Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kocham swoje Dzieci

Proszę Was nie palcie węglem w piecach!

Polecane posty

Gość Kocham swoje Dzieci

Proszę, nie trujcie moich dzieci. Tak bardzo je kocham. Pieniądze nie są ważniejsze niż zdrowie. Szanujcie życie i zdrowie innych. Błagam WAS!

Gość gość
Nie ma takiej opcji. Palę i będę palił tylko węglem. Nie pozdrawiam

Gość Kocham swoje Dzieci
Dlaczego jesteś taki okrutny? Nie żal ci zdrowia dzieci dla oszczędzenia paru groszy?

Gość gość
A czym mam palić?

Gość gość
A czym mamy palić? U nas np. nie ma sieci gazowej, ani miejskiej, to czym ?? Jesienią i wiosną palę drewnem, ale zimą trzeba węglem, bo od drewna się nie ogrzeje jak są mrozy, szybko się wypala. Chętnie bym zmieniła na gazowe, ale niby jak??

Gość Kocham swoje Dzieci
Jest XXI wiek moi drodzy, na drogie domy to macie pieniądze, a palicie węglem i śmieciami, jesteście zwykłymi cebulakami, mordercami!

Gość Kocham swoje Dzieci
Dla leniwych I. Ogrzewanie nadmuchowe - szybki sposób na ciepły dom II. Fundamentowa płyta grzewcza - ogrzewanie na etapie fundamentu III. Ogrzewanie ścienne i fazowe IV. Kolektory słoneczne do ogrzewania pomieszczeń

Gość gość
A ty jesteś nudną, zdewociałą babą, która dopieprzysie nawet do latających samolotów z braku zajęcia!

Gość gość
Moja mama mieszka w starym domu, pali drewnem, ale gdy jest zimno, tylko węgiel daje ciepło, zatrzymuje je na dłużej, gdy wychodzi z domu na kilka godzin to przy drewnie po powrocie by zamarza, węgiel się za to jeszcze zarzy. I nie pisz o kilku griszach oszczędności, mama ma najniższa emeryturę, a za kilka worków węgla płaciłam rok temu ok 100 zl. To dla niej i tak za drogo....

Gość Weteran z bombasu
pale ku'rwa węglem bo mam ku'rwa wielką chalupe i muszę ją ogrzać a ty biedaku z bloku nie bedziesz mi mowic czym mam palic xd

Gość Kocham swoje Dzieci
Siebie też trujecie, ale ważne, że chałupę macie odwaloną i niezłą brykę, tacy z was katolicy miłujący bliźnich!

Gość gość
ale to już nudneeeeeee

Gość Kocham swoje Dzieci
Zdrowie dzieci dla ciebie jest nudne? Ciekawe jak twoje umrze, ciekawe co wtedy powiesz.

Gość gość
Może jeszcze i do samolotów się do'p'ier°dolisz, co? Przeciętny samolot pasażerski na odcinku 1km wydala do atmosfery około 600 razy więcej substancji trujących niż pojedyńcze gospodarstwo domowe przez miesiąc w okresie ogrzewania. A okres grzewczy trwa od późnej jesieni do wczrsnej wiosny a samoloty latają 24/h, 7 dni w tygodniu, 365 dni w roku w liczbach około tysiąca na godzinę i to nad samą Polską. Jesteś hipokrytka i tyle xD

Gość gość
Ok będę od teraz śmieci i stare opony palić:-P

Gość gość
OK, nie ma sprawy. Palę oponami i PET-ami!

Gość gość
szkoda, że nie wiem gdzie mieszkasz bo bym ci tym węglem i do tego jeszcze oponami pod furtką napalił

Gość gość
Prawda taka ze w tym zascianku nikt nie pomysli o ludziach ktorych NIE STAC NA INNE OGRZEWANIE! Powinni finansowac piece gazowe czy inne. A oni maja to gdzies. Cieple posadki dla rodzinki i wsiokow zawsze sie znajda burmistrz rozdaje pieniazki na glupich urzedasow bez szkol zamiast sfinansowac nam np siec ciwplownicza zebysmy byli zdrowi! U nas mnostwo ludzi choruje na raki. Pluc zwlaszcza. Trzeba siedziec w domu od jesieni do wczesnej wiosny.

Gość Kocham swoje Dzieci
Jesteście okropni, dobrze, że mam w planach z mężem wyjazd z tego chorego kraju. Sami umrzecie od tego smogu, a ja będę oddychać świeżym powietrzem!

Gość gość
Autorko, czy ty masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem oraz z logicznym myśleniem? Już z dwie osoby ci wyjaśniły, że palenie węglem to marginalny problem, z którym walka jest nieopłacalna bo i tak niczego nie zmieni. Ktoś tam nawet podał za przykład jak bardzo smrodzą samoloty. A ty dalej, jak głąb, idziesz w zaparte z tym węglem i smogiem. To gdzie dokładnie "za granicę" chcesz się przeprowadzić niby? Bo wiesz, jest taki mały problem - obecnie na ziemi NIE MA miejsca, w którym nie byłoby znacznego zanieczyszczenia powietrza.

