Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Freebleeding. Jakie są wasze opinie?

Polecane posty

Gość gość

Freebleeding czyli swobodny przepływ krwi podczas miesiączki. W praktyce rezygnacja z podpasek,tampon i innych srodków ochrony w ,, te dni". Dla mnie to obrzydliwe i niehigieniczne. Co o tym sądzicie?

Gość gość
Jak ze wszystkim- niech w swoim domu robia sobie co chca. W miejscach publicznych obowiazuja jednak jakies zasady.

Gość gość
Czyli jak? Cieknie po nogach czy na toalecie cały czas? Trochę sobie nie wyobrażam ale to zapewne kwestia wielu lat życia w przekonaniu, że bez podpaski nie da rady...

Gość gość
Większość zwolenniczek tego ruchu podobno przebywa wtedy w domu. A cały trend zapoczątkowała pewna aktywistka,która postanowiła wystartować tak w maratonie podczas okresu. Z jednej strony przełamała pewne tabu,ale mam wrażenie,że w ten sposób kobiety cofają się do pewnego poziomu. Paradowanie z zakrwawionym kroczem raczej jest mało konfortowe.

Gość gość
Nie, tępa strzało, ta aktywistka protestowała przeciwko nałożeniu dodatkowego podatku nałożonego na tampony jako "luksusowe dobra"

Gość gość
Kolejna kulturalna...

Gość gość
Rezygnację z podpasek i tamponów rozumiem, jeśli jest powodowana np. troską o środowisko lub alergią czy innymi zmianami chorobowymi - alternatywą są kubeczki menstruacyjne, wielorazowego użytku, wygodne i dobrze chroniące. Ale freebleeding to już dla mnie totalny mindf**k