Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy tez wierzycie w to ze jesli sie przyniesie cos z cmentarza to ktos umrze?

Polecane posty

Gość gość
Pierwsze slysze

Gość marawstala
U nas na cmentarzu jest kran z bieżąco woda,jak ktoś chce to na miejscu moze umyć znicze

Gość gość
U nas tez jest kran

Gość marawstala
Nie ma sensu co roku wymieniać stare na nowe znicze bo w ten sposób robi sie jeszcze większy śmietnik

Gość brokeninside87
nie przychodzi mi do głowy co można przynieść z cmentarza, więc nigdy się nad tym nie zastanawiałam:D ale jak się orżnie nieboszczyka z kwiatków i zniczy to wg New Age karma może wrócić:D

Gość marawstala
Niektóre znicze maja ciekawa formę... Kształtem i kolorem nie przypominają zniczy i tak kiedyś przynioslam taka dużą niebieska wazę która kiedyś była wypełniona woskiem : ) był w dobrym stanie, ale chyba już został wyrzucony

Gość gość
13:18 co roku? Kurwa, trzymasz znicz warty pare złotych zeby go postawic za rok? ja prdl. ludzie to by gowno spod siebie zezarli

Gość marawstala
gość dziś Nie trzymam, stoją na pomniku : ) te najbrzydsze sie wyrzuca, a te które dobrze wyglądają zostają... Zmienia sie tylko wkłady : ) zwykle i tak po jednym nowym dużym zniczu przybywa od każdej z rodzin jaka przy grobie stoi... Wymiana wszystkich jest bezsensowna A ten z niebieskiego szkła był wzięty na stale bo można go było na cos innego przeznaczyć... Wyglądał fajnie : )

Gość marawstala
Ten mój niebieski był równie duży, ale ladniej wykonany bez tych plastikowych elementów, nie miał pokrywy po prostu nie wyglądał jak znicz : )

Gość marawstala
Mogliby otworzyć galerie, jakies muzeum gdzie można by oglądać różne ciekawe okazy bo niektóre znicze to prawdziwe cudenka : )

Gość gość
gość dziś rusz mózgiem, może nie każdego stać na nowe kwiaty i znicze co roku. Ggh Ty mózgiem raczej nie ruszysz bo nie masz czym. Także wyloze ci jak debilowi. Skoro kogoś nie stać na nowe znicze i kwiaty to ich po prostu nie kupuje. Kumasz czy jeszcze masz za daleko do łba?

Gość gość
Przecież jak kogoś nie stać na znicze i kwiaty to zabiera z sąsiedniego grobu do domu i trzyma je na szafie cały rok a potem zanosi jako swoje. Takie mamy zaradne kafetetianki :D Pewnie jeszcze sprzedają pod cmentarzem jako nowe. Przy okazji sobie trochę dorobią. W końcu ich nie stać :P

Gość marawstala
Nie chodzi o pieniądze, ale o bezsensowne wytwarzanie kolejnej gory śmieci... Jak cos dobrze wygląda to po co to wyrzucac?

Gość marawstala
Lepiej kupić jeden ładny i duży znicz ktory sobie postoi niż kilka na raz które za chwile trzeba wyrzucić bo zawalaja pomnik

Gość gość
Przez 40 lat o tym nie słyszałam. Przyniosłam nadpalone zapałki, którymi rozpalalam znicze. To co mam z nimi zrobić, wyrzucić po za domem czy jak?

Gość gość
Lepiej kupić jeden ładny i duży znicz ktory sobie postoi niż kilka na raz które za chwile trzeba wyrzucić bo zawalaja pomnik Gghh No ale po co je zabierać do domu i trzymać na szafie cały rok? Jaki w tym sens? Nie trzeba wyrzucać ale niech stoi na grobie a nie zabierać do domu :/

Gość gość
gość dziś przynajmniej nie grozi mi zamiana mózgu z własnymi odchodami jak to nastąpiło w twoim przypadku pokrako społeczna.

Gość marawstala
gość dziś A ktoś tak robi? : ) przecież pomniki sa pełne zniczy jak sie idzie na cmentarz, ten niebieski to wzielam bo i tak był juz wypalony a to nie jeden z tych do których wkłada sie wkład... Zajmował tylko niepotrzebnie miejsce a było to cale lata temu...