Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

4 lub 5 lat różnicy miedzy dziecmi. Polecacie czy nie?

Polecane posty

Gość gość

Bo tyle chyba u mnie wyjdzie. Czytam dziś tematy na kafe i widzę że się zapalają kobity że to tak źle i tak niedobrze mieć róznicę wiekjsza nic 2 lub 3 lata. a ja nie wiem, czy taki kocioł do mnie trafia...

Gość gość
Między moimi dziećmi różnica wieku wynosi 5 lat. Dla mnie jest to dobra różnica wieku :-) gdy synek się urodził to córka bardzo mi pomagała a to pieluszki przynosiła a to małego kocykiem przykryła, bujała go w nasidełku itp. Jedym minusem było dla mnie że córka nie potrafiła być cicho kiedy mały spał. Ale z czasem zrozumiała i starała się wtedy nie chałasować. Dziś najstarsza ma 11 lat a młody 6 lat. Wiadomo jak to rodzeństwo czasem się kłócą a później przepraszają się godzinami :-) powiem ci autorko że dla mnie jest to idealna różnica wieku między dziećmi. Córka obecnie chętnie się bawi z młodszym bratem.

Gość gość
Ja planowałam różnicę 2, góra 3 lata, ale wyszło inaczej. Straciłam ciążę. Musiałam podreperować zdrowie. Jeśli teraz pójdzie wszystko dobrze, to będą prawie 4 lata różnicy. Myślę, że wyjdzie mi to na dobre, bo synek jest już o wiele mądrzejszy i bardziej samodzielny niż rok temu, więc będę miała łatwiej ogarnąć dwójkę.

Gość gość
U mnie jest różnica między dziećmi 5 lat , było 5 10 15 :) nie widzę żadnych minusów takiej różnicy wieku jeżeli chodzi o więź między dziećmi to jest ona bardzo duża po za tym nie było wojny o cyca mamy czy coś takiego ja widzę same plusy , jedyne co to jeżeli ktoś ma dzieci załóżmy rok po roku to wszystko idzie za jednym zamachem ubranka pieluchy wiek zbliżony i zbliżone problemy dzieci wychodzi się z pieluch za jednym za Lechem i koniec a tak w tym przypadku to przerywa się prace co jakiś czas i znowu zaczyna i znowu wszystko zbiera i wchodzi w pieluchy i wychodzi a tak to raz dwa trzy i koniec nie ma powrotu już tylko praca dom i dzieci :) ja jestem zadowolona z tej różnicy wieku ponieważ miałam czas na każde dziecko a starsze było już bardziej wyrozumiały mądrzejsze i chętne do pomocy , starsze są w stanie pomóc młodszym przy lekcjach czy w czym kolwiek innym jest bardzo wiele zalet dużo by pisać :)