Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Hedorivka

Jestem dość bogata. Czy pieniądze dają szczęście?

Polecane posty

Dają na pewno możliwości. Ale ile można gromadzić przedmiotów, kosmetyków albo ubrań? Ile można chodzić do fryzjerów i manikiurzystek? To wszystko się nudzi. Podróże, edukacja i samorozwój. Te rzeczy się co prawda nie nudzą, ale wycieczki z biur zazwyczaj są nudne, na naukę i kursy trzeba z kolei mieć czas by coś z nich wynieść. Ostatnio wydałam na szkolenia bagatela 15.000zł i ledwo co z nich pamiętam. Poza tym kiedy ja mam wydawać te pieniądze? Ciężko pracuję, uczę się i jeszcze wychodzę ze znajomymi, więc naprawdę późne wieczory to dla mnie jedyna chwila wytchnienia, kosztem snu zresztą. Poza tym mam tego pecha, że nie jestem atrakcyjna i całe życie i tak czuje się gorsza od ładnych kobiet. Nic mi z tego, że jestem bogatsza.

Gość gość
Nie jesteś bogata bo co to jest 15tys zł

gość dziś Nie jesteś bogata bo co to jest 15tys zł x Do milionera mi daleko, ale zarabiam więcej niż większość polaków

Gość gość
Nazwy członków narodów, ras i szczepów piszemy wielką literą.

Gość gość
To nie pisz że jesteś bogata bo jestes nadal biedna

Gość gość
udzielilabys prywatnej pozyczki? tak ok 5 tys

Gość gość
Jak Ci do miliona daleko to jesteś biedna jak mysz kościelna.

Gość gość
w internecie chwalisz sie zarobkami odważna jesteś

Już lepiej zarabiać te 5-6 i mieć względny spokój. Znajomy zarabia sporo powyżej 20, ale jest cieniem człowieka. 12-13 godzin dziennie w pracy.

Gość gość
Na twoim przykładzie widać że nie dają. :P

Gość gość
Zarabiałem swego czasu ponad 15 tys na miesiąc, ale nie warto było - 12 godzin w pracy i nie było wolnego weekendu. Zresztą to nie jest wielki osiąg - jak się zapiernicza 12 godzin dziennie to równie dobrze można mieszkać we 4 w jednym pokoju i naginać w robocie fizycznej w Niemczech. Masz to samo. I jak sobie z tego zdałem sprawę, to rzuciłem to w diabły, teraz zarabiam około 5 tysięcy (jak lepszy miesiąc to bliżej 6) ale mam 8 godzinny dzień pracy, 5 dni w tygodniu, a w piątek wychodzę z roboty i do poniedziałku o niej nie myślę. I więcej za własny biznes się nie biorę. Jak kogoś to bawi to proszę bardzo. Pieniądze szczęścia nie dają - to ich brak powoduje nieszczęście.

Gość gość
Gosciu piszes o pracy w Niemczech ja tez tu zyje i pracuje od wielu lat i wolne mam wtedy kiedy chce a zarabiam ok 6tys.€Prowadze wlasna dzialalnosc nikt mi nie dyktuje co mam robic i jak lub kiedy mam przyjsc do pracy ... Pozdrawiam myslących .

Gość gość
dajesz du Py

Gość gość
Nie, piszę, że naginanie w PL na własnej działalności za 15 tys PLNów to dokładnie to samo co naginanie w najgorszej robocie w DE te 12 godzin na dzień świątek piątek za 11-12 E/h. Wyjdziesz na to samo. To lepiej robić jak Ty i tam mieszkać albo w PL za te 5-6 tysi pln spokojnie sobie pracować.

Gość gość
otwierasz 4 fimy w roznych krajaachg jakies sklepy restauracje i jestes ustawiony do konca zycia

Gość gość
i zarabiasz 40 tys np a nie 15 tys z tego zysku

Gość gość
mam pieniadze i niewiem na co wydawac