Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża po porodzie a przed okresem

Polecane posty

Gość gość

Czy któraś z was zaszła w ciążę po porodzie a przed okresem? Jak się zorientowałyście? Jak wasz organizm zniósł drugą ciążę? Jesteście zadowolone, że tak wyszło czy plujecie sobie w brodę?

Gość gość
Jest to możliwe

Gość gość
Wiem, że to możliwe. Nie o to pytałam

Gość gość
Zaszłam tak w ciążę zorientowałam się miesiąc później bo miałam pierwszy okres , niestety serduszko nie biło od 10 tygodnia jak poszłam na 1 wizytę to się dowiedziałam , kiedyś często mieli dzieci z 1 roku z tych co znam drugie przeważnie jest słabsze i bardziej chorowite

Gość gość
Zorientowałam się po nudnosciach, po tym ze mnie odrzucaly różne zapachy, a piersi jeszcze bardziej bolały (bardziej, bo karmiłam piersią a to był czas kiedy dziecko ząbkowalo). Niestety, ciąża skończyła się poronieniem w 8 tc.

Gość gość
Jest to możliwe, bo prze tym okresem musi być owulacja. Jeśli się w jej czasie zapłodniłaś, to siłą rzeczy ten okres już się nie pojawi. Ja bym się bała zajść tak szybko w ciążę, bo organizm jeszcze może być zbyt osłabiony poprzednią ciążą i może odrzucić kolejną. Poza ty jeśli karmisz piersią, to gospodarka hormonalna też będzie mniej sprzyjała utrzymaniu ciąży. Może się okazać, że dziecko trzeba będzie odstawić od piersi a ciąża może być podwyższonego ryzyka. Ale może się też zdarzyć, że wszystko będzie ok i urodzi się drugie liczne bobo.

Gość gość
ja sama nie bylam w takiej sytuacji, bo zaszłam w ciaze jak corka miała 9 miesięcy, ale moja znajoma urodzila drugie dziecko jak pierwsze miało rok i 2 tygodnie. coz dzieci zdrowe, ona jeszcze w drugiej ciąży wziela slub. jak była w pierwszej ciąży to wziela slub cywilny z dużym brzuchem, a jak była w drugiej ciąży to zrobili wesele, ciaze zniosa dobrze i ma teraz dwa niemowlaki w domu... ciąża nie musi być zagrożona, ale frustracja zwiazana ze złym samopoczuciem, ze dziecko ma 2 miesiące a ty jesteś w drugiej ciązy, może przynieść fatalne skutki. musisz mieć dużo sily bo dzieci sa wymagające, a wszczegolnosci znajdz ja dla tego , które jest już na swiecie. na pewno , wiem sama po sobie, ze dzieci z mała róznica wieku , zazwyczaj te drugie nie ma tak silnej więci z matką jak pierwsze, bo jak się urodzi drugie maleństwo , to pierwsze będzie miało roczek-czyli niemowlak , który bardzo cie będzie potrzebowal...

Gość gość
przepraszam pomyliłam , jedno dziecko urodzila w marcu 2017, a drugie w lutym 2018

Gość gość
A czy ta znajoma karmiła ? Bo wydaje mi się że karmienie może utrudniać utrzymanie 2 ciąży gdy jest tak szybko następna