Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

niewspółmierność porodowa

Polecane posty

Gość gość

witam, mam pytanie co oznacza niewspołmierność porodowa, jestem w 39 tygodniu ciąży i mam się stawić do szpitala na cesarskie ciecie, czy to jest najbezpieczniejszy poród dla dziecka i dla mnie ? bardzo proszę o odpowiedz

Gość gość
Najbezpieczniejszy jest poród naturalny, ale jak są wskazania to trudno.

Gość gość
To znaczy, ze dziecko jest za duże i nie dasz rady urodzić go sn. A cc wcale nie jest tak staszne, jak tu niektóre (często nawet nie mające pojęcia jak to rzeczywiście wygląda) opisują.

Gość gość
A kto ci powiedzial ze najbezpieczniejszy jest porod naturalny? Nie slyszalas przypadkow niedotlenienia noworodka przez przedluzajacy sie porod naturalny? Nawet ostatnio babka tu pisala ze w sierpniu urodziła dziecko z glebokim niedotlenieniem. Kolezanka mojej mamy ma dziecko z porażeniem mozgowym, tez z tytułu takiego porodu. Wiec skoncz pieprzyc ze naturalny jest najbezpieczniejszy.

Gość gość
dziecko jest małe i waży 2,5kg, ja jestem drobną osobą i wszystko jest mniejsze

Gość gość
To ile Ty wazysz? 30kg?

Gość Aaasssik
To oznacza że dziecko jest źle ulozone. Niewspolmiernosc miednicowo płodowa. Męczyłam się 10 godz w końcu wyblagalam cesarke i dziecko urodziło się z bardzo wysokim przedczolem. Teraz to śliczny chłopczyk ale co przeszłam tylko ja wiem a ból taki ze prosiłam o śmierć.