Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wyniki hormonalne a brak owulacji

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam w miarę dobre wyniki hormonalne : FSH 5.4IU/l (norma 3.5-12.5) LH 5.2 IU/l (norma: 3.2-12.6) prolaktyna 12.7 mcg/nl TSH 1.5 AMH 2.2 Od kołku miesięcy bezskutecznie staram się o dziecko a testy owulacyjne nie wykazują mi owulcji. Mieszkam za granica wiec nie jest tak łatwo z wizyta u ginekologa:) Pomóżcie...

Gość gość
Masz cykle bezowulacyjne? Jak stwierdzone? Stres czy inne powody?

Gość gość
Testy owulacyjne nie pokazują mi skoku LH (używam tych dobrych Clear Blue, ponoć 99%skutecznosci) Kiedyś miałam robiony monitoring na którym wyszło ze owulacja niby jest ale późno i faza lutealna trwałaby tylko 8 dni.. Tak, muszę przyznać ze się stresuję sporo wyżyciu (praca etc) ale hormony są w porządku przecież ...

Gość gość
Ja wierze w metode sluzowa okreslania faz cyklu i owulacji. Naucz sie jej i w 6 m-cy powinno sie udac. Czasem okreslana jako metoda termiczno sluzowa, ja mam pozytywne doswiadczenie z zajsciem w ciaze i okresleniem plci. Jest pelno info w necie.

Gość gość
Próbowałam ze śluzem ale mam taki problem ze nawet pod koniec cyklu miałam dobry śluz rozciągliwy wiec już nic z tego nie rozumiałam. Zdarzyło się to nawet przed samym okresem... Chyba ze mylę się z hormonami i te wyniki są średnie ??Mam prawie 34 lata

Gość gość
Jestes pewna, ze dobrze monitorujesz zmiany sluzu? Zmiana jest istotna.Po drugie jak wygladasz z ogolnymi wynikami, waga ciala, krwawieniem?

Gość gość
Cykle są co 24-25 dni, kiedyś były 28 dni ale nieznacznie się skróciły teraz. Waga ciała około 61 kg ale jestem wysoka-177cm. Odżywiam się dobrze mimo ze jestem wegetarianka. Tak, nie mierze temperatury, ale śluz czasami obserwowałam. Bardzo rozciągliwy ostatnio pojawił mi się tuż przed okresem jak i w środku cyklu

Gość gość
Kazdy cykl jest zjawiskiem jednorazowym, dlatego zawodza wyliczenia czysto rachunkowe. Role stresu uzmyslawiaja obserwacje kobiet z obozow, zmiany stresowe obejmowaly az zanik menstruacji. Lap zmiany sluzu i upewniaj sie przez pomiar. Sluz plodny ciagnie sie rzeczywiscie jak bialko kurzego jaja i miedzy palcami ma pewna sprezystosc, podczas gdy sluz bezplodny jest na ogol nieprzezroczysty i rwacy sie. W sieci jest vlog Mamaginekolog, zwroc sie do niej.

Gość gość
P.S. Powinnas przytyc z 5 kg, ale sprawdz swoje bmi ze wzgledu na wiek i plec, zapotrzebowanie kaloryczne ze wzgledu na rodzaj pracy, to wszystko jest wazne dla rozrodu, bo organizm w modzie oszczednego dowozu kalorii jako pierwsze wylacza plodnosc jako forme oszczczedzania.

Gość gość
Dzięki, ciężko z tym przykryciem, ale pracy nie mam fizycznej. Mam duże wahania wagowe...BMI mam koło 20

Gość gość
Niskie bmi to tez stres dla organizmu. Postaraj sie troche przytyc i utrzymywac stala wage ciala, wtedy powinny wrocic cykle owulacyjne.

Gość gość
Mam nawet fotkę tego śluzu, ciężko mi samej stwierdzić. Jest jakaś stronka gdzie mogę to sprostować i zapytać o ocenę fachowa ? ;)

Gość gość
Oprócz śluzu warto również sprawdzać inne czynniki, które świadczą o nadchodzącej i/ lub trwającej owulacji. Ja również mieszkam za granicą i do ginekologa chodzę w Polsce ;p jak przyjadę do rodziców, dlatego zakupiłam sobie komputer cyklu myway. Za jego sprawą jestem szczęśliwą mamą rocznego dziecka, a teraz z mężem stosujemy go do naturalnej antykoncepcji. Poczytaj sobie o nim na stronie naturalnaplodnosc.