Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do posiadaczy kota czy wasz tez jest ciagle glodny

Polecane posty

Gość gość

Bo moj pol roczniak nin stop by jadl.

Gość gość
a czym go karmisz?

Gość gość
A co je i w jakiej ilości? W tym wieku kot jeszcze rośnie, więc to normalne, że potrzebuje dużo energii i składników odżywczych, z dobrej jakości jedzenia.

Gość gość
dostaje morka oraz sucha. kupuje dobra karme z duza zawartoscia miesa. dostaje tez miesko kurczaka.

Gość gość
suchej sie podobno nie powinno dawac wcale, bo prowadzi do choroby nerek, bo koty prawie nie pija. ja mam tez dwa w tym wieku, daje mielone, jaja, biały ser, parówek za chetnie nie jedza, ale tez czasem daje

Gość gość
moj witek duzo pije.minimum 250 ml dzienniie.

Gość gość
gość dziś Kurczak akurat nie najlepszy wybór, lepsza poprzerastana wołowina np. Możliwe, że po prostu je za mało, albo karma ma jednak za dużo wypełniaczy, których kot nie przyswaja.

Gość gość
Mój też tylko ma około roku czasu. Karmy suchej nie lubi. Je mokrą karmę, wędliny, mięso, ryby.

Gość gość
dostaje naprawde dobra karme ma ok 70 % miesa. za pusze 185 g place w sklepie 4,80. i

Gość gość
A odrobaczyłaś go ? Może robale ma i dlatego ciągle głodny. A z brzuszkiem wszystko OK ? Kupa normalna, sika ? Suchej karmy raczej nie dawaj, to straszny syf. Najlepiej idź do weta i pogadaj o tym apetycie. Najgorzej przekarmiać i utuczyć kiciusia. Zaczną się problemy, choroby. A może się nudzi ? Bawisz się z nim, ma swoje zabawki, drapak ?

Gość gość
A próbowałaś karmić Barfem? Zwłaszcza ze sporymi kawałkami mięsa, plus od czasu do czasu np. końcówki skrzydeł z kurczaka etc. - takie jedzenie w miarę "naturalne", żeby kota zajęło i dało mu poczucie zdobyczy (plus karmienie po zabawie)?

Gość gość
bylismy z nim na odrobaczeniu 2 miesiace temu za 3 tyg. znow idziemy. nie ma robakow. 3 tyg. temu bylismy na szczepieniu wet go badal i jest nim zachwycony. waga jak na wiek super- do tego nie jest utuczony. moze taka jego natura.?

Gość gość
a wy macie te koty niewychodzące? ja moje wypuszczam tylko na np. pół godziny, maja pół roku, swietnie sie razem bawią. ale nie wyobrazam sobie nie wypuszczac, zanudziłyby sie w domu

Gość gość autorrr
moj jeest nie wychodzacy. probowalismy na szelkach ale wyrywa sie.

Gość gość
oczywiscie ja mieszkam w b spokojnej okolicy, nei zachecam do wypuszczania jak jest duzy ruch wokoł

Gość gość
Moj zawsze dużo je, jak idzie zima.

Gość gość
Dokladnie, zima idzie to koty wiecej jedza. Moja kotka od wrzesnia do teraz utyla z 1.5 kg :-D sroga zima bedzie hihi a jakie. Jak tylko wiosna przychodzi to kot chudnie w oczach, taka szkapina sie robi i tak co roku. Ja lubie ja zdecydowanie bardziej w zimowej wersji. Ale tez odrobacz na wszelki wypadek

Gość gość
Ale taki półroczny koci maluch też już zbiera na zimę ? Chyba jeszcze nie... Może faktycznie gotować mu jedzenie, zamiast puszek ? Są też karmy ze 100% mięsa, albo 90%. Warto kupować w sklepach zoologicznych, w marketach mniejszy jest wybów. Ja kupuję online w zooplusie.

Gość gość
Zawsze :D ostatnio weterynarz stwierdzil ,ze mu sie przytylo i mial problem z podaniem szczepionki, bo tluszczyk przeszkadzal. Wiec kicia jest na diecie.