Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Corka stanela w obronie kolezanki powiedziala prawde,a w rodzinie awantura

Polecane posty

Gość gość

Sytuacja sprzed paru dni w szkole. Moja córka chodzi do klasy z mojej kuzynki córka,w tym wszystkim była jeszcze jedna dziewczynka. Córka kuzynki zaczęła wyśmiewać ta trzecia dziewczynkę, że ma brzydkie buty i jest brzydko ubrana.Tamta dziewczynka zaczęła się bronić i coś odpowiedziała,kuzynka córki ja odepchnęła,a ona ją.Świadkiem była moja córka,która spytana przez nauczycielkę jak było powiedziała prawdę.Teraz dzwoniła do mnie kuzynka z pretensja,ze PRZEZ moja córkę jej corka ma problemy w szkole.Jutro są urodziny mojej cioci- mamy kuzynki na które zostaliśmy zaproszeni już dawno,ale kuzynka dzisiaj powiedziała,ze jak my przyjdziemy to oni wychodzą...Dziewczyny,jak to mądrze rozwiązać?Dodam,ze ta dziewczynka z klasy mojej córki nie chodzi brzydko ubrana,ale może troszkę skromniej,to biedna,ale nie patologiczna rodzina- pomagamy im trochę,oddaje ubrania po synku dla jej chłopca z ich rodziny,czasami jakieś wyposażenie domu jak coś zmieniamy.

Gość gość
Ta kuzynka to corka cioci? Pojdz z kwiatkami, zlozzyczenia i sie pozegnaj. A kuzynce powiedz tylko tyle ze to co jej cora wyniesie z domu zaowocuje w przyszlosci, bycie wredna zolza nie koniecznie ulatwi jej zycie

Gość gość
Idź na urodziny. To ciocia was zaprosiła, nie kuzynka. Twoja córka się bardzo dobrze zachowała, bądź z niej dumna. Jeżeli wyjdzie ten temat na urodzinach to z dumą opowiadaj, że Twoja córka obroniła dziewczynkę, która jest w gorszej sytuacji materialnej, bo dla niej liczy się charakter człowieka, a nie jego portfel.

Gość gość
no i brawo cholery pisowskie, może tamta dziewczynka nie dostaje 500+ za darmo jak córka kuzynki i nie stać jej rodziców na ekskluzywne ciuchy. Cholery pisowskie za skłócanie dzieci winny leżeć i kwiczeć z bólu, na czele z ich bossem

Gość gość
Tak,to córka cioci.Kuzynka twierdzi,ze córka powinna wiedzieć kiedy nie powinno się mówić całej prawdy.Powiedzialam jej,że to nie ona powinna mieć pretensje,tylko matka tej dziewczynki. Dzwoniłam do cioci tez i mówiłam jaka jest sytuacja,to ona mówiła ze właśnie my do niej przychodzimy,a nie do kuzynki.Nie chce tez kłótni...

Gość gość
idz jak najbardziej do ciotki na urodziny i pokaz klase i sie nie wdawaj w pyskowki z kuzynka tylko swietuj urodziny, a jak kuzynka bedzie wracac do tematu to powiedz, tak jak ktos tu juz napisl, ze corka bronila tej napadnietej i jest po prostu prawdomowna

Gość gość
A ja Ci gratuluję córki! Bardzo dobrze ją wychowałaś. Mam nadzieję, że ją pochwaliłaś.

Gość gość
Powinnaś być z Córki dumna powiedziała prawdę i to jest najważniejsze Twoja Córka wynosi z domu bardzo dobre wychowanie i na pewno to zaprocentuje w życiu Raz jeszcze Gratuluję takiej Wspaniałej Córki która ma Wspaniałych i Mądrych Rodziców

Gość gość
Dziewczyny- bardzo dziękuje :). Oczywiście,że ją pochwaliłam,a ona powiedziała,że zawsze ją uczymy z tata że zawsze trzeba mówić prawdę,nawet najgorsza :-).Moja córcia powiedziała mi jak to było od początku do końca,że Kinga (ta poszkodowana dziewczynka) siedziała z moja córka,a tamta szła z grupka i zaczęła ją wyśmiewać z ubioru,potem z plecaka,a na końcu z rodziców.Gdzie rodzina na prawdę nie jest jakaś patologiczna,tylko jest biedniej troszkę,bo tata tej dziewczynki jest po bardzo ciężkim wypadku,nie pracuje,ma tylko jakaś rentę,a mama tej dziewczynki opiekuje się leżącym mężem. Sytuacja życiowa,która może tak na prawdę spotkać każdego z nas.Mimo wszystko uważam,że dużo tu jest winy kuzynki- ona jest taka materialistka,gdzie o „randze” człowieka decyduje dom,samochód,ubrania i telefon...My inaczej wychowujemy dzieci...

