Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Biblia, proszę ludzie czytajcie!

Polecane posty

Gość gość

Biblia, prosze ludzie czytajcie!

Gość gość
Ludzie powinni czytac Biblie i Slowo Boze bo nic nie wiedza o Bogu tak naprawde i o jego przykazaniach, ludzie czcza te swoje balwany, bozki, falszywe idole, caluja cielce. Bog wyraznie zabronil tego ale ludzie wogole nie czytaja Bibli i nie wiedza o tym. Nawet nie wiedza jak Bog chce zeby oddawac mu czesc i chwale, jak czcig go.

Gość gość
Pozatym ludzie to chodzi o wasze zbawienie

Gość gość
ksiądz czy jechowy

Gość nie podoba mi się
Jestem katolikiem, ale tak z realnego punktu widzenia to biblia to bzdura. Nie będę czytał bo wszystko mi w niej śmierdzi. Oglądałem ostatnio kler w kinach i jakoś mnie nie zdziwiło co tam się wyrabia, mało tego. ja znam jeszcze więcej faktów z sektą katolicką.... Każdy człowiek powinien postępować wedle swojego rozumu a nie że ktoś tam nakazał robić tak czy siak i musimy tego przestrzegać. Spowiedz to kolejny idiotyzm, gadać co się robiło obcemu człowiekowi... Akurat mam znajomych pseudo księżników to za młodu duża część z nich miała zielone papiery, Nikt o mądrych zmysłach nie chce iść na księdza ino lewacy dają się wepchać przez tatusia czy mamusie. Potem wywożą na taczkach z parafii takich... Ludzie tak są nauczeni i babcie które nie mają otworzyć do kogo gęby, gdy sie wygadają księdzu na spowiedzi to lepiej się czują i ot ta spowiedż że niby oczyszcza... Jak już coś to tylko do siebie można mieć pretensje za jakiś zły czyn a księdzu gówno do tego co robimy, niech lepiej sam się przyzna ile ma dzieci....

Gość gość
Ksieza nie lubia kiedy ludzie czytaja, bo wtedy zaczynaja samodzielnie myslec, analizowac, pytac, watpic. Owieczki maja zamknac pyski, sluchac, placic i o nic nie pytac!!!

Gość gość
Mam gdzieś Twoją religię i tą książkę pełną kłamstw oraz przemocy. Religia to narzędzie manipulacji i opium dla ciemnego ludu. "Ament" :D

Gość ttJHS
ot się naszczekał "upadły" ustami zagubionych owieczek. Ile bys nie pluł , jątrzył i tak na przegranej pozycji jesteś. Tak nienawidzisz człowieka, że zrobisz wszystko aby zamydlić , okłamać i zwieźć na złą drogę. NIe możesz pojąć jak Bóg mógł tak ukochać człowieka, że nam stara się pomóc , przebaczyć zabrać do wiecznej chwały a was upadłych za jedno nieposłuszeństwo na wieczność strącił do piekieł… Ale chciałeś władzę to dostałeś ją na ziemi Jesteś księciem tej ziemi i robisz wszystko aby nas ludzi zniszczyć i zabrać ze sobą w wieczną mękę , niekończący się ból i nienawiść do wszystkich… ALe słuchacie bracia i siostry on naprawdę istnieje i jest bytem a nie bajką i bredniami… jemu chodzi wlasnie o to abyscie zapomnieli o bajkach o piekle i sprawiedliwosci a jak juz wierzycie w Boga to jedynie że i tak wam wybaczy. Samo sie nie wybaczy …. a on za zycie tak serce wam zniszczy że w momecie śmierci to wy możecie sie od Boga odsunąć taka samą pycha jak on to zrobil … spróbuj z nim powalczyc , pomódl sie a zobaczysz ile ci rzeczy po drodze podeśle abys tlko zrezygnował przesunał na potem….o nie , n nie pojawi sie aby ciebie przerazic soba , bo wtedy dopiero zaczelibyście sie zastanawiac nad tym co nazywacie bzdura i bajką….Pamietajcie "Ojcze nasz" to potężna modlitwa o wielkiej sile a Różaniec to broń jakiej nienawidzi i jest bezbronny przy niej Dlaczego? bo wtedy Maryja przychodzi a on poprostu albo ucieka alba się kaja I to drugi powód dlaczego nienawqidzi człowieka Jak Bóg mógłwybrac kobiete , człowieka na matkę Syna Bożego a jemu kazał Kek chwałe oddawać. Człowiekowi ?? on , anioł …. no juz upadły

Gość gość
Nawet nie czytałem tego religijnego bełkotu, tak że niepotrzebnie się wysilasz:D Spiertalaj psycholu dalej bić łbem o ścianę w czasie tych swoich modłów:D Tylko nie opuszczaj swojej nory, może nikt cię wtedy nie zamknie w wariatkowie:D

Gość gość
Biblia ,to pożywka do religijnych oszołomów :/

Gość gość
Takich jak ten z 14:33 :D

Gość ttJHS
nie czyta, bo nienawidzi …. zreszta imię Najświetrzej- Maryja- przez gardło mu nie przechodzi… musi pluć i obrażać i robić z ludzi wariatów , bo to wszystko ma być bzdura i bełkotem… ale wie ,że tak nie jest i nie chce abyście tego słuchali… A czy 70 tyś ludzi, świadkowie cudu w Fatimie to też wymysł?

