Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jak jestem w 3 tygodniu ciazy to powinnam ustepowac miejsca w autobusie komu

Polecane posty

Gość gość

Komus w bardziej zaawansowanej ciazy? Np w 7miesiau ?

Gość gość
jestes w 3 tyg? :D a skąd wiesz? Didzi napisało ci telegram, czy ci sie przysnilo?

Gość gość
Jezu ja tam nigdy nie liczyłam na to, że ktoś mi ustąpi miejsca. Na początku ciąży ustepowalam, a potem już nie. Kobiecie w 7 miesiącu może być ciężko

Gość gość
Jeśli dobrze się czujesz, to ustąp. Jeśli masz silne mdłości, to powiedz to wprost i przeproś. Czy to trzeba wprowadzać twarde reguły, żeby ludzie sobie poradzili w autobusie?

Gość gość
To zależy jak Ty się czujesz. Możesz być we wczesnej ciąży a czuć się źle. Ja jestem w 26 tygodniu ciąży i czuję się dobrze. Nie potrzebuję, żeby ktoś mi miejsce ustąpił. Raz miałam tylko taką potrzebę. Czekłam w kolejce dość długo do lekarza i zrobiło mi się trochę słabo i duszno. Poszłam do toalety jak wróciłam jedna z kobiet zajęła moje miejsce chociaż zostawiłam kurtkę powieszoną. Później musiałam stać a duszności mi się nasiliły. Szokiem dla mnie było to, że stałam nie daleko faceta który miejsca nie ustąpił a było to nie dawno więc ciążę już po mnie było widać. Co prawda autobusami nie jeżdżę. Ale ogólnie uważam, że kobieta w ciąży nie powinna stać w autobusie nawet na wczesnym etapie. Nie chodzi o to, że źle się czuje ale np kierowca może gwałtownie zahamować i nie trudno o upadek czy nawet ktoś co stoi przed Tobą może na Ciebie wpaść. ;)

Gość gość
Szokiem dla mnie było to, że stałam nie daleko faceta który miejsca nie ustąpił a było to nie dawno więc ciążę już po mnie było widać. x faceci są debilami bez empatii. Słyszałam o sytuacji ze na porodówce na korytarzu faceci towarzyscy zonom posiadali na d****h na krzesłach a inna kobieta ze skurczami musiała stać obok. Przyszła połozna i tak sie wydarła na nich ze ją na drugin koncu szpitala musieli słyszeć

Gość gość
No właśnie, ja w pierwszym trymestrze czułam się bardzo źle, ale ciąży nie widać, więc nikt nie ustąpił miejsca w kolejce itp., teraz końcówka 2 trymestru, brzuszek widoczny, to na poczcie wczoraj mnie przepuszczono i w sklepie :) choć czuje się dobrze.. Raz stałam w Tesco w kolejce i nagle zrobiło mi się gorąco i słabo, czułam że padne, więc w tej kolejce przysiadlam na podłodze, nikt nie zareagował, nie spytał czy ok ani nie przepuscil mnie. Brzuch już był ale taki nieduży.

Gość gość
Ja na początku ciąży czułam się najgorzej, ciągle miałam zawrotu głowy i do tego zmęczenie jakbym umierała, więc bardziej potrzebowałam usiąść niż w 6-7 miesiącu.

Gość gość
A ja wam powiem, że z reguły faceci ustwpowali mi miejsca czy przepuszczali w kolejce. Najgorsze są baby takie koło 40-50