Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bóle w 2 trymestrze

Polecane posty

Gość gość

Witajcie. Jestem w 16 tygodniu ciąży. Cały czas boli mnie podbrzusza, ból jest niemalże nieustanny, czasem ma małe przerwy. Przy dotyku ból się robi bardzo duży. Moją ginekolog podczas badania na moje reakcje na ból podczas nacisku w ogóle nie reagowała. Czy to jest normalne? Jak powinno to przebiegać? Następną wizytę mam w piątek, w czwartek mam USG, nie wiem czy się martwić.

Gość gość
Zawsze podczas każdego badania krocza itd powinna być osoba bliska wtedy ginekolog się stara bo jest ŚWIADEK! My mieliśmy normalnego ginekologa nie pchał łap co wizytę. W trzecim miesiącu byliśmy z mężem potwierdzić ciążę i drugi raz dopiero badano rozwarcie by nie ingerować w pochwie i zarażać lub nie spowodować poronienia! A również pokazał ginekolog jak osłuchiwać tętno płodu uchem i mąż kilka razy dziennie odmierzał tętno płodu. Mąż przy wszystkich badaniach czy porodzie to podstawa i niea wtedy problemów bo się boją że patrzy ktoś na ręce. A również gdy wyprasza ginekolog to jest zwykłym zboczencem! !!!!

Gość gość
Ale czy taki ciągły ból jest normalny? Czuję się. Ztym niekomfortowo, o żadnych tabletkach poza witaminami nie ma nawet mowy (słowa pani ginekolog). W piątek też niestety będę sama. Nie wiem co o tym wszystkim myśleć

Gość gość
Ale nic ci nie powiedziała co to za ból? Poszlabym do innego lekarza w takiej sytuacji.

Gość gość
Ja jestem w 27 tygodniu ciąży i czasem mnie coś zakłuje w podbrzuszu/ pachwinach. Ale to są takie sekundowe bóle. Prowadzę ciążę u dwóch lekarzy i obaj uważają, że bóle które przechodzą i nie trwają długo to nie powód do zmartwień. Na Twoim dla swojego spokoju bym to skonsultowała z lekarzem albo poszła na izbę przyjęć.

Gość gość
* tam miało być na Twoim miejscu. Przepraszam uciekł mi wyraz.

Gość gość
Napisała tylko w notatkę, że POBOLEWA. W ogóle nie zrobiła żadnego wywiadu środowiskowego ani nic. O ciąży dowiedziałam się późno, bo tydzień temu, a do tego czasu miałam kilka plamień itd. Chyba czas zmienić lekarza. I ten cholerny ból, którego nie mogę się pozbyć. Mnie boli cały czas, jakby pobolewało to bym się nie martwiła

Gość gość
Zgadzam sie z dziewczyną co ma zawsze męża przy badaniach bo wtedy dokładniej omawia przy badaniu krocza ginekolog bo wie że slucha partner. A co do bólu jaki opisujesz jest nienormalny ale zależy czy chodzisz i na codzień co robisz? Również powinnaś iść do ginekologa z tatusiem dziecka i nie by badał pochwe bo aby czymś zarazić. Dobry ginekolog powinien tylko podczas usg opisać stan płodu! Gdy będziesz sama przy badaniu to ci wcisną kit. Dlatego powinien przy całym badaniu powinien być twój partner to może nawet uratować dzidziusia bo sie dołoży ginekolog. Również przy porodzie powinien być mąż by dopilnował poród.

Gość gość
Normalnie żyję, nie przemęczam się, jednakże mój organizm jest wykończony, anie mam kiedy odpocząć bo teraz nie dostanę wolnego na uczelni, a w pracy wiadomo.

Gość gość
Ciagly nieustanny bol taki jak na okres jest normalny, a w zasadzie powinnam napisac ze z reguy jest normalny, bo macica sie powieksza, wiezadla ciagna. Mnie tak boli druga ciaze, jednak nie ma znaczenia czy uciskam czy nie, bol jest jednostajny. Gdyby przy ucisku bolalo mocniej juz bym byla na sor

Gość gość
Teraz dowaliłaś. Jestem przerażona? Mam jechać na izbę czy czekać na wizytę w piątek i to usg?

Gość gość
Nie, to nie jest normalne, mnie ciągle bolał brzuch i okazało się, że to wielowodzie. Zmień lekarza, jeśli bagatelizuje Twoje dolegliwości. Owszem, macica się rozciąga i to może być bolesne, ale nie az tak

Gość gość
Ja bym pojechala, to kilka godzin wyjete z zyciorysu , a ...moze ratowac zycie , nie tylko dziecka ale tez twoje. Nie powinno bolec przy ucisku, przy ucisku boli np wyrostek. Wyrostek moze bolec kilka dni nim peknie,bol moze tez ustac bez pekniecia i pojawic sie w 7-9 mc gdzie ryzyko jest duzo wieksze. Zbadaja i krzywdy Ci nie zrobia, a skoro cos niepokoi to warto chocby dla swietego spokoju!

Gość gość
Dokładnie, jak tylko chłopak wróci z pracy to jedziemy. Dzięki za odpowiedzi. Czy któraś z Was miała też takie bóle? Co u Niej oznaczały?

Gość gość
Jeszcze tak zapytam. Czy podbrzusza powinno być w tym okresie twarde? Moje jest bardzo twarde, prawie jak kamień i w zasadzie przez większość czasu

Gość gość
Do szostego miesiaca bolalo tak ze nieraz lza pociekla, ciagle na nospie i leki na podtrzymanie. Przelezalam 7 mc. Teraz 22 tydzien i znow boli, ogolnie u mnie ciaze sa bolesne, ale bol jest jednostajny. Napisz co powiedzieli?

Gość gość
Nie , nie powinno byc twarde! Wez nospe i pod prysznic !

Gość gość
Nie wiem czy w tym mieście jest jakaś patologiczne służba zdrowia czy to ja mam jakąś ciężką paranoję... Powiedzieli, że "brzuch się stawia" i że mam odpoczywać. Eh... Szkoda gadać. Poczekam jednak na to USG i wizytę u tamtej ginekolog...