Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problemy z zajściem w ciążę.

Polecane posty

Gość gość

Hej wszystkim. Szukam porady. Pomóżcie proszę. Od pół roku z narzeczonym staramy się o dziecko. Mam 21 lat. Oczywiście byłam u ginekologa. Przodozgieciu macicy, jajowody drozne, w tym cyklu owulacja w 14dniu. W 20dniu cyklu zrobiłam wynik progesteronu. Wynik to 11,9ng/ml normalna 1,2-15,9ng/ml. Cykle mam regularne. Choruje na niedoczynność tarczycy (choroba Hashimoto), hormony unormowane w okolicy 1,3. Na pierwszy rzut oka wszystko ok a jednak od pół roku nic. Często miewam zapalenie pęcherza. Nie wiem czy to może mieć jakiś wpływ. Czy jest się o co martwić? Polecacie jakieś badania, które mogą mieć związek z brakiem ciąży? Coś z własnego doświadczenie?

Gość gość
Zacznij pić krwawnik, nagietek i pokrzywę. A najlepiej kup sobie książkę Marii Trenem "Leki z Bożej apteki". Zioła potrafią zdziałać cuda, tylko żaden lekarz ich nie poleci.

Gość gość
Marii Treben miało być.

Gość Emiii55
Zbadałas tą sprawdę zapaleń pęcherza? Robilaś badanie moczu? Wymaz z pochwy? Warto to sprawdzić, co na pecherz brałaś/Może go dobrze nie wyleczylaś?

Gość gość
Jeśli zależy ci na zajściu w ciążę to przede wszystkim musisz wyluzować i nie podporządkowywać całego swojego- i partnera, życia pod ciążę ;) Na moment owulacji stres ma największy wpływ, poza tym różnego rodzaju infekcje. Przede wszystkim jeśli martwi cię zapalenie pęcherza to zrób jego USG no i wymazy z cewki moczowej oraz pochwy. A na koniec pomyśl o co miesięcznym kontrolowaniu i sprawdzaniu dni płodnych, ale nie na podstawie kalendarzyka tylko bardziej wiarygodnymi metodami. Ja stosuje komputer cyklu myway , u mnie sprawdza się bez zarzutu.

Gość gość
Pół roku to jeszcze nie tak długo. Odstresuj się, może pojedźcie w okolicach owulacji w jakieś fajne miejsce. Nie ma co popadać w paranoję.

Gość gość
Na pęcherz brałam uro furaginum. Odebrałam też wyniki cytologii - 1. Grupa. Niby wszystko jest w porządku ale dalej nic z tego :/

Gość gość
Najpierw robi się to, co najłatwiej zbadać. Masz badanie nasienia partnera? Bo może u niego plemniki są, dwa w każdym wytrysku, a powinny być miliony. Jak on będzie supermanem, to dopiero zaczynasz szukać u siebie.

Gość gość
Mam 33 lata i od lat staram sie zajsc, pół roku to na prawde mało, najczęsciej problemu mozna doszukiwac sie po roku staran. Daj sobie drugie pół roku, nie przejmuj sie za mocno, pomysl jak bedzie to super, a jesli sie nie uda po drugim półroczu wtedy juz trzeba szukac pomocy... powodzenia :)