Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Doradzcie proszę

Goraczka od poniedziałku nie schodzi

Polecane posty

Gość Doradzcie proszę

Witam mamy wczoraj byłam z poltorarocznym dzieckiem u lekarza goraczka i gardło czerwone dostał antybiotyk ale problem z tym że od poniedziałku ma gorączkę po 40 stopni czopki pomagaja na max 3 godziny i dalej to samo antybiotyk dostał wczoraj i dziś drugą dawkę czy z taka goraczka iść dziś na pogotowie czy poczekać aż antybiotyk może zacznie działać bo już naprawdę nie wiem co robić

Gość gość
Coś nie tak piszesz bo antybiotyk stosuje się co 6 godzin wiec coś nie tak

Gość gość
Na pogotowie, mozliwe ze antybiotyk zle dobrany. Goraczka powinna spadac co dobę o 0,5 stopnia. Tu nie spada, wiec nie czekałabym dluzej, jesli w 3 dobie nadal jest tak wysoka.

Gość gość
Niektore stosuje sie co 8 lub 12h.

Gość gość
Byliśmy u lekarza po południu wczoraj bo tak byliśmy zarejstrowani dostał antybiotyk ospen 750 i co 12 godzin dawka po 5 ml wczoraj dostał jedna i po 12 godzinach dziś rano

Gość gość
Spokojnie. Poczekaj. To dopiero dwie dawki. Podaj 3. Jak jutro rano nie będzie lepiej, wtedy możesz iść do kontroli.

Gość Doradzcie proszę
Bo ja już naprawdę się denerwuje 3 dzień taka goraczka zbijalam nurofen czopkami to pomogły na dosłownie 3 godziny i znów to samo ,lekarz przepisał lagodniejszy jakiś przeciwgoraczkowy wczoraj syrop z paracetamolem ale on wogole nie pomaga czasem w nocy ma drgawki przez ta gorączkę meczy się jest marudny non stop by spał takie te różne chorubska teraz są się naczytalam aż mi z nerwów rzoladek wykręca nigdy nie miał tak wysokiej gorączki przez 3 dni

Gość gość
Gorączka 3 dni to norma. Ja dopiero z dziećmi szłam do lekarza, gdy po 3 dniach gorączka nie przechodziła, a ty panikujesz. Spokojnie. Byłaś, badalas, ma antybiotyk z poczekaj , daj szansę żeby zadziałał. Chociaż nie jestem lekarzem myślę, że antybiotyk mógł być nawet niepotrzebny. Przy takiej gorączce obstawialabym wirus. Mój syn przeszedł kiedyś angine bez antybiotyku.

Gość gość
Może to trzydniówka, dlatego raka wysoka temp. Mój syn przy trzydniowce tez miał gardło mocno czerwone, dostał wtedy Cecylię. Po trzech dniach temperatura zeszła i pojawiła się wysypka.

Gość gość
Moj tez mial trzydniowke. Zaczelo sie w cZwartek wieczorem. Temp.39.5 przez rowno 3 dni potem przeszlo samo i pojawiła sie wysypka. Dziexko 1.5 roku