Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Depresja ?

Polecane posty

Gość gość

Nie wiem co jest grane. Nie uczę się, zawalam terminy egzaminów, w pracy się drą na mnie, leże cały dzień w łóżku, rozmyślam tylko o tym że jestem nieudacznikiem życiowym, że mi nic nie wyszło w życiu. Na dodatek jestem dołowany przez rodziców. 25 lat.\ Nie mam przyjaciół, nie mam nic, czuję że spadam w dół

Gość gość
Mam niską samoocenę, jestem osobą wycofaną społecznie ,

Gość gość
Znajdź w necie jakaś grupę ludzi o podobnych problemach. Mam na myśli po prostu jakiś czat, gdzie ludzie się wspierają, wymieniają doświadczeniami i radami i mogą opowiedzieć o swoich problemach. Porozmawiaj też z rodzicami. Po prostu powiedz, że nie dajesz rady i potrzebujesz wsparcia i zrozumienia. Znajdź im jakiś artykuł albo film o depresji. Może coś dotrze. Nie poddawaj się. Depresja to Twoja siła skierowana jednak w zła stronę. Trzeba tę siłę przekierować.

Gość gość
Pomyśl też o suplementacji witaminami i mikroelementami. Kup sobie magnez z Wit. B6 i witaminę D3 + K2, witaminę C. To bardzo ważne w tym okresie roku. Znajdź informacje o potrzebach organizmu w tym temacie.

Gość gość
Masz szczęście. To jeszcze nie depresja. Depresja to potworność-tzw. rak duszy. To lęki, bezsenność, złe myśli, zero optymizmu, brak chęci do działania, poranne wstawanie z łóżka to koszmar, brak łaknienia, do mycia i golenia zmuszasz się, nie odbierasz telefonów, nie dzwonisz, do innych, nie odwiedzasz rodziny i znajomych, goście w domu to koszmar-marzysz aby jak najszybciej wyszli,nie oglądasz tv,nie słuchasz radia, nie obchodzi ciebie twoje hobby-nie karmisz rybek w akwarium itd. Najgorszy jest pofworny lęk mający swój początek w brzuchu i rozlewający się w kierunku klatki piersiowej. Nic gorszego i bardziej potwornego niż ten lęk nie doświadczyłem w swoim życiu. Tego nie da się opisać.