mi kasę w niefomytej filiżance zaskoczyłam,że musi mieć kłopoty z wzrokiem,wyciągnęłam ja na badanie bezpłatne wzroku ,bo były ulotki i czemu nie skorzystać i okazało się że ma początki zaćmy.usuneli na razie z jednego oka i gdy wróciła do domu , mówi wiesz jaki syf miałam ,a ja codziennie sprzątałam .Tak,że nie trzeba tylko krytykować,ale czasem pomyśleć jak pomóc .

Gość gość
Taaa jasne, nagle wszystkie tesciowe ślepną po 40...całe życie miała porządek i teraz nagle nie dowidzi i nie potrafi umyć kubka, to chyba na mózg też jej sie rzuciło skoro prostych ruchów mycia czy odkurzania zapomniała i nie wie jak się odkurza i ile czasu zawsze jej to zajmowało, nie wiem jak wy, ale ja u siebie odkurzałabym z zawiązanymi oczami bo znam topografię pokoi jak własna kieszeń. Ile jeszcze pyerdół wymyślicie zeby usprawiedliwic leni i syyfiarzy. Zwracam sie do brończyń teściowych: Jak były tematy odwrotne, ze niby teściowa jedzie po synowej że fleja, to wiadra pomyj leciały na młode kobiety na macierzyńskim. Wtedy nagle wszystkie tesciowe miały sokoli wzrok i nawet po szafkach grzebały i pod łóżko zajrzały, a teraz nagle uyebanego żółtego kibla u siebie nie widzą. Hipokryzja i dwulicowość.

Gość gość
Tak,że nie trzeba tylko krytykować,ale czasem pomyśleć jak pomóc . xx napisz to teściowym, które przychodza na inspekcje do synowej (nie do syna!) i żądają obsługiwania i komentują nieporządek przy małym dziecku nie zwazając na to, ze ona nie wie w co ręce włozyc bo ma zapie/prz przy dziecku. Niech teściowa pomyśli jak pomóc i zaproponuje pomoc!

Gość gość
teraz nagle uyebanego żółtego kibla u siebie nie widzą. xx przecież węch straciły na starość :XD

Gość gość
teraz nagle uyebanego żółtego kibla u siebie nie widzą. xx przecież węch straciły na starość :XD

Gość gość
09:16 Prawidlowo, masz zapierniczac, a teściowa odpoczywać.Zawsze możesz na starość sama zostać poslugaczka u partnerki twojego syna, teściowa nie musi tobie pomagać w pracach domowych, a kontrol synowej to obowiązek teściowej, inaczej u ciebie byłby żółty kibel i obsrany!

Gość gość
09:27 pudło, u mnie nie ma kontrolu teściowej, bo nie dałam sobie nassrać na głowe. To,ze twój fagas jest uposledzony i nie trafia do kibla tylko leje po bokach bo go mamunia nie nauczyła z kibla korzystac to nie jest powód, zeby to synowa sprzątała.

Gość gość
09:54 Bingo! Moja teściowa mimo że zagaduje coś o przyjściu do nas (jestem na wychowawczym), to ja to zbywam i to jej wolę robić wizyty w niedzielę skoro zaprasza nas. Wszystko dlatego, że gdy na macierzyńskim kiedyś zobaczyła że mam nieposprzatne to zaczęła się "szarogęsić" i sprzątać mi. Zajrzała pod lozko gdzie znalazła dwie puste butelki po wodzie i zaczęła się tak naśmiewać z tego. Do tego jak kiedyś odwiedziła mnie z inną synową i synem to zaczęła przestawiać stolik dla dzieci i krzesła, wlazła obok zlewu i przy wszystkich mówi: A gdzie masz gąbki? Bo TA TUTAJ JUZ ŚMIERDZI". co jej śmierdzi? My gąbki regularnie zmieniamy, a stara po prostu jest sprzedawczykiem, czasem trzyma ze mną a czasem z tamta synowa i wtedy próbuje tę drugą obsrywac. Mówię, zalezy z kim akurat jest poklocona. A ona zawsze ma jakiś konflikt. Inaczej chyba by nie zyla. Nie znoszę tej baby, zresztą ona mnie.nigdy nie ceniła, na początku nie tolerowała, potem po całej rodzinie rozpowie o bałaganie który miałam kilka razy jak syn był bardzo maly a ja byłam po nieprzespanych nocach. Tak że jej aluzje odnośnie odwiedzania nas zamierzam zbywać. Niedoczekanie.

Gość gość
09:27 Kontrol synowej to obowiązek teściowej? Hahaha chyba u ciebie patolu. To chyba u patologii bo mojej mamie by do głowy nie przyszło kontrolować jak żyje jej synowa. Jak chce to może nawet narobić na środek pokoju, jest to jej święte prawo a jak starym się nudzi to niech sprzątają swoje rudery i lepiej zobaczą jak jest u nich samych bo jest często dokładnie tak jak w topiku opisano. Na czyimś podwórku zobaczy bałagan ale u siebie syfu i gnoju nie widzi. Ja mam taką teściowa toksyka ale mam nadzieję że jestem w mniejszości.

Gość gość
Proponuję tobie i tej drugiej synowej, przyjść do teściowej i wysprzątać porządnie łazienkę. Nic w tym zdrożnego. Może nie zdoli. (Sama nieraz wpadnę do mamy, trochę ogarnąć bo mimo że ma 65l to jest schorowana - owszem dba, ale ja jej tak dogłębnie raz na jakiś czas zaglądnę w zakamarki.) A synowie?? nie przykręcą matce kibla??

Gość gość
Teściowa poczytalaby to jako próbę pokazania jej że sobie nie radzi, a uwierz mi ja ja znam już 6 lat i dobrze wiem jakie mechanizmy myślenia rządzą jej głową. Ona ci powie że ona lubi mieć taką wannę

Gość gość
Tak, każda matka i teściowa kontroluje i to jej obowiązek, same też to robicie swoim dzieciom, ale one za małe na wpisy w necie, wy tez kontrolujecie teściowe, żółty kibel, żółte ręce, … to wasza kontrol (!!) , a wy sucze. Teściowa lubi żółty kolor w swoim domu i wam gowno do tego. Możecie zapraszać ja do siebie, a jej nie odwiedzać. Baj :)

Gość gość
11:53 "baj" a co to za slang, to chyba w psychiatryku ci powiedzieli na odchodne? a sucz to widzisz jak patrzysz w lustro, no chyba, ze już samo pękło :P

Gość gość
Możecie zapraszać ja do siebie xx a po co, żeby im też kible zasyfiła? skoro nie wie co to szczotka, to lepiej nie ryzykować!

Gość gość
12:27 i następna. Pocałuj mnie w dope, a ty niżej nie zapraszaj i nie odwiedzaj, teściowa ci podziękuje, zajmijcie się sobą i swoim syfem, teściowa na swojej zagrodzie równa wojewodzie!

Gość gość
synowa na swojej zagrodzie również! więc co pod jej łóżkiem robi wścibska teściowa?