Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tabletki Antykoncepcyjne vibin

Polecane posty

Gość gość

Czesc. Tydzien temu, zapomnialam wziac jedna tabletke z 2 tygodnia nie zazylam jej w ogole (Vibin mini). Od (okolo) tamtej pory czuje sie bardzo slabo- zawroty glowy, mdlosci przez wiekszosc dni, a w nocy snia mie sie koszmary itp. Na dzien dzisiejszy o 19 biore pierwsza biala tabletke. Czy zrobilam dobrze? Czy wziac jeszcze jedna rozowa tabletke z 'zapasowego opakowania' czy normalnie kontynuowac branie tabletek jakby nigdy nic i po 7 dniach zaczac nowe opakowanie? Obawiac sie ciazy (byl stosunek 3 dni przed zapomniana tabletka). Isc do lekarza itp?

Gość Ruiza
Już Ci pisałam w innym wątku, ale przy vibin mini jak i przy innych bierzesz zapomnianą, a potem bierzesz normalnie. Dla pewności równolegle druga metoda. :)

Gość gość
Przy tabletkach powinnas zrobic tak jak pisze w ulotce. Gdy ja zapomnialam raz tabletki biorac vines przyjelam ja odrazu jak sie zorientowalam ze o niej zapomnialam czyli na drugi dzien wieczorem. Wyszlo na to ze wzielam dwie jednoczesnie. Poniewaz brak ciaglosci oslabil dzialanie antykoncepcji przez kolejny tydzien dodatkowo uzywalismy gumek a gdy wybralam tabletki aktywne do konca, nie robilam przerwy na placebo tylko zaczelam odrazu nowe opakowanie. Tak doradzil mi lekarz. Mysle ze powinnas tak samo uzywac teraz gumek i przerwy nie robic by zachowac ciaglosc zabezpieczenia

Gość htsz
Też zaczęłam brać Vibin mini, bałam się skutków ubocznych, ale póki co odpukać w niemalowane czuję się naprawdę dobrze.

Gość gość emillka
Każda kobieta potrzebuje innego rodzaju antykoncepcji . Dlakatego jest tyle rodzai ,ważne aby dobrał odpowiednią lekarz http://antykoncepcjanamiare.pl/antykoncepcja-doustna-w-jaki-sposob-poznac-czy-dawka-hormonow-jest-dla-mnie-odpowiednia/ gdy już nam lekarz dobierze odpowiednią to wtedy na pewno będzie tylko z pożytkiem dla nas. Natomiast gdy tylko coś nam nie pasuje musimy konsultować to z lekarzem

Gość gość
Jeśli… - obawiasz się, że jesteś w ciąży, - nie planowałaś ciąży, a stało się… - rozważasz aborcję, - miałaś aborcję, … i przeżywasz w związku z tym trudności, którymi nie masz się z kim podzielić skontaktuj się z nami. Jesteśmy dla Ciebie codziennie od 18.00 do 23.00.

Gość beniadetta
Nie, nie obawiam się, po to biorę pigułki, żeby się nie obawiać. Ogólnie vibin polecam, u mnie sprawdza, nie mam żadnych skutków ubocznych, czuję się dobrze, libido nie spadło, nie tyję, nie puchnę, krwawienie 3 dni i po sprawie, a nie jak wczesniej miesiączki po 7 dni i to z takim bólem brzuchem, że najchętniej bym z łóżka nie wychodziła.