Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak wytrzmać cały dzień pracy na nogach? Co poradzicie?

Polecane posty

Gość gość

Mam 20 lat i Pracuje od niedawna w Mcdonaldzie. Jest to moja pierwsza praca na pełen etat jednak nie potrafie wytrzymać 8 godzin pracy z tylko jedną krótką przerwą a czasem muszę pracować nawet 10 h! Wiem że niektórzy pracują fizycznie po 12 godzin ale ja po 3 h już ledwo chodzę... szukam już pracy na jakieś recepcji ale nie chcą mnie przyjąć bo nie mam większego doświadczenia. Co poradzicie?

Gość gość
Nie mam jakiś ciężarów do dźwigania w pracy ale to poprostu harówka non stop cały czas się lata tam i z powrotem. Nie ma szans żeby chociaż na chwilę usiąść.

Gość gość
ile zarabiasz?

Gość gość
Minimalną krajową ... ale pytałam pierwsza :)

Gość gość
Wygodne wkładki .bo pewnie nie możesz w sportowych

Gość gość
Pff a czego sie spodziewałaś w mcd? Wyzysk i zap*****l jak nigdzie indziej uwierz mi,na żadnej produkcji nie ma takiego zap*****lu nawet sprzątanie w hotelu nie jest tak męczące

Gość gość
Przyzwyczaisz się za parę miesięcy choć uwierz mi nigdy z pracy wypoczęta nie wyjdziesz

Gość gość
Nikt nie mówił że będzie lekko. Opinie o tej pracy nie bez powodu są tekie a nie inne. Spytaj innych jak wytrzumują.

Gość gość
Masaż stóp po pracy jak masz przerwe siedz na d***e

Gość gość
Ja pracuje na stojaco po 12-14h i jakos mnie nogi nie bola mimo iz mam nadwage. Len jestes pewnie cale dnie na kanapie siedzisz wiec nic dziwnego ze cie bola Przyzwyczaisz sie do ciezkiej harowy jak 80%ludzi w tym kraju

Gość gość
Taka prawda. Leniwa szmata z cb a jak zaczelas ciezko z********ac to w szoku bo nogi z d**y Wychodza. Z*********j a nie marudz

Gość gość
Teraz dopiero dowiedziałaś się co to jest ciężka praca. Każdy młody powinien iść do mcd popracować przybajmniej kilka kat żeby wiedzieć co to ciężka praca za marne grosze.

Gość gość
Przyzwyczaisz się, ja w hurtowni spożywczej nie dość, że cały czas na nogach to jeszcze rozładunek i załadunek towaru mam. Nogi u mnie to głupstwo, gorsze problemy mam z kręgosłupem. Pracować muszę, nie mogę sobie pozwolić na zwolnienie.

Gość gość
Nie narzekaj to tylko 8/10 h. Przynajmniej nie musisz dzwigac caly czas

Gość gość
Musisz zacisnąć zęby bo nie masz wyjscia. Nie ma szans zebys choc na chwile usiadla w pracy no chyba ze masz przerwe. Tak to wyglada.

Gość gość
Przeżyjesz. Ciesz się że dźwigać nie musisz.

Gość gość
Tzn troche dźwigania jest ale faktycznie nie dużo. Stanie na kasie jest najlepsze bo nie trzeba latać cały czas ale jeszcze rzadko mnie tam stawiają, pierwsze tygodnie to głównie sprzątanie a teraz jeszcze kuchnia.

Gość gość
Ogólnie nie ma chwili wytchnienia w ciągu dnia no chyba że ta krótka przerwa, no ale są pory że nie ma w co rąk włożyć i mam warażenie że potrzeba by było 2 razy więcej pracowników no ale po co... lepiej wycisnąć z kilku osób ile się da.

Gość gość
Taka jest niepisana hierarchia w mcd że najpierw sprzątasz i robisz pierdoły co ci każą, potem kuchnia potem wymarzona kasa...

Gość gość
idz na kase do marketu , tam posiedzisz, mięśnie się przyzwyczajają po jakimś czasie

Gość gość
Właśnie chciałam na kase do biedronki ale mnie nie przyjeli, a w okolicy nie ma ofert z innych marketów.

Gość gość
To popracuj jeszcze w tym mcd a pozniej idz do marketu. Nie mają wielkich wymagań więc hak zobaczą że przepracowałaś rok czy dwa w mcd to cie wezmą.

Gość gość
Jak zobaczą że pracowałaś rok czy dwa w mcd to cie przyjma do marketu czy nawet gdzieś na recepcje a w najgorszym razie przynaniej na produkcje. Jak widzą w cv że pracowałaś w mcd to wiedzą że ciężka harówa ci nie obca i że nie masz zbyt dużych wymagań, dlatego chętnie takie osoby przyjmują.

Gość gość
Każdy powinien przynajmniej pare miesiecy popracowac w mcd to uczy szacunku do pieniadza i ludzi. A nie żarciki w liceum typu ucz sie bo skonczysz w mcd. A tymczasem wiele osób w mcd jest po studiach.

Gość gość
Sory ale tak to wygląda wszędzie.