Gość gość
Ja bym zadzwonila do cieoci , zlozyla zyczenia i w skrócie przedstawiła sytuacje. Moze ciocie tez nabuntowano i będzie niemi . Jesli ciocia bedzie trwac przy zaproszniu, idz i miej w nosie kuzynke, Jesli nie, po co chodzic i narazac sie na nieprzyjemności.

Gość gość
Nienawidzę ludzi pokroju twojej kuzynki i ich dzieci. Pustaki i materialiści. Brawo dla ciebie i córki.

Gość gość
Tylko pogratulować postawy alTwojej córy. Życzę sobie, aby moje dzieci w podobnych sytuacjach tak mądrze postępowały.

Gość gość
Masz mądrą corke.Jestescie porządna rodzina.Tak trzymaj.A na rodzinna impreza idz i juz.

Gość gość
Rozmawilam teraz ze swoją mama,ona zna sytaucje i powiedziała,że mam nie zwracać uwagi na kuzynkę bo ciocia (to mojej mamy siostra) powiedziała,że moja córka świetnie zrobiła,a szkoda,że jej córka nie uczy takich zachowań swojej córki. Wiec nie stoi murem za córka i wnuczka. Ja tylko nie chcę,żeby kuzynka „skoczyła” z buzia na moja córkę,bo ona ją za wszystko wini,gdzie to napastnikiem była jej córka.

Gość gośćh
Jak kuzynka coś będzie gadać to powiedz ze Twoja córka nie jest kłamczucha ani materialistka i ze tak ja wychowalas

Gość gość
Jeśli kuzynka wyjdzie z imprezy to jej sprawa. Zachowa się dokładnie jak jej córka. Nie daj się szantażować.

Gość gość
Ja jej nie pozwolę,żeby ona jakieś swoje żale wylewała na moja córę,chciałabym tez uniknąć kłótni na urodzinach cioci,to jej święto i nie chciałabym jej go psuć,nawet nie ze swojej winy.

Gość gość
Powinnaś koniecznie iść na te urodziny. Jestem przekonana, że w pewnym momencie ta twoja kuzynka wywlecze temat i pewnie jeszcze podkoloryzuje a ty nie będziesz mogła się obronić, bo cię tam nie będzie. Jakiś kwas w rodzinie powstanie tak czy siak, tylko, że jeśli kuzynka przekona wszystkich do swojej racji to ty wyjdziesz na tę złą. A jeśli tam pójdziesz, będziesz mogła przedstawić swój punkt widzenia i mądrzejsza część rodziny z pewnością ci przyklaśnie. Jeśli kuzynka stwierdzi, że wychodzi to pożegnaj ją z uśmiechem ;) Nie uciekaj od tego problemu. Wiesz dlaczego prostaki i wieśniaki właśnie tak się zachowują wobec normalnych? Bo ci normalni dają im na to przyzwolenie takim podejściem "bo nie chcę kłótni..". Wychowujesz córkę na empatyczną osobę ale wychowaj ją też na asertywną osobę, daj jej przykład jak należy stawać w swojej obronie a nie chować głowę w piasek i unikać agresora (bo ta kuzynka jest agresorem).

Gość gość
Jeśli nie pójdziesz na przyjęcie to tak jakbyś pokazywała córce, że jednak źle zrobiła i trzeba się wstydzić tego, że stanęło się w obronie słabszego.

Gość gość
Dziewczyny - macie racje,nie idąc pokaże jej,ze to ona ma „racje”. Postanowione - idziemy :) Dam jutro znać jak to wszystko przebiegło :) Dziękuje raz jeszcze :)

Gość gość
Cóż, konflikt i tak już jest i teraz kwestia tego jak do tego podejdziesz, możesz chować głowę w piach a możesz też patrzeć kuzynce prosto w oczy i ze spokojem wyjaśnić jej że nie może oczekiwać, że twoja córka "powinna wiedzieć kiedy nie powinno się mówić całej prawdy" skoro sama nie nauczyła swojej córki podstaw kultury.

Gość gość
Autorko i jak bylo?

Gość gość
Autorka dopiero dzisiaj idzie na imieniny

Gość gość
Masz bardzo mądra córkę. Jak coś to powiedz kuzynce, że Ty uczysz swoje dziecko mówienia prawdy i obrony słabszych i jesteś dumna z jej zachowania, a to ona ma problem, gdybyś zareagowała inaczej byłabyś nieuczciwą wobec własnej córki i tego jak ją wychowałaś

Gość gość
Co tam na froncie autorko ?

Gość gość
I autorkę wydziedziczyli

Gość gość
Kto mnie wydziedziczył? :D Urodziny były- krótkie dla kuzynki :D Jak tylko weszliśmy to zaczęła na nas krzyczeć,ale rodzina stanęła po naszej stronie i ona z córka wyszły.Szkoda mi tylko cioci,chciałam uniknąć takiej sytuacji.

Gość gość
Napisz więcej