Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Euphorbium spray do nosa dla 6 tygodniowego maluszka

Polecane posty

Gość gość

mam w domu koszmarnie zasmarkAnego niemowlAka który przez katar nie może spać. Wszelkie naturalne sposoby nie działają - na innym forum ktoś wspomniał o kroplach homeopatycznych Euphorbium - ma ktoś z nimi może jakieś doświadczenia? Dziękuje!,

Gość gość
Ulotka prawdę Ci powie.

Gość gość
A nasivin soft dla dzidziusiow? Ta najmniejsza dawka ? Moj syn to dostal jak byl przeziębiony w 2 miesiacu zycia.

Gość gość
Dziekuje za opdpowiedzi - na ulotce jest ze mozna tylko od 2 lat, wlasnie dlatego pytam na tym forum bo wyczytalam ze mozna to tez dac niemowlakom ale troche sie boje. *Nasivin - zamowilam i powinien dojsc na dniach. Ciesze sie, ze pomogl Pani dziecku!

Gość gość
Cześć, właśnie coś chyba musieli zmienić w składzie czy coś, bo ja pamiętam, że jak moje dziecko miało kilka miesięcy to mu euhorbium bardzo pomagało i na ulotce było, że można od urodzenia. a właśnie jakis cxas później zmienili ,że od dwóch lat. (moje dizecko ma 12 lat)

Gość gość
Mój synek jak miał dwa tygodnie to pediatra plecila nam stosować Euphorbium, bylo to 9 lat temu. Mam też mlodsze dziecko i rok temu kiedy miał 3 miesiące, pytałam czy w razie czego mogę stosować u niego Euphorbium i lekarka powiedziała że tak.

Gość gość
dziś no to tylko lekarz może Ci powiedzieć, czy można i ile można. Przecież jak tu ktoś na forum napisze, to uwierzysz w tak ważnej sprawie jak zdrowie 6tygodniowego niemowlęcia? Nasivin dziecku koleżanki był polecony przez lekarza w drugim miesiącu życia, ale ona się zapytała, bo nawet ten najsłabszy jest od 3m.ż.

Gość gość
Autorka - dziekuje, sprobuje moze cos doczytac o tych zmianach w skladzie ale jezeli pediatra zgadza sie na stosowanie to znaczy ze moze rzeczywiscie mozna!

Gość gość
Autorko kup olbas i fenistil krople u nas pomagalo

Gość gość
Autorka - zgadzam sie ze tylko pediatra moze doradzic. Bylismy u lekarza i niestety w Holandii panuje zasada ze najpierw sie czeka i podaje spray do nosa i tylko w skrajnych przypadkach, kiedy dziecko przez zatkany nos nie moze jesc, przepisuja jakies krople. Moj synek moze jesc ale nie moze spac dlatego chcialam poznac wasze opinie na ten temat na forum.

Gość gość
dziś jak usłyszysz to od pediatry swojego dziecka, to będziesz wiedziała czy możesz. Nigdy po paru postach w necie od anonimowych osób nie podałabym 2MIESIĘCZNEMU niemowlęciu leku/suplementu, który w ulotce ma zalecenia od 2 ROKU życia. A może to po prostu sprytna reklama.

Gość gość
Autorka - osobo od "reklamy" - moze w takim razie Ty mi cos polecisz? Moze jakies naturalne sposoby? Tak jak napisalam - u pediatry juz bylismy.....

Gość gość
Woda morska i odciągać ale nie za często. Ewentualnie sól fizjologiczna. Ja euphorbium stosowałam u 5 miesięcznego dziecka. A nasivin baby u 7mc i to tylko na noc i można to stosować tylko max 5 dni. Bardzo wysusza śluzówkę a to potęguje wydzielinę z nosa. Mozesz jeszcze robić inhalacje Jak masz inhalator ale też tylko 2 razy dziennie.

Gość gość
OK wielkie dzieki! sprobuje z inhalacjami.

Gość gość
Inhalacje z soli fizjologicznej, potem oklepywanie pleckow i lezenie na brzuchu zeby wiecej wydzieliny wyplynelo.

Gość gość
dziś dziś jak usłyszysz to od pediatry swojego dziecka, to będziesz wiedziała czy możesz. Nigdy po paru postach w necie od anonimowych osób nie podałabym 2MIESIĘCZNEMU niemowlęciu leku/suplementu, który w ulotce ma zalecenia od 2 ROKU życia. A może to po prostu sprytna reklama. /// wiesz, moj syn dostal - jak mial 1,5 roku - od LEKARZA na kaszel syrop, zalecany po 4. roku zycia ... :O

Gość gość
Daj wodę, będzie ten sam "efekt". Jak można wierzyć w homeopatię?? :O