Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Opieka nocna przychodnia w szpitalu czy u Was są podawne leki dxieciom

Polecane posty

Gość gość

Hej,od wczoraj córka gorączkuje,jednak wczoraj jeszcze mogłam jej tą gorączkę zbić,reagowała na syropy.Dzisiaj już totalnie nic nie pomagało,pojechałam z nią do szpitala,do przychodni w szpitalu dokładnie.Tam została zbadana i jak pojechałam z córka z gorączka 39 stopni,tak wróciłam z 40 stopniową gorączka.Lekarz ja zbadał i stwierdził ze „on nic nie widzi tutaj”. Kazał podać coś w czopku skoro podawałam syropy i jutro iść do rodzinnego.Czy u Was tez są takie zasady,że dziecku nie są podawane żadne leki?

Gość gość
U mnie na nocnej opiece syn dostawał zastrzyk jak się dusił przy krtani

Gość gość
Ja tutaj tez liczyłam,że dostanie chociaż zastrzyk na zbicie temperatury,a dostałam złota radę „czopek i nie panikować,a rano do rodzinnego”

Gość gość
Trzeba było wymagać od lekarza żeby podał dziecku lek a pewnie mu się nie chciało

Gość gość
To ja mam lekarzowi mówić jak ma leczyć moje dziecko?Chyba on powinien to wiedzieć,on skończył medycynę,nie ja.Poza tym odesłał nas do rodzinnego,a co rodzinny zrobi innego?

Gość gość
Lekarz musi podać lek pacjentowi skoro ten tego potzrebuje ja bym jechała jeszcze raz do szpitala

Gość gość
Jak się dziecko dusi to rozumiem podanie leku ale na gorączkę to samemu się leki podaje.

Gość gość
Podawałam i podaje nadal/ działają na chwile.

Gość gość
To jak nie działają to było wymagać przyjęcia do szpitala i leczenia dożylnego.

Gość gość
Zawsze możesz wrócić. Mam nadzieję,ze w końcu gorączka spadnie. Synowi jak się dusił z powodu zapalenia krtani raz podawano zastrzyk,raz nie... Więc to nie takie oczywiste.

Gość gość
to co sie spodziewasz, ze podasz jedna dawke paracetamolu i wyzdrowieje, reklam sie naogladalas. jest infakcja to potrwa nim bedzie zdrowa , ciesz sie ze nic nie ma w badaniu , bo to oznacza ze nie potrzeba antybiotyku. troche cierpliwosci

Gość gość
Zawsze byłabym z dzieckiem w szpotalu ale za wszelka cenę wolę leczyć w domu babcinymi sposobami bo chemicznie jest bardzo szkodliwe! Również mąż jest zawsze podczas każdego badania krocza u ginekologa by pilnował sterylności bo często dochodzi zakażeń pochwy brodawczekiem ludzkim itp.... a gdy zarazu i sie partnerka zaraża męża! !!!!!!

Gość gość
Nogdy mi sie nie zdarzylo ze lekarz podal lekalemu dziecku. Bylam pare razy z corka jak byla malutka i jak goraczkowala. Lekarz albo radzil podawanie ibuprpfenu i paracetamolu naprzemiennie albo uzycie czopkow. U nas to pomagalo...ale nie wiem jaka chorobe ma Twoje dziecko. Zastosuj leki ktore zaordynowal dziecku leki a tano idz do pediatry i zapytaj sie co on sadzi o tej sytuacji bo moze rzeczywiscie lekarz winien podac leki dziecku.