Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

4000miesiecznie dla 5os.rodziny na zycie

Polecane posty

Gość gość

Czyli tylko konsumpcja, rozrywka, ciuchy. Wydajemy około 5tys. Chce zmniejszyć do 4 bo wydaje mi się bardzo dużo i ciągle mam wyrzuty sumienia. Do tego paliwo mamy za darmo, opłaty i wydatki rachunkowe z innej kasy. Jak nauczyć się oszczędzać? Gubią mnie ciuchy...:(Żadne firmowe wielce, ot z sieciowek

Gość gość
kuźwa żyję za 1`800 zł i nie dostaję 500+ od cholernych małpów pisowskich bo jesteśmy za bogaci, które winny za krzywdę biednych dzieci tj. jedynaków kwiczeć z bólu, a ciuchy mamy z lumpeksu

Gość gość
5 tys na 5 osób to mało. Też mam rodzinę 5 os i wydaje ok 7-8 tys W tym Opłaty 1700 Jedzenie 2500 Paliwo 800 Rozrywka 500 Ciuchy buty 800 - 1200 Przedszkole itp 350 Inne 400

Gość gość
17:04 przecież autorka pisze o samej konsumpcji, a nie opłatach.

Gość gość
My mamy 4500 na 4 os ale w tym kredyt, oplaty, paliwo i ledwo starcza.

Gość gość
My mamy 3500 na 4os i bieda

Gość gość
gość 5 tys na 5 osób to mało. Też mam rodzinę 5 os i wydaje ok 7-8 tys W tym Opłaty 1700 Jedzenie 2500 Paliwo 800 Rozrywka 500 Ciuchy buty 800 - 1200 Przedszkole itp 350 Inne 400 Strasznie dużo wydajecie na rzeczy typu rozrywka i ciuchy. Rozumiem, sporadycznie, ale miesięcznie takie kwoty? I jedzenie aż 2500?

Gość gość
Im więcej sie ma tym wieksze są potrzeby i więcej się wydaje. Bez sensu są te licytacje kto więcej wydaje.

Gość gość
Więcej wydaję na jedną osobę, i szału nie ma. Na 5 osób to naprawdę biednie żyjecie.

Gość gość
Na jedną? To już przegięcie...

Gość gość
Wszystko zależy od wieku dzieci, maluchowi kupisz cokolwiek do ubrania i założy, nastolatce to już nie da rady, itp itd.

Gość gość
dziś też prawda, ale dodam jeszcze - przynajmniej w moim przypadku - że ważna była liczba dzieci. Tzn. mam tylko dwójkę, ale przy pierwszym dziecku kupowałam masę - jak się okazało - zbędnych rzeczy. Super ciuchy, mnóstwo zabawek, gadżetów itd. Teraz widzę jak to nie miało sensu i kupuję to, co się sprawdziło. To też wpłynęło na miesięczne koszty :)

Gość gość
My na czworke wydajemy maks 2 tys. Nastoletnia corka ma szafe pelna fajnych ciuchow, zbiera konie - ma okolo 170 figurek i w zasadzie co miesiac cos nowego. Niemowlak ma kosz pelen interaktywnych zabawek, poczawszy od grajace pianinka, konczywszy na kostkach edukacyjnych. Pelna szafe ubranek i sporo na zapas. W tej chwili z owocow mamy jablka, winogrona, granaty, mandarynki i jednego banana, zwarzyw salata , rzotkiewka, ogorki kiszone i pomidora. Na lodowce karton michalkow lezy. Na sniadanie ja mam parowki z cieleciny, maz wedline, a corka zestaw do tostow. Mamy wszystko co jest potrzebne do zycia, a jednak wydajemy maks 2 tys ( oczywiscie mieszkanie, media, ubezpieczenia osobno) Naprawde nie wiem co trzeba z kasa robic by 4 tys to bylo malo!

Gość gość
A musisz codziennie te ciuchy kupować ? Ile z tych 5000 to jedzenie a ile rozrywka i ubrania ? Postarajcie się mniej wydawać na to drugie i trzecie a na jedzeniu nie oszczędzaj bo szkoda zdrowia. My na jedzenie na 3 osoby wydajemy Ok 2000 ale jemy dużo witamin i dobre gatunkowo produkty i dzięki temu nie chorujemy a leki są o wiele droższe niż jedzenie

Gość gość
My mamy 4500 na trzy osoby . Opłaty prawie 2000 i też o szaleństwach można pomarzyć

Gość gość
ale się pieprzą i rozmnażają jak królice