Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Guzek na szyi

Polecane posty

Gość gość

Od jakiegoś juz czasu syn ma guzka na szyi. Przesuwa sie pod palcami i jest wielkosci fasolki. Czy to moze byc wezel chlonny, tyle czasu? Przy okazji ostatnich infekcji dwoch pediatrow macalo mu szyje i zaden nie zwrocil uwahi a ja sama nie wsponinalam chcac zobaczyc czy ktorys zauwazy.

Gość gość
Może być np. torbiel też

Gość gość
Ja mam taki sam juz ze 20 lat, mysle ze to wezeł chłonny, wyszedl mi po anginie w dzieciństwie i juz sie nie schował

Gość gość
hoho, mój młody ma go już ze dwa lata, to efekt przebytych infekcji, jak urośnie dziecko to węzeł się zmniejszy

Gość gość
moja mama ma taki tez na szyji na wezlach w wielkosci sliwki. Zyje juz prawie 80 lat :)

Gość gość
Mój ma z boku szyi za uchem. Lekarze mówią, że ta węzeł

Gość gość
To pewnie wezel chlonny. Moje dzieci mialy b.dlugo po infekcji.

Gość gość
Tak, te węzły zostaną na bard, o długo po infekcji. Niektóre w ogóle nie maleją. Przy okazji np wizyty fundacji Mc Donalda można poprosić żeby sprawdzili te węzły albo na zwykłym usg. Ale to na pewno tylko pozostałość po infekcjach.

Gość gość
Autorko, zapisz się z synem do dermatologa. Mój brat przez kilka lat miał taki " niby węzeł ". Jak prześwietlił to okazało się, że to kaszak był taki, jakby cysta . Zwykły zabieg i nie ma ani śladu.

Gość gość
Nieleczona cysta może się powiększać i zaostrzyć stan, a to i głowa i serce blisko i po co w niepewności żyć. Będziesz spała spokojnie , idź do dermatologa