Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy kolejny porod jest szybszy?

Polecane posty

Gość gość

Panicznie boje sie rodzic. Pierwsza mialam cesarke. Syn ma 11 lat. 42 tc brak postepu porodu i zielone wody. Na druga cesarke sie nie zgodzilam,bo czulam sie okropnie. Lekarze zgodzili sie wywolac ,bo zaszlam w ciaze 6 lat pozniej i wszystko zrosło sie prawidłowo. Teraz zastanawiamy się nad kolejnym dzieckiem. Stac nas na to i mamy 2 wolne pokoje. Nie wiem czy rodzilam dlugo czy krotko. W poniedzialek dostalam skurczy,ale nieregularnych. W piatek o 9 podlaczyli oksycotyne,partych bylo 2 h o 17 urodzilam. No bol byl okropny,chcialam uciekac z porodowki ale i tak uwazam ze bylo warto bo po porodzie wstalam i poszlam a po cesarce dlugo sie meczylam,naprawde bylo ciezko. I tak sobie mysle czy kolejny porod jest szybszy? Lzejszy wiem ze nie bedzie ,ale czy chociaz szybszy?

Gość gość
U jednych szybszy a u drugich nawet konczy sie smiercia. Porod, zwlaszcza w Polsce to loteria

Gość gość
Rodziłam 3razy. 23lata - 8h porodu. Potem, gdy miałam 25lat i tu 4h porodu i dużo lżejszy, łagodniejszy ból. No i nie dawno w wieku 32lat :) Poród trwał od pierwszego skurczu w domu do momentu, gdy położyli mi syna na brzuchu nie całe 2h. Coś około 1h40min... :p ale bolało chyba najmocniej. Tyle, że expresowo :P

Gość gość
To nie reguła, że drugi poród jest szybszy. Przykłady. Ja pierwszy raz rodziłam 14 godzin, poród wywoływany, oksytocyna. Drugi poród dosłownie 30 minut. Z kolei moja siostra pierwsze dziecko urodziła w 2 godziny, a drugie rodziła 12 godzin.