Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy moglabym zajsc w ciaze przy tak wysokiej prolaktynie?

Polecane posty

Gość gość

Czesc! Chcialabym was o cos zapytac...choruje od zeszlego roku na niedoczynnosc tarczycy i hashimoto biore aktualnie Witamine D 20 000 i L-Thyroxin 100. Pare miesiecy temu mialam plamienia i czesty okres mimo brania tabletek antykoncepcyjnych bylam u ginekologa na kontroli i okazalo sie ze mam dwie cysty. W Czerwcu odstawilam tabletki. W Lipcu brak miesiaczki. Moja pierwsza miesiaczka po odstawieniu pojawila sie 12.08 i trwala 5 dni. Druga miesiaczka pojawila sie 10.09 trwala 5 dni a trzecia 8 pazdziernika i trwala ponad 6 dni. Do tego robilam ostatnio badania hormonow i mam bardzo wysoka prolaktyne 569mlU/l. Lekarz skierowal mnie na rezonans magnetyczny prawdopodobnie gruczolak. Termin mam niestety dopiero w przyszlym roku w styczniu. Z prawej piersi wydobywa sie odrobine bialego plynu. Kochalismy sie z mezem 26 pazdziernika bez zadnego zabezpieczenia do konca...wczesniej stosowalismy stostunek przerywany. Nie mamy aktualnie dzieci i chcemy oczywiscie malenstwo, ale myslicie zo moglabym zajsc w ciaze przy tak wysokiej prolaktynie? Na dodatek wedlug moich obliczen to byly dni nieplodne.

Gość gość
FT3: 5.378, FT4: 21.19, Witamina D: 56.7 Bylam w Czwartek u radiologa w sprawie tej prolaktyny ale on powiedzial ze tarczyca jest narazie ok i ze mam przyjsc w przyszlym roku na kontrole a co do prolaktyny to trzeba najpierw zrobic rezonans i wtedy zobaczymy jak dalej leczyc. Czuje sie ogolnie bardzo dobrze nie jestem zmeczona jak w zeszlym roku i mam mega ochote na seks, jestem mniej nerwowa. Moja mama tez choruje na niedoczynnosc i hashi i przytyla a ja schudlam waze 54 kg a przed leczeniem wazylam 57/58 kg. To wszystko jest jakies dziwne u mnie.

Gość gość
Wczoraj po piatkowym stosunku strasznie klul mnie tez prawy jajnik

Gość gość
To ze czujesz sie dobrze i schudlas to zasluga hormonu.

Gość gość
TSH 0.03 pisze w wynikach

Gość gość
Troche za niskie. Wpadasz w nadczynnosc. TSH powinno oscylowac kolo 1.

Gość gość
Bylam u lekarza w Czwartek to mowil ze tak ma narazie byc i mam leki brac te ktore biore i przyszlym roku przyjsc jeszcze raz na kontrole ze narazie jest wszystko w porzadku. Czuje sie ok wiec nie narzekam. Moje pytanie tylko jest czy jest mozliwe ze zajde w ciaze z tak wysoka prolaktyna?