Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy w takie jesienne dni i weekendy macie wlaczony tv przy dziecku

Polecane posty

Gość gość
To ja od wlaczania tv w czasie pobytu gosci. No u mnie w domu rodzonnym zawsze tak bylo ze jak przychodzili goscie to tata wlaczal tv. Ani on ani mama nie byli dusza towarzystwa wiec moze bali sie krepujacej ciszy. U meza chyba podobnie. Ani on ani ja nie wyroslismy na rozrywkowe osoby. Natomiast u moim rodzicow do tej pory tak jest. Nawet jak teraz tam nie mieszkam a przyjedam z wizyta to tez tata leci i wlacza zeby cos gralo w tle. Natomoiast w moim wlasnym domu to praktycznie nie wlaczam telewizora dzieciom. Nawet jak mowia ze im sie nudzi .Mowie ze to dobrze to sie ponudz jedno z drugim i zaraz sobie znajduja cod innego do roboty.

Gość gość
Chodzi telewizor -trochę bajek, muzyka, jakiś program Natomiast dzieci (2,6l) w ogóle nie używają telefonów, tabletów. Starszy syn może korzystać z komputera 1-2h w sobotę lub niedzielę.

Gość gość
Staram się wyłączać, ale dziecko potrafi sobie włączyć samo (3,5 roku). Jak coś gotuję czy prasuję to mi to nie przeszkadza, ale kiedy siadam z nim do zabawy na podłodze czy wykonujemy jakieś prace plastyczne przy stole, to tv wyłączamy, żeby nie rozpraszało

Gość gość
Normalnie oglądamy tv, często piosenki na yt dla dzieci, bo córka lubi.

Gość gość
" Takiej bzdury już dawno nie słyszałem śmiech gif" U mnie w domu rodzinnym było cały czas włączone tv i w czasach pionierskich tv satelitarnej moja mała siostra powtarzała całe zdania po niemiecku za RTL czy po hiszpańsku za serialami z idealnym akcentem. Zresztą jako dorosła zna biegle kilka języków i skończyła filologię. Nie mówiąc o śpiewaniu piosenek czy nauce alfabetu z ulicą sezamkową. Ja tv nie mam, ale też nie wierzę, że to samo zło o dzieciak powinien patrzeć tylko na drewniane klocki.

Gość gość
To ja pisalam o 8:02 oczywiscie chodzilo ze wlaczam tv ale j****y slownik w telefonie przeinaczyl na wylaczam Ktos wie jak to gowno w telefonie zablokowac? ?

Gość gość
Od kiedy wyjechalam na studia majac 19 lat, w 2002 roku, nie mam telewizora. tu na szczescie sie z mezem dogaduje. mam w domu 2 komputery I laptopa, po co nam tv? mam wykupiony Netflix I amazon prime video, no pytam -po co? niem usze po polsku wszystkiego ogladac. mam swietny angielski, nie mieszkam w Poslce lecz w Irlandii. dziecko lubi tv jak jest w Polsce, ale poza tym nigdy nie pyta, czmeu my tv nie mamy. wiadomosci ogladam online w portalach informacyjnych (zagraniczne) lub cyztam (polskie I zagraniczne). wiem ,co sie na swiecie dzieje.

Gość gość
9.56 Mam tak samo, ale ja się tym nie szczycę, bo czym się różni oglądanie seriali i filmów na kompie.. Chyba mniej oglądałam jak byłam dzieciakiem i było TV, bo wtedy tylko rzuciłam okiem i tyle, a teraz cały sezon człowiek potrafi w weekend obejrzeć..

Gość gość
Ja prawie (dlaczego prawie, pisze nizej) nie włączam tv dzieciom, ale jak mąż wroci z pracy, to on włącza. I dzieci się przyzwyczaiły, ze jak jest mama, to nawet nikt nie pyta, czy mozna wlaczyc , bo wiadomo, ze nie włączy :) Natomiast mąz juz w drzwiach stanie po pracy i już lecą, czy im włączy.

