Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Allegro i kurier Inpost!!!! Nie wiem co robić!

Polecane posty

Gość gość

Ale jestem wkur/wiona!!! Dwa miesiące temu zamawiałam pewien produkt przez "minikurier24" Inpost i wszystko było ok, kurier faktycznie przyszedł szybko i pod same drzwi. Teraz przez tą samą opcję dostway zamówiłam ważny suplement, a ten durny kurier nie przyszedł ani pod moje drzwi ani nie zostawił awizo, a mimo

Gość gość
A mimo, co?

Gość gość
a mimo tego przyszła na meila wiadomość, że przesyłka została dostarczona. Nosz kur/wa. Nie wiem teraz gdzie jest moja paczka. Na poczcie czy gdzie? Nie mam czau na chodzenie po mieście, dlatego wzięłam kuriera... Człowiek czeka jak na zbawienie na przesyłkę, a tu coś takiego. :O

Gość gość
Poczekaj, z godzinę, może dwie :)

Gość gość
Żeby chodziaż awizo zostawił. Widziałam w necie, że ludzie często narzekali na minipaczkę z inpostu - że kurierom nie chce się chodzić do drzwi i zostawiają przesyłki w oddalonych (nie raz kilka km od domu, w mniejszych miastach) punktach. Ten nowy "minikurier24" miał być niby lepszy, a tu doopa jak widac. Kurierzy chyba tak samo lecą w chooya.

Gość gość
może u sąsiada zostawił

Gość gość
Godzinę, dwie mówisz? Nie wiem, powiadomienie o dostarczonej przesyłce przyszło dziś z samego rana o 6:30. Minęło już prawie 10 godzin. A mieliście kiedyś taką sytuację, że kurier przyszedł dużo póżniej niż informacja o doręczeniu?

Gość gość
Dzwoń do kuriera niech powie gdzie zostawił paczkę, bo nie możesz jej zlokalizować. Miałam podobnie, ale wtedy kurier pomylił adres i dzwoniłam, bo zależało mi na czasie.

Gość gość
Ok, a pod jaki numer dzwoniłaś? Pod tę infolinię, tak?

Gość gość
Teraz sprawdziłam, na tej str. ze śledzeniem przesyłek, że dostarczona została niby wczoraj o 23:00. Hah, taaa.

Gość gość
paczkomaty przecież są lepsze, masz w wielu punktach głównych miasta i sama sobie odbierasz, dla mnie kurier to ostatnia z ostatnich opcji, nawet jak chce coś kupić i jedyna opcja wysyłki to kurier albo listonosz to wolę tego nie kupić :D

Gość gość
u mnie dojście do paczkomatu to 5 minut z domu, a jak jestem w centrum to też jest kilka blisko

Gość gość
Ważna zasada - jak zależy Ci na czasie, korzystaj z przesyłek kurierskich. Ja nauczyłem się już, że tylko wtedy mam 100% pewność, że przesyłka na pewno dojdzie. Zazwyczaj nadaję je przez Sendit, dzięki czemu sporo udaje mi się zaoszczędzić. Zapłacisz kilkanaście złotych, wszystko ogarniesz przez internet, a dodatkowo wygenerują Ci numer do śledzenia przesyłki.