Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy przeszłyście z wózka głębokiego na spacerówke? 5mcy to za szybko???

Polecane posty

Gość gość

Mój syn dopiero skończył 5mcy i nie mieści się w gondole. Normalnie na styk :( muszę już przejść na spacerówke, a on jeszcze stabilnie nie siedzi. Dam wózek na leżąco - wiadomo, ale mimo to obawiam się, że jest za wcześnie... Jak było u Was?

Gość gość
Moja się darła po 3 miesiącu...musiałabym ze spacerów zrezygnować. Zmieniliśmy na wózek z siedzenie kubełkowym i dokupiliśmy reduktor 0+. No ale radość już była przeogromna, bo kąt nachylenia był taki, że coś widziała.

Gość gość
9:16 żalisz się czy chwalisz??!! KOMPLETNIE nie odpowiedziałaś na pytanie. Autorka ma spacerówke i nie pyta czy ma coś dokupić :o Autorko... Nie martw się. Moja córka również około 5tego mca przeszła na spacerówke, bo gondolka nie dość, że była za mała to i córka nie chciała w niej leżeć. Spacerówki nie kladlam całkiem tylko tak najpierw na pół leżąco. Dziecko zachwycone, ale pora roku była podobna i kurde chyba dziecko mniej chronione przed wiatrem niż w gondoli.

Gość gość
My teraz przeszliśmy na spacerówkę czyli 7 mc . Słuchaj jeśli dziecko jeszcze się nie podnosi i nie płacze w gondoli to jezdzij gondola jak najdłużej . 5 miesiacy to jeszcze za wcześnie bo przecież jeszcze dziecko nie siedzi .

Gość gość
w lecie kolo 4mc, gondola ciezka , a maluchowi nie sprawiało to roznicy, az kolo 6mz usadzilam go przodem do jazdy.. juz nie chcial na mnie patrzyc

Gość gość
Jeżeli spacerówka jest trochę zabudowana i na leżąco to czym różni się od gondoli? Niczym...

Gość gość
Moje dziecko mialo spacerowke od urodzenia. taka rozkaldana na calkiem plasko. polozna poradzila jeszcze podkladac zlozony may recznik pod kocyk. I juz. Syn ma 9 lat I jest clakiem prosty. bo wozlilismy go tam, wiadomo, na lezaco. lekko go podnosilam jak mial 4 miesiace, siedzial sam od kiedy mial 7.

Gość gość
Moje dzieci miały po 5 miesięcy jak przeszły do spacerówki. Mclaren xt, rozkładany na płasko.

Gość gość
To Autorka ma jakiś strasznie mały ten wózek. Masakra. Ogolnie dziecko do spacerowki najlepiej nadaje się jak już samo siedzi. Moje dziecko wytrzymalo 9 czy 10 miesiecy nie pamietam dokladnie a nie jest corka moja mała . A czekalam tak dlugo bo gondole mialam duza i chciałam zaczac uzywac spacerowki jak bedzie cieplo czyli na wiosne i akurat pasowalo.

Gość gość
Jak najdłużej woź w gondoli (ja prawie do 7 mies., potem spacerówka w opcji mocno pół leżącej), ale już się kokosiła za mocno. Usiadła samodzielnie dopiero w 8 mies. Gondolę miałam naprawdę dużą. Leżała często na brzuszku przodem do mnie, lub podparta lekko. Im później tym lepiej. Dziecko samo da ci znać:) Przede wszystkim musi siedzieć samo stabilnie. Ja niczego nie przyśpiesza łam, wszystko spokojnie w swoim własnym (w sensie dziecka) tempie.

Gość gość
Niekoniecznie autorka ma mały wózek, może ma duże dziecko.

Gość gość
Moj ma 5,5 miesiaca i jakos nie widze go w spacerowce, mimo ze tez juz dlugi jest. To stanowczo za wczesnie.

Gość gość
Matko jakie rady z tyłka. Piszecie nie przyspieszaj na siłę. A co ma kobieta zrobić jak jej się dziecko nie mieści??? Zgiąć je w pół, czy stopy obciąć? Moja ma 5 miesięcy i jeszcze max miesiąc, a może mniej i już nie będzie się mieścić. Jeżdżę wózkiem które ma dużą gondole, ale moje dziecko jest długie. Więc logiczne jest, że trzeba będzie spacerówkę odpalić. Na zimę akurat. No ale nie przeskoczę, trudno.

Gość gość
Dziecko 6 miesieczne jest dluzsze niz gondola ktora ma przecietnie 85cm długiści? :D no nieźle nieźle:D

Gość gość
U nas jakos po 7 miesiacu przeszlismy na siedzenie kubelkowe.

Gość gość
Moja miała 6 mięs. Mialam regulacje i nie sadzalam. Tylko pół leżąca. Pół siedząca.... czy jakoś tak:)

Gość gość
Moja gondola miała 79cm. Syn w 6 miesiacu miał już ciasno, zwłaszcza w grubszej kurtce więc przerzuciłam go do spacerówki. W tej z kolei ma dużo miejsca, zsuwa się, ale co mialam zrobić, skoro wychodząc na spacer czy zakupy w gondoli po 10 min musiałam go nieść, bo nie chciał leżeć na płasko ? Teraz ma 7 miesiecy i w końcu nauczył się spać na plecach, od urodzenia śpi na brzuchu, w gondoli także a w grubej kurtce niestety nie było to wykonalne, bo dziecko nie miało dostępu powietrza. I wcale nie musi dziecko siedzieć stabilnie w spacerowce, wystarczy że będzie w pozycji pół leżącej. Niektóre dzieci siedzą dopiero w 10 miesiącu i jakoś nie wyobrażam sobie go wozić do tego czasu w gondoli. Poza tym mało które 10 miesięczne dziecko w niej się mieści...