Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak skutecznie zwalczyc katar u roczniaka? Juz nie mam sil

Polecane posty

Gość gość

Synek 13,5 m-ca, jestem z nim w domu (twychowawczy do 18 mca), ma stsrsze rodzenstwo szkolno-przedszkolne. Karar wraca od sierpnia non stop, lekarka powiedziala ze teraz to juz antybiotyk, ale synek poza tym nie ma goraczki, kaszlu itp. Ja do tej pory dawalam mu nasivin i czyscilam nosek.

Gość gość
Po cholerę antybiotyk. Kup maść rozgrzewająca febricol powyżej roku, posmaruj na noc klatkę piersiową i stopy, załóż skarpetki. Do tego Wit c i d w kroplach. Naturalny sok malinowy(nie taki zwykły ze sklepu z 2%maliny) i miód. Moje dzieci nigdy nie były nafaszerowane chemicznymi lekami to na nie to zawsze działa. Starszemu daje jeszcze czosnek.

Gość gość
Niestety u nas to samo. Okazalo sie ze to alergia. Idz do alergologa skoro ten katar sie tak dlugo ciagnie.

Gość gość
Nasivin zagęszcza wydzieline z nosa. Ja nie wiedziałam i przez to nie mogłam dobrze noska oczyścić. Woda morska, euphorbium, maść majerankowa pod nosek, wietrzyć mieszkanie, nawilżac powietrze. Jak dziecko daje rade oddychać nosem to inhalacje z soli fizjologicznej

Gość gość
Zapomniałam jeszcze pelafen

Gość gość
Może rzeczywiście warto pomyśleć o jakimś syropie p/alergicznym? Inhalacje z soli, maść majerankowa na zmianę z depulolem. Na noc skarpetki.Zamiast nasivinu spróbuj coś w żelu ( oxalin baby)

Gość gość
Moim zdaniem koniecznie syrop przexiwalergiczny. Moje dziecko mialo na poczatku kerotifen a teraz na stale Aerius. Katary nadal zostaly ale sa przezroczyste a wczesniej brzydkie gluty przez 8 miesiexy w roku ( jest alergikiem).

Gość gość
Częściej przystawiaj.

Gość gość
Zbadaj, czy przyczyną nie jest alergia. Jeśli nie, to zmniejsz temperaturę w domu do 20-21 stopni. Często wietrz. Na każdym kaloryferze w domu powieś ceramiczny nawilżacz powietrza. Nie przegrzewaj dziecka! To bardzo częsty błąd. W ostatnim tygodniu temperatura około 15 stopni, a na spacerze z córką ciągłe mijałyśmy dzieci w śpiworach zimowych.

Gość gość
No nie wiem.. u mnie pomógł antybiotyk na niekończący się katar..ten katar był obrzydliwy i widać było ze to jakaś bakteria

Gość gość
Zrob wymaz z nosa.

Gość gość
Każdemu w nosie wyjdą bakterie, w tym pneumokoki i to jest normalne. Bo pneumokoki stanowią naturalną florę bakteryjną gdyby ktoś się zdziwił. Organizm nie jest sterylny.

Gość gość
zakrop nosek mlekiem z piersi