Gość gość
Autorko postu! Większość pracujących naszych rodaków zarabia najniższą lub średnią krajową. Z takich wynagrodzeń najzwyczajniej nie stać nas na ogrzewanie domu gazem. Myślisz w tym momencie o sobie. Gdyż z tego co widać wasze wynagrodzenie chyba sporo przekracza średnią krajową! Ja 3 czy też 4 osobowa rodzina ma przetrwać za 2650 czy też 3000? Sam bym ogrzewał dom gazem gdybym zarabiał 3000 mieszkając sam. Niestety zarabiam około 2000 do 2200 w tym samych opłat mam 1200zł łącznie z opałem na zimę. Za pozostały 1000 czy też 800zł wyżywienie!!

Gość Kocham swoje Dzieci
Ale nie w takim jak nasze. Ciekawe czemu to Polska ma najbardziej zanieczyszczone powietrze? Raczej samoloty częściej nad innymi krajami lecą niż nasz, a mają czystsze powietrze? I co wy na to hę?

Gość Kocham swoje Dzieci
No tak, zamiast znaleźć lepszą pracę to najlepiej truć ludzi, tak jest najłatwiej przecież...

Gość gość
Te dostępne w internecie diagramy z mapą o zanieczyszczeniu powietrza to najzwyklejsza manipulacja, ponieważ dane przedstawione odnoszą się tylko do średniej produkcji zanieczyszczenia przez dany kraj. Gdyby wziąć pod uwagę jescze i powietrze naniesione znad innych kontynentów to już tak kolorowo nie jest. Podziękuj Chinom, które kopcą dosłownie całą tablicą mendelejewa i to w takich ilościach, że syfy docierają do każdego zakątka Ziemi. Ziemska atmosfera jest w ciągłym ruchu, co powoduje, iż to, co teraz Chiny "wyprodukują" jutro jest już nad USA bądź Europą.

Gość gość
Polacy są narodem jednym najmniej zarabiających w Europie!! To po pierwsze!! Po drugie samoloty trują powietrze i to bardzo szczególnie w pobliżu Lotnisk! Nie wiem czy ktoś zauważył smugi na niebie samoloty lecącego na dużych wysokościach. U jednych samolotów smugi zaraz znikają Natomiast u drugich zostają i z biegiem czasu rozpościerają się na prawie całym niebie!! Pewnie mało kto wie co oznacza taka szeroka smuga! Otóż moi drodzy to związki chemiczne które specjalne samoloty rozpylają by rozproszyć chmury.

Gość gość
"Otóż moi drodzy to związki chemiczne które specjalne samoloty rozpylają by rozproszyć chmury." x Ty tak serio? xD

Gość gość
Naturalnie że mówię serio!! Pracowałem trochę na lotnisku przy załadunkach i rozładunkach!! Na każdym lotnisku międzynarodowych rozpyla się związki chemiczne.

Gość gość
Typowa madka oderwana od rzeczywistości. Wiesz, że problemem są też stare auta? Napisz, że każdy Polak powinien kupić sobie auto z salonu :D A to j****i egoiści... Specjalnie trują Twoje dziecko! Bo przecież stać ich na wszystko, prawda?

Gość gość
Podejrzewam, że autorka wątku ma problemy psychiczne, lub jest paniusia zarabiająca conajmnjej powyżej 2 tys. i stać ja na wszystko, w tym obrażanie innych, kto ma inne zdanie niż ona sama.

Gość gość
1) paląc węglem tradycyjną metodą "od dołu" mamy pełno gęstego czarno szarego dymu przez pierwszą godzine palenia, a potem lekki biały dymek 2) paląc węglem metodą "od góry" jest tylko lekki biały dymek przez pierwsze 10minut palenia a potem już nic, w tej metodzie węgiel leży na samym dole pieca, na nim jest troche drzewa, papiery itp, zapalamy od góry papiery, nad węglem tworzy się ogień który już grzeje piec a jednocześnie rozpala węgiel, który podczas rozpalania dymi, ale że jest pod ogniem to dym musi przez ten ogień przejśc i ulega praktycznie całkowitemu spaleniu, dlatego z komina nic się nie wydobywa, początkowo idzie tylko troche białego dymu związanego z rozpalaniem się drewna. Ja właśnie pale metodą od góry, dziś właśnie rozpaliłem i wyszedłem na dwór patrzeć to tylko leciutki dymek biały przez 10minut leciał potem już nic, a sąsiedzi masakra, czarno szary gęsty dym przez długi czas. Palenie metodą "od góry" jest po pierwsze ekologiczne a po drugie jest o wiele bardziej ekonomiczne bo na tej samej ilości węgla paląc "od góry" możemy uzyskać prawie 2 razy więcej ciepła niż paląc tradycyjnie