Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Czarna1995

Dzidzia

Polecane posty

Witam jestem w 15 tyg ciąży mój facet jak się dowiedział wyjechał do Polski a ja w Anglii zostałam bez perspektyw do życia nie mam pracy mieszkam kontem u znajomych nie wiem co dalej robić

Gość gość
To 15 tydzień. Jeśli nie chciałabyś dziecka mogłaś usunąć ciążę. Ale chciałaś. Myślę, że powinnaś urodzić w Anglii, bo mają lepszą opiekę nad rodzącą. Pomimo iż ponoć poziom świadczeń medycznych w Polsce jest wysoki, to biorąc pod uwagę to, jak traktują pacjentów, pacjentki wydaje się, że Anglia jest lepsza. Musisz zorientować się, jak jest z ubezpieczeniem itp. I popracować prawdopodobnie przez jakiś czas. W jakiejś lekkiej pracy (nie wiem, ile będziesz potrzebowała do bycia ubezpieczoną i jak znosisz ciążę). A potem proponowałabym powrót do Polski. Choć może mają tam ofertę dla młodych mam (mieli dla własnych obywateli, stąd dużo nastolatek wybierało ciążę, żeby z tego skorzystać, przynajmniej tak gdzieś pisali). Hm. Chłopak, bo nie facet - cóż, czy chcesz z nim być? Czy go kochasz? Po co wyjechał? Pewne jest to, że będziesz mieć zasądzone alimenty, (co nie oznacza, że je otrzymasz). Ale idealną sytuacją byłoby to, że się kochacie i wspólnymi siłami budujecie sobie jakąś stabilizację.