Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wesele po cc

Polecane posty

Gość gość

Witam . Może wy drogie mamusie mi coś poradzicie . Miesiąc po cesarce idę na wesele siostry męża- on jest świadkiem. Wesele na całe nieszczęście jest w piątek i tak zastanawiam się co z maluszkiem. Moja mama pracuje więc dzieckiem mogłaby się zająć dopiero po godz 18 . A przecież nie zabiorę go ze sobą gdzie wszystkie ciotki babcie będą się nad nim nachylaly itd no nie absolutnie . Pomijam już to że nie wiem jak się bede czuła i czy znajde kiecke ;-) No ale dobra iść wypada . Podejrzewam że długo nie wytrzymam , z resztą dziecko będzie w domu czekało więc nie umialabym się bawić cała noc. Powiedzcie mi czy mąż jako świadek powinien zostać całe wesele czy może iść ze mną do domu ? No i co z dzidziusiem? Mialyscie może opiekunkę dla miesięcznego dziecka ?

Gość gość
No to niech mąż idzie sam.

Gość gość
Skoro jest świadkiem, to powinien zostać do końca. Jeżeli chce wracać z Tobą, niech poprosi brata, żeby ten poszukal kogoś innego na jego miejsce

Gość gość
Jest świadkiem u siostry tzn u męża siostry (swoje drogą trochę to dla mnie dziwne skoro mąż jego siostry też ma brata ) Jakbym nie poszła to jego rodzina chyba by mnie zlinczowala haha . Najwyżej zostawie go tam i tyle . Była któras z was na takiej imprezie bo cieciu ? No to jednak jest operacja jak się czulyscie ? A może po miesiącu jest już na tyle dobrze że można się pobawić?

Gość gość
Nie mozesz wynajac pokoju i ulotnic sie z dzieckiem? Idziesz do kosciola, potem na obiad i po angielsku sie zmywasz. Jak mala będzie w wozku albo w nosidle/chuscie to nikt na sile jej nie będzie co wyciagal. Moze do ciebie dojechac twoja mama, zostac z dzieckiem w pokoju hotelowym ogladajac TV czy czytajac sobie a ty idziesz potanczyc i wracasz do dziecka na kp czy zeby sprawdzić czy wszystko ok jak dajesz mm. Jak sa chęci to sposob też by się znalazl. Jakby to była twoja siostra autorko to chyba tych chęci miałabyś więcej. Rozumiem, to nie twoja rodzina ale dla twojego męża to siostra. Po co ma z toba wracac do domu wczesnie, żebyście oboje patrzyli jak noworodek spi? Szaleństwo.

Gość gość
Mialam 2 nieplanowane cc. Po pierwszym długo dochodziła do siebie bo mialam dlugi porod naturalny a na koniec cc na cito. Jakieś dwa tyg zle sie czulam. Po drugim cc wyszlam ze szpitala po 2 dniach, po tygodniu już bylo ok a po 2 normalnie. Miesiac to dosc czasu na rekonwalescencje. PS. Moja znajoma szla na wesele 2 dni!!! po cc. Ale ona jest bardzo hardcorowa.

Gość gość
No akurat mi nie zależy żeby długo tam siedzieć... A dzieciaka napenwo nie zabiorę w takie zbiorowisko ludzi z głośną muzyka no chyba oszalalas . Przynajmniej bede miała pretekst żeby stamtad pójść haha

Gość gość
Jak ktoś słusznie zauważył, tobie nie zależy, bo to nie twoja rodzina (w twoim przekonaniu), ale rodzina twojego męża i jemu zapewne zależy, więc uszanuj to i nie bądź podła sucza

Gość gość
autorka chyba bardziej ma jakiś problem z siostrą męża i jej narzeczonym niż z tym, że ma małe dziecko :P

Gość gość
Nic dziwnego że autorka nie chce brać tak malutkiego dziecka w tłum ludzi

Gość gość
No to niech nie idzie. Jaki problem?

Gość gość
Hm o weselu wiesz dużo wcześniej to czy Twoja mama nie może sobie wolnego załatwić albo chociaż połówki dnia? Widać, że ewidentnie szukasz wymówki oraz że to pierwsza ciąża/dziecko. Jestem po CC i uważam, że miesiąc w zupełności wystarczy na dojście do siebie:)

Gość gość
Z kilku miesięcznym dzieckiem byłam po godzinie na weselu i na chrzcinach, czyli tylko na obiedzie.

Gość gość
Idź tylko na chwile, odhaczysz obecność, dasz kopertę i będzie ok.,bez męża tez się obejdzie przecież to tylko wesele.

Gość gość
No niestety moja mama ma taka pracę że nawet latem nie ma urlopu ... oprócz niedziel cały czas pracuje. To moje 3 dziecko ale z cc nie miałam doczynienia więc dlatego pytam jak się czulyscie po miesiącu. Nikt nie mówi że wcale nie pójdę... ktoś by powiedział 'idź baw się cała noc, zostaw mamie dziecko ' też by zaraz był hejt że jak tak można malucha zostawiać. Cokolwiek się tutaj nie zapytasz to zawsze jest zjazd od góry do dołu byle tylko komuś dowalic

Gość gość
Idź z nim ,potem wróć do domu po oczepinach, a on niech się bawi do rana.

Gość gość
Jeśli to trzecie dziecko to wiesz co Cię czeka, a jeśli pierwsze CC to też powinnaś dojść szybko do siebie. Mówią, że po kolejnych CC jest gorzej:). A pozostała dwójka dzieci będzie na weselu i w jakim wieku? Bo mąż przecież jako świadek to chyba nie będzie miał dla nich aż tyle czasu co zwykły gość

Gość gość
U mnie pierwsze CC było straszne, a drugie nawet po mimo późnego wieku normalne. Nie wiem od czego to zależy.

Gość gość
Chłopcy w wieku 3 i 6 i będą z nami . O pierwszym porodzie można powiedzieć że zapomniałam na drugi dzień A po drugim chyba z miesiąc miałam problemy więc zobaczymy jak to będzie po tym cieciu . Najwyżej będe tylko siedzieć ale bede :-)