Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Wybitnie uzdolniony

Od następnego roku idę na medycynę spec. ginekologia

Polecane posty

Gość Wybitnie uzdolniony

Witam, drogich kolegów i koleżanki ginekologów. Mam 16 lat i doskonałe wyniki w nauce, dzięki czemu ( chodzę do prywatnej szkoły) o 2 lata wcześniej zaczynam studia. Średnia ocen ze szkoły średniej 5,8 + różne kursy specjalistyczne dla osób w moim wieku i uczestnictwo w szkołach letnich, jako słuchacz na uczelniach itd. W wieku 24 lat a być może szybciej będę już lekarzem ze specjalizacją w ginekologii. Być może uda mi się to tak jak w przypadku podst/gim skończyć szybciej. I mam pytanie do obecnych już lekarzy. Czy jest możliwość ( jako osoba z doskonałymi wynikami) rozpocząć praktykę ginekologiczną od razu na pierwszym roku. Generalnie już posiadam wiedzę specjalistyczną, która bez problemu pozwalałaby mi wykonywać ten zawód. W Szwecji np. 15 latek uczestniczył przy wykonywaniu porodu i nie było z tym problemu. Jestem wysportowany, inteligentny i doskonale wyedukowany, fajnie byłoby zaglądać już na pierwszym roku do niezliczonej ilości ci*pek starszych ode mnie atrakcyjnych kobiet. Jak z tym jest kiedy ma się wyjątkowo dobre wyniki w nauce i każdy szczebel w edukacji kończy o kilka lat szybciej? Przyznam szczerze, że przyłożyłem się właśnie z powodu tego typu specjalizacji. Myślę, że kobiety też nie miałyby problemu, kiedy badał by je znacznie młodszy lekarz/student lecz z bardzo fachową wiedzą nie ustępującą lekarzowi w wieku np. 40 lat. W zasadzie to przez okres studiów mógłbym nawet za niewielkie sumy badać pacjentki, gdzie normalnie wizyta kosztuje 150 zł ja mógłbym brać 20-30 zł - chodzi przecież o doświadczenie i widoki:) Jeżeli jest tutaj jakaś osoba, która ukończyła znacznie szybciej medycynę w tej specjalizacji proszę napisać jak to wygląda.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować