Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile zarabia programista , grafik, informatyk ??

Polecane posty

Gość gość

Wiecie ??

Gość gość
Dużo, stać go na wszystko

Gość gość
na pewno więcej niż pielęgniarka

Gość gość
I nauczycielka

Gość Człowiek nikt
Ostatnio na stronie UP znalazłem ofertę pracy dla programisty za 8000 zł brutto. Ja nigdy nie będę tyle zarabiał.

Gość gość
I kominiarz

Gość gość
Wiem, ja tez

Gość gość
I sprzataczka

Gość gość
Wklejam poniżej artykuł z uciętego linka. Ile zarabia programista , grafik, informatyk Cennik Godzina pracy programisty/webmastera – 100zł Godzina pracy programisty/webmastera – stała współpraca - 60zł Godzina pracy grafika – 100zł Godzina pracy grafika – stała współpraca – 60zł Godzina pracy nad uzupełnianiem/zmienianiem treści strony – 30zł Wykonanie strony WWW – od 800zł Wykonanie Fanpage’a firmy/usługi na Facebooku – 400zł Stała opieka nad profilem na Facebooku – od 200zł/mc Opieka nad stroną WWW firmy, dbanie o aktualizację oprogramowania witryny i bezpieczeństwo – od 200zł/mc Pogotowie komputerowe, opieka na infrastrukturą firmy: Godzina pracy informatyka – instalacja i konserwacja systemu, przeinstalowanie systemu, rozwiązywanie problemów z komputerem, siecią – 100zł

Gość gość
Zależy co umie. Jak nic nie umie to 2tys na rączkę jak coś umie konkretnego to 4-6tysi na rączkę

Gość gość
branża IT jest najbardziej dochodowa i przyszłościowa - tutaj nigdy kasy nie zabraknie, wszystko zalezy od tego jak jesteś dobry, najlepsi typu starsi programiści itp moga spokojnie liczyc na zarobki rzędu kilkunastu jeżeli nie kilkudziesięciu tys. złotych.

Gość gość
Mój kolega informatyk mieszka w Gliwicach, pracuje u USA zdalnie pół roku jeździł po świecie zwiedza w weekendy i pracował zdalnie od pn do pt

Gość gość
dziś mówiąc szczerze to wydaje mi się że to sa i tak niskie stawki - no chyba że podałeś dane minimalnego wynagrodzenia bo wydaje mi się że biorą za h pracy sporo wiecej

Gość gość
Tak to najbardziej dochodowa branża już na studiach zarabiaszpo studiach dobra pracą

Gość gość
dziś nie musisz być po studiach by to robić. ja działam na swoim od 8lat i nawet nie mam działalności. robie to po prostu na umowę o dzieło

Gość gość
pracuja ciezko to maja odpowiednie wynagrodzenie. kolega pracuje i ciagle sie uczy, robi szkolenia, ciagle cos do pracy potrzebuje sie douczyc, doczytac. jego zone szlag trafia bo brak mu czasu dla rodziny, to nie wygodna posadka gdzie w pol roku sie uczysz wszystkiego a potem do emerytury jedziesz procedurami i schematami. programiści do starosci beda sie uczyc, bo IT goni tak do przodu z rozwojem ze trzeb bez przerwy nadrabiać. stad wysokie zarobki - nie wszystkim chce sie prawie codziennie po pracy siadac do komputera i uczyc nowosci

Gość gość
dziś no cóż albo rodzina albo pieniądze i kariera. Najlepiej wpierw rozwijać drugie a pierwsze to po drodze gdy już sie sytuacja unormuje.

Gość gość
jak coś jest przyszłościowe ludzie co to wykonują są dobrzy to czemu mają mało zarabiać? Jeżeli już mówić że są jakies dziedziny gdzie ludie zarabiają zdecydowanie za dużo to są to sportowcy - zwłaszcza piłkarze.

Gość gość
Ja jako grafik 2700 na reke. Mam dosc tyvh ochlapow, w przyszkym roku rozkrecam cos wlasnego

Gość gość
Własną firmę ma syn dobrze zarabia jako informatyk,nie powie mi ile bo to tajemnica

Gość gość
Są zawody potrzebne, dobrze wykonywane ale nie oplacane

Gość gość
gość dziś faktycznie trochę mało jak na twoja branżę - robole z zakładu z mojej okolicy mają na łapę 3 tysie - a są po zawodówce a niektórzy to chyba nawet tylko podstawowe mają:) paranoja:) życzę ci powodzenia w rozkręcaniu własnego biznesu ziomek mimo wszystko:)

Gość gość
gość dziś nigdy nie będzie sprawiedliwości w zarobkach - moje zdanie jest takie że wszystkich nalezałoby w tych zarobkach zrównać o ile praca którą wykonują jest potrzebna. A jest kilka zawodów które juz dawno powinno się odesłać do lamusa lub co najwyżej płacić takim nierobom po 400 zł. np. urzędnikom.

Gość gość
gość dziś moja mama jest nauczycielką,kocha ten zawód i bardzo się w niego angazuje, niestety, po latach wyrzeczeń,studiów,dokształcania sie na studiach podyplomowych ma tylko 2800 na rękę. A brat który ledwo co skończył technikum poszedł do durnej pracy na magazynie gdzie już na wejściu ma 2000 na łapę:) chore czasy i chyba nie opłaca się studiowac niczego poza IT własnie:)

Gość asia77

Z tego co wiem, to teraz zarobki sa całkiem nie złe. Ofert pracy też jest sporo sam zobacz https://dotlinkers.pl/.  Warto zapoznać się z tym co na rynku i jeśli trzeba doszkolić. Często zapewnia to o wiele lepszą pensję.