aneczka828 0 Napisano Listopad 2, 2018 Witam. Moja historia zacz臋艂a si臋 w styczniu tego roku, kiedy to po spacerze zimowym zacz臋艂a bole膰 mnie szcz臋ka, co艣 mi tam przeskakiwa艂o, a nast臋pnie zacz臋艂y mnie bole膰 r贸偶ne z臋by - i na dole i na g贸rze, z tego co pami臋tam. Raz jedynka, raz pi膮tka, si贸demka. Neurolog stwierdzi艂, 偶e nic mi nie jest, odes艂a艂 do psychologa. Zacz臋艂am leczy膰 z臋by, wyleczy艂am kilka po prawej stronie (ona bola艂a mnie bardziej) i wtedy b贸l ze szcz臋ki przeni贸s艂 si臋 na te dopiero co wyleczone z臋by. By艂o wk艂adane lekarstwo- pomog艂o na chwil臋. Okaza艂o si臋, 偶e na pantomogramie wida膰, i偶 pojawi艂y si臋 g贸rne 贸semki- obydwie siedz膮ce w dzi膮艣le. Prawa wchodz膮ca na g贸rn膮 si贸demk臋, za艣 lewa u艂o偶ona pionowo. Chirurg szcz臋kowy wyrwa艂 mi praw膮- zabieg trwa艂 ok 30 minut, nieprzyjemny, ale bezbolesny, p贸藕niej wszystko 艂adnie si臋 goi艂o, ale zaraz po tym dostalam dziwnych objaw贸w: b贸l, co艣 jakby sztywnienie szcz臋ki, przeskakiwanie podczas jedzenie. b贸l r贸偶nych zdrowych z臋b贸w z powrotem, do tego okropne, d艂ugotrwa艂e zawroty g艂owy wraz z uciskiem w skroniach. Trwa to do dzi艣, praktycznie codziennie. Nie mog臋 normalnie funkcjonowa膰. Tomografia g艂owy nie wykaza艂a niczego niepokoj膮cego, neurolog rozk艂ada r臋ce. Zapisa艂 mi jedynie gabapentin teva na "uspokojenie z臋b贸w". Podobno mo偶e byc to neuralgia nerwu tr贸dzielnego, choc mnie te objawy nie do ko艅ca pasuj膮. Nie mog臋 bra膰 偶adnych tabletek przeciwb贸lowych opr贸cz paracetamolu, gdy偶 m贸j organizm ma nietolerancj臋 innych objawiaj膮c膮 si臋 pokrzywk膮, puchni臋ciem oczu... Co to mo偶e by膰? macie mo偶e jakie艣 pomys艂y? Mo偶e to ta druga pozioma 贸semka daje takie objawy? wyd艂utowa膰 i j膮? Wczoraj dodatkowo zauwa偶y艂am 偶e czasami co艣 mnie tak jakby "uk艂uje" np w nog臋, cz臋sto te偶 gdy zasypiam mam takie uczucie. Czuj臋 sie ju偶 tym zmeczona, nikt mi nie potrafi pom贸c :( Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach