Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Cyfrowy Polsat ugoda

Polecane posty

Gość gość

Witam zalegalalm 152 zł z abonamentem za telewizję ok 2 miesięcy . 15 wypowiedzieli mi umowe . Wpisallam maile z próśb A o wstrzymanie tego i że zapłacę zapłaciłam.natychmiast część rachunku informując ich o tym mailowo dostałam odpowiedź że muszę zapłacić jeszcze resztę czyli 52 zł i odesłać im potwierdzenie wpłaty zapłaciłam zaraz na drugi dzień czyli 19 wysłałam potwierdzenie i dostałam odpowiedź że czekają aż środki zostaną zaksiegowane na koncie . Czy myślicie że jest możliwość że włącza tą telewizję jeszcze i nie będzie konsekwencje w postaci kary umownej . Czy ktoś miał podobną sytuację i się z nimi dogadał

Gość gość
Może włącza, a może nie. Wal ich, a i nie mają prawa zadać kar umownych, zgodnie z prawem mogą jedynie naliczyc ci odsetki. Operatorzy tv, telefoniczni robią z ludzi idiotow nie mając pokrycia w przepisach prawa.

Gość gość
Właśnie czylalalm też o tym że nie mogą zadać kary umownej tylko odsetki ale jak mam ich o tym poinformować nie ukrywam że kara 380 zł jest dla mnie duża

Gość gość
Normalnie sad na ich koszt. Ja tak zrobię z pewnym operatorem telefonicznym, który 5lat temu pomimo tego, że wpłaciłem pieniądze w terminie nie wznowił mi usług, a teraz próbuje wyciągnąć ode mnie pieniądze. Mam ich mejle gdzie przyznali się do winy i jeżeli dostanę jeszcze jedno wezwanie do zapłaty to składam zawiadomienie do prokuratury o możliwości popełnienia przestępstwa z art. 283 KK.

Gość gość
A jeśli oni mi teraz wypowiedzieli umowę na telewizję A korzystam u nich też z internetu to co tamto też mi wypowiedza

Gość gość
Nie powinni, na każdą z usług masz inną umowę.

Gość gość
A jak wypowiada się sprawę na koszt ich