Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

3 cesarka i co teraz

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 3 ciazy. Moja pierwsza corka urodzila sie w lutym 2015 przez cc. Druga corka urodzila sie w marcu 2017 tez przez cc. Miałam od poczatku plamienia, bralam duphaston. Od 4 miesiaca skurcze macicy, luteina, nospa i lezenie do konca. Porod w 39 tygodniu. Lekarz mowil ze rana ledwo wytrzymala, bardzo,cienka mimo ze lezalam. I najpierw mowili ze 2 dzieci wystarczy i nie ryzykowac. Przy wypisie jednak powiedzieli ze 3 moze byc ale min 3 lata od porodu do zajscia w ciaze. Teraz okazalo sie ze jestem w ciazy. Antykocepcja nie zadzialala. Minelo 1,5 roku. Termin mam na lipiec. Czy jest szansa na donoszenie? Czy moze mi cos grozic? Czy ktos tak mial?

Gość gość
O tym najlepiej porozmawiaj z lekarzem. Teraz gdy już jesteś w ciąży niewiele można zrobić. Tylko czekać, stawiać się na kontrole itd, pewnie będziesz pod specjalnym nadzorem a jeśli stan blizny bedzie dla lekarzy sugerował stan zagrożenia życia wyślą Cię do szpitala na oddział i będziesz leżeć do rozwiązania, oczywiście cc.

Gość gość
Jak to antykoncepcja nie zadziałała? Musiałaś jej nie brać regularnie albo przyjmowałaś jeszcze coś, co zmniejszyło wchłanialność.

Gość gość
gość dziś a może autorka mia na myśli gumki?

Gość gość
To co? Pękła? Raczej mało prawdopodobne

Gość gość
a co cię to obchodzi? twoja macica? moze i pekla gumka a moze sie nie zabezpieczala. jej sprawa

Gość gość
Ale jestem ciekawa, bo co jeśli mi też antykoncepcja nie zadziała? A biorę regularnie

Gość gość
Biore tabletki, ale jednoskladnikowe. I przez 3 dni bralam tez krople zoladkowe. Zapomnialam ze one oslabiaja tabletki anty bo maja w skladzie dziurawca. Bo tak to zawsze biore o tej samej godzinie. Niczego nie zapomnialam.

Gość gość
Koleżanka miała 3cesarki,dzieci zdrowe,teraz jest w czwartej ciąży i lekarz widzi jakaś przestrzeń w macicy nie wie czy jakiś płyn się zebrał czy szwy na macicy się rozeszły...

Gość gość
Koleżanka miała założoną spirale i tez zaszła w ciążę bo się spirala przesunęła. Wiec niestety anty nie zawsz działa. Gratuluje dzidziusia

Gość gość
Bedzie dobrze. 3 cc rok po roku i jest ok

Gość gość
Ja miałam spirale i zaszłam w ciaze, mimo, że spirala się nie przesunela. Zdaza się. Żadna antykoncepcja nie daje 100 procent pewności.