Gość gość
u mnie (3,5 latka) jest tylko czas na baję (ok.1h-1,5h) do kolacyjki w dni kiedy chodzi do przedszkola. W weekend jeszcze do obiadku. Tak to nie pozwalam oglądać TV. W sumie byłoby mi o niebo lżej jakby ten tv leciał cały czas ale nie chcę żeby miała sieczkę z mózgu i staram się z nią pracować- czytać książki, puzle układać itp.

Gość gość
U nas tv jest włączane i dzieci oglądają (starsza teraz prawie nie, bo ciągle się uczy), ale nigdy nie było to sadzanie przed tv i spokój dla rodzica, bo córka jedna i druga, koniecznie chciały, żeby im wszystko nazywać, wyjaśniać, opowiadać itd. więc mogłam co najwyżej kanapkę we względnym spokoju zjeść :) A jak nie patrzy młodsza, to wyłączam, bo po co ma lecieć i burczeć coś. I tak zresztą głównie chce słuchowiska na cd.

Gość gość
Syn ma 2 lata i leci tv normalnie, nie lubię ciszy w domu.

Gość gość
Cały dzień? Wyście powariowali? Ja włączam sobie jak chce coś obejrzeć konkretnego, a nie że byle co leci. Tak to zawsze mam radio włączone w kuchni. Przy tv nic nie zrobię, bo co chwila zerkam, a jak radio leci, to mogę gotować, sprzątać itd. Mam dziecko 4 mieisace, ale nigdy nie karmię przy tv.

Gość gość
Goście przychodzą do was oglądać TV? To chyba trochę nietaktowne jak ktoś do was przychodzi, a wy go telewizorem zagłuszacie, przeważnie jak się kogoś odwiedza to po to, żeby z tymi ludźmi porozmawiać, a nie żeby obejrzeć tv, to można samemu zrobić.

Gość gość
@13:08 U mnie lecą non stop programy publicystyczne, wiadomości a aby wyłapać sens i faktyczny przekaz należy często przełączać między stacjami i podzielić sobie na 2 i wyjdzie prawda ;) Mało tego, często mają w ofercie dokumenty, a wieczorem to już raczej maraton seriali :)

Gość gość
gość dziś Cały dzień? Wyście powariowali? Ja włączam sobie jak chce coś obejrzeć konkretnego, a nie że byle co leci. Tak to zawsze mam radio włączone w kuchni. Przy tv nic nie zrobię, bo co chwila zerkam, a jak radio leci, to mogę gotować, sprzątać itd. Mam dziecko 4 mieisace, ale nigdy nie karmię przy tv. xxx Pewnie właśnie dlatego, że w okresie Twego dzieciństwa rodzice chodzili na paluszkach i nie włączali tv przy zabawie, przez to słabo u Ciebie z naturalną dla kobiet podzielnością uwagi :) Także takie postawy kszatłtuje się u dzieci już od około roczku, tv może lecieć w tle cały dzień i w żaden sposób nie zaburza to rytmu dnia.

Gość gość
Kupilismy smart tv, duzy, fajny, korzystalismy czesto z niego zamiast komputera, poprzedni oddalismy mojemu synowi nastolatkowi, mamy multiroom, pakiet dosc bogaty, ale nie jakiś full wypas. Syn praktycznie wcale nie korzysta z tv, jemu starcza komputer,a jak chce fajne filmy to tez w necie. My wpadlismy w petle, dopadla mnie choroba, nie mialam sil na zabawy z mlodszym dzieckiem. I tak uzaleznil sie od yotuba na tym naszym tv. Dobrze chociaż, ze dbalismy aby ogladal tylko bajki edukacyjne, typu nauka kolorow, alfabetu, cyferek, zwierzatek, etc. Doszlo do tego, ze wpadal w histerie gdy nie chcialam mu wlaczyc Youtube. W koncu jakies trzy tygodnie temu gdy spal, wynieslismy tv na strych. Ja jestem juz od dawna zdrowa, i jeszcze doszedl nam kolejny czlonek rodziny. Teraz gdy jestem zdrowa, i juz po porodzie, to mam sile by bawic sie z dziecmi. I po prostu, nie mamy tv, caly dzien zajmuje sie dziecmi i mnóstwo czasu przeznaczam na zabawe z tym naszym dwulatkiem. Zabawy kreatywne, rozwijające.