Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Becikowe

Polecane posty

Gość gość

Proszę o pomoc. Pierwszy raz chcialabym skorzystac z pomocy finansowej w postaci becikowego. Uprzedzam krytyke. Pracuje, mąż tez i nie korzystaliśmy do tej pory z żadnej pomocy finansowej. Teraz przez długą chorobę męża i moje L4 pogorszyła nam sie sytuacja finansowa i chcielibysmy skorzystać. Proszę mi powiedziec jesli do konca tegi miesiąca złożę wniosek to mam przedstawić dochody z oprzedniego roku?

Gość gość
W moim mieście ja nie musiałam przedstawiać dochodów bo pracowałam w firmie od dłuższego czasu i urząd stwierdził że sam wystąpi do skarbówki. Mój mąż w tym roku zmieniał pracę i musiał przynieść dochód brutto za luty z tego roku (pracuje tam od stycznia) i oświadczenie że jest tam nadal zatrudniony. Przy okazji pisał też oświadczenie o ciągłości zatrudnienia. Zadzwoń i dowiedz się jakie dokumenty musisz przedstawić.

Gość gość
w dobie telefonów naprawde ciezko wpisac numer i zadzwonic? Nikt ci nie powie, co dokladnie masz zlozyc, bo co urzad to obyczaj. Jedno jest pewne, potrzebujesz zaswiadczenie od ginekologa ktory cie prowadzil ze pierwsza wizyta byla przed 10 tyg ciazy. Jest tez drugie becikowe ( zasilek z tytulu urodzenia dziecka) ale tam próg jest dosc niski, wiec nie kazdy sie załapie, ale mozesz pytac!