Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Piniaa20

Glukoza

Polecane posty

Witam. Jestem w 9tc. Niedługo muszę iść na glukozę :( trzeba zrobić ją na czczo a ja rano bez wypicia wody z imbirem i zjedzenia kilku krakersów jestem nie do życia i ciągle wymiotuję :( czy znacie jakieś sposoby co mogę zrobić wieczorem żeby rano wstać z łóżka i nie wymiotować?

Gość gość 225
Pinia witaj w klubie ja na glukozę muszę iść w środę i jestem przerażona tym świństwem. W pierwszej ciąży musiałam to wypić w połowie ciąży i strasznie po tym wymiotowałam dlatego też musiałam wypić dwa razy a teraz jestem dopiero w 8 tygodniu i już mam zaznaczone w badaniach. Jeszcze musze iść po tym na 9 do pracy wiec nie wiem jak to będzie. Na szczęscie ja nie wymiotuje ale bardzo boli mnie brzuch mam okropne mdłości i ciągle czóje się tak jakbym miała zaraz zemdleć

Gość gość 225
Aha no i ja pije rano szklankę wody z lodówki i to mi pomaga na mdłości na jakieś 2 minuty :)

Gość gość
A w 9 tygodniu to przypadkiem nie jest tylko badanie z krwi? Test na obciążenie gdzie pije się glukozę jest chyba później.

Gość gość
Też znam ten ból. Teraz jestem w 25 tygodniu ciąży. Glukozę miałam już trzy razy badaną w tym raz test obciążenia glukozą. Też mnie męczą mdłości. Najgorzej jak nic rano nie zjem i dlatego badanie glukozy jest najgorszym badaniem jakie może być :( . Mnie na mdłości pomaga tylko świeże powietrze. Może to śmieszne ale czasem jak mnie łapią mdłości to od razu głowę wystawiam przez okno :D