Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziwny bol brzuszka u 3 latki

Polecane posty

Gość gość
Ja to bym szybko lewatywę zrobiła i od razu kupa a jak nie pomoże to szpital chociaz w szpitalu pewnie lewatywe na wejściu będzie miala robiona trochę się za bardzo cackasz z nią co to znaczy nie da sobie zrobić nie ma nic do gadania w sprawie leczenia ma leżeć i tyle a jak się będzie wyrywać to męża do pomocy

Gość gość
Podałam czopek,zobaczymy. :(

Gość gość
Po czopku max 1h i powinna być kupa

Gość gość
Autorko a tak wlasciwie kiedy ostatnio corka robila kupe? Bo u nas taka akcja byla jak kupy nie bylo z 3-4 dni.

Gość gość
Robiła w czwartek rano. Minęła prawie godzina i nie zrobiła nadal,trzymałam ją na nocniku prawie siłą to płakała,że ona nie chce kupy :(.

Gość gość
sorry ze to napisze ale idiotka z ciebie, Twoja córka moze miec zapalenie wyrostka np a ty ja kapiesz w goracej wodzie i podajesz jej leki przeciwbólowe !!! nie wolno ich podawac przy bólu brzucha bo moga zamaskowac powazne problemy. Jedz z tym dzieckiem na dyzur do szpitala!!!

Gość gość
22:12- tak, tak wez nie podaj nic przeciwbolowego ryczacej 3 latce, sumienie to ty masz?ile ma sie drzec zeby dostać srodek przeciwbólowy?

Gość gość
Gość 22:12 Dzięki za radę i ocene,ale Twoja wypowiedz nic nie wnosi 🖐️

Gość gość
Jedz z nią do szpitala

Gość gość
Dziecku trzeba wyylumaczyc dlaczego ma się nie drzeć a nie uciszać je czopkami zamiast po ludzku ruszyć dooope z dzieckiem do szpitala

Gość gość
No dobra, ustalmy fakty. Moim zdaniem to bedzie: Zatwardzenie ( ja juz wszystko tu widzialam bo moje dziecko miewalo rozne akcje związane z zatwardzeniem) , wirus, zap pecherza , wyrostek lub cos innego do wykrycia na usg. Pytanie tylko czy dziecko wtrzyma do rana czy trzeba wiezc na nocna pomoc. To już musisz sama ocenic. A czy boli ja caly czas, czy okresowo, doszly inne objawy? Idealnie zeby dziecko zrobilo kupę i okaze się wtedy czy poczulo ulge czy nie mialo to znaczenia.

Gość gość patts
Autorko obserwuje ten temat i probowalam pomoc ale jesli dalej ja boli to naprawde jedz z mala na izbe bo to juz za dlugo trwa. Dziecko sie meczy brzuch boli od rana a kupy nie chce cos ti jest nie tak lepej sprawdzic. To male dziecko dokladnie nie powie gdzie boli

Gość gość
22:27- jasne, wytlumacz malemu dziecku zeby nie plakalo kiedy cierpi. Na pewno zrozumie. Przetestuj najlepiej na swoim i daj znac czy dziala.

Gość gość
Dziewczyny,mała właśnie zasypia,wiec będę obserwować,w razie potrzeby to w nocy pojedziemy do szpitala. Kupy nie zrobiła.Nie doszły żadne objawy,na nic innego się nie ukarża.

Gość gość
no pewnie poczekaj do rana, jak to wyrostek do rano nie bedzie co zrbierac. a pekniety wyrostek ma to do siebie ze brzuch przestaje bolec. Po co jechac do szpitala dziecko zbadac jak mozna dac cos przeciwbólowego, gdzie chyba jaskiniowyc wiedzieli ze dziecku nie wolno podawac nic na ból brzucha :/ idiotka nie matka

Gość gość
No to raczej nie jest wyrostek,ja nie boli po prawej stronie,nie ma gorączki.Poza tym gdyby to był wyrostek to raczej nagle by ją bol chwycił,a ona od rana chodzi,że ją boli i przestaje.

Gość gość
Jakoś nikt nie mówi o kobiecych sprawach, np. jajniki. Moim zdaniem USG.

Gość gość
Problemy z jajnikami u takiej małej dziewczynki?

Gość gość
22:39- to znowu ty. Może to wyrostek a moze i nie. Nie jestesmy lekarzami i tego nie wiemy. Autorka ma ocenic zagrozenie i odpowiednio reagowac. Ale chcesz tu powiedziec ze z kazdym bolem brzucha bylas ze swoim dzieckiem w szpitalu? Nigdy nie podalas czegoś przeciwbolowego przed wizyta u pediatry? Od razu pedzilas na IP a dziecku tlumaczylas ze ma nie plakac? Masz dzieci wogole czy tak teoretycznie piszesz?

Gość gość
mojego syna tez tak bolał brzuch i przechodziło, tyle ze ja pojechałam z nim do szpitala, został na obserwacji a rano usuniecie wyrostka, który juz był zaropiały Autorko jestes bardzo nieodpowiedzialna ze na ból brzucha podajesz dziecku srodki przeciwbólowe, jest to wrecz zakazane

Gość gość
gość dziś Tak. Może to być cysta, lub guz. Zbadać nie zaszkodzi, tym bardziej, że boli.

Gość gość
No właśnie o co chodzi z tymi lekami przeciwbólowymi na ból brzucha? Nie wpadła bym na to nie wiedząc który narząd boli. A przy bólu brzucha pierwszy wybór to lek rozkurczowy. Nie wiem tylko jak dawkuje się no-spe u dziecka. Z bezpiecznych rzeczy też espumisan, czasem gazy potrafia być bardzo bolesne. I nie przesadzajcie, sam umiarkowany ból brzucha bez żadnych innych objawow nie jest powodem żeby w środku nocy ciągnąć dziecko na izbę przyjęć, gdzie nawet komfortowo się nie wyprozni, żeby przeszło. Brzuch nie jest twardy, bolesny przy dotyku, nie ma gorączki, biegunki, wymiotów, testy na wyrostek nic nie wskazują, można obserwować i spokojnie poczekać do rana.

Gość gość
A i nie straszcie nowotworem, równie dobrze mogą to być "banalne" pasożyty. Ale usg warto kontrolne zrobić i krew.

Gość gość
Dzieczyny,na szczęście to było tylko zaparcie.Malej podałam jeszcze jeden czopek przez sen i się wypróżniła,obudziła się w nocy,że chce kupę. Jak zasnęła to rano wstała już bez bólu :). Dzięki za pomoc,pozdrawiam :) P.S kontrolne badania zrobimy :)