Gość gość
musi pluć i obrażać i robić z ludzi wariatów X No właśnie nikt nic nie musi:D Dewoci jak widać sami robią z siebie wariatów:D No nic. Zdrowia! Przyda się! :D

Gość ttJHS
Bóg zapłać i Tobie również dużo zdrowia ...

Gość gość
K.o.ś.ci.ó.ł K.a.t.o.l.i.c.k.i nie jest ani „zły”, ani „dobry”. Jest po prostu projektem pozaziemskiej inżynierii religijnej. Nauka J.e.z.u.s.a została przejęta przez kosmitów za pośrednictwem ich ziemskich wykonawców – ż/y/d/ó/w (rola Szawła/Pawła). W Ewangeliach jest niewiele faktycznych słów Jezusa, większość to wkrętki typu: „Ty jesteś Piotr, opoka” czy „Komu zatrzymacie, będzie zatrzymane”. 2. Energia C.h.r.y.st.u.s.a jest dostępna w każdym z nas, to nic innego jak nasza własna Jaźń (Wyższe Ja), z którą można rozmawiać, do której można się „modlić”. 3. Biblia nie jest „dziełem szatana”, lecz kosmitów. 4. Przed wejściem do kościoła czy na cmentarz można poprosić swoją jaźń o zabezpieczenie swojego pola przed wszelkimi ingerencjami.

Gość gość
Lata temu zabrałam się solidnie do czytania Biblii rozdział po rozdziale i o mało nie straciłam wiary kiedy przeczytałam, że jedna ze starotestamentowych bohaterek miała zestaw figurek wyobrażających różnych bogów. To znaczy, że wiara w jedynego boga nie została człowiekowi dana od początku świata! Musiałam potem długo dochodzić do prawdy o strożytnych wierzeniach, dzisiaj skłaniam się ku agnostycyzmowi. W XIX wieku zabraniano czytania Starego Testamentu, nie bez powodu. Myślenie jest zawsze niebezpieczne :classic_cool:

Gość gość
Pierwszy raz takie rzeczy słysze, nieźle masz narąbane w głowie gość dziś . Jak lubisz takie rzeczy to polecam księge urantii.

Gość gustawdads
Sprawa wygląda tak że ktoś tam coś kiedyś powiedział,drugi dodał jeszcze od siebie trzeci to.zanotował pewnie po % i wyszło co wyszło. pełno sprzecznych spraw,objawienia. Mi po pijaku też sie nagie .laski objawiają ale by była biblia... ludzie są bardzo naiwni bo. wierzą w te brednie....Zyjemy w wolnym kraju i nikt nie ma prawa nam wmawiać co mamy robić!

Gość Teppic   No1
Przeczytałem, ale to dość kiepska literatura. Wątki nadmiernie skomplikowane, podobnie jak język, wnioski nietrafne bądź zwyczajnie przekłamane, albo w drugą mańkę - oczywiste i banalne. Tego, co to napisał, chyba uwierały sandały.

Gość szariczkowiej
regipsy h:-a:-SRT potem 1234567890''. a_id_ s __ 0,-. gospodyniowie zaluja kupy oddac w srodku uwazajcie sikaja i menuet ieem i thing no heyt e.o.t.s.c.h.e.r.d.. ohh leeeeeeeeek,a,,

Gość gość
10.22. I. Nie musisz wierzyć w Boga, nie musisz wierzyć w Biblię, jeśli Ona Cię nie przekonuje, ale obrażać też nie musisz - bo co jeśli kiedyś okaże się, że jednak się myliłeś ? II . Biblia już dawno temu mówiła o faktach, o których nauka opowiadała dużo później np. 1. Ziemia ma okrągły kształt a) Księga Izajasza 40,22: "Ten co mieszka nad okręgiem ziemi, a jej mieszkańcy są jak szarańcza, On rozpostarł niebo jak zasłonę i rozciąga je jak namiot mieszkalny." Księga Przysłów 8,31: "....igrając na okręgu ziemi, znajdując radość przy synach ludzkich". 2. Zasady obiegu wody w przyrodzie Księga Koheleta 1,7: "Wszystkie rzeki płyną do morza, a morze wcale nie wzbiera; Do miejsca, do którego rzeki płyną, zdążają one nieustannie.

Gość Teppic   No1
@up Okrąg to nie kula. Nie ma nic nadnaturalnego w j*******iu 1000 teorii nt działania świata i uzyskaniu 1% skuteczności. Edison pomylił się tysiące razy, udało się raz, bum - żarówka. Jeśli dać milionowi tresowanych małp klawiatury komputerowe, któraś z nich na bank napisze w trakcie napieprzania w klawisze jakieś słowo. Czy oznacza to, że trzeba ww małpę ubrać w śmieszny kapelusz i kazać karmić klęczących ludzi krakersami? Czy z tego tytułu należy wszystkie kartki z jej wypocinami oprawić w ramkę i pokazywać z dumą? Może nadać im jakiś tytuł, jak Biblia... eh.

Gość gość
Slabo wszystko znacie i rozumiecie.Nie pytajcie mnie nawet o odpowiedz i konwersacje.Bog tylko chce byscie go zrozumieli...

Gość gość
Co za bzdury, hehe. Zajmijcie się lepiej czymś pożytecznym, np. pomóżcie ludziom w potrzebie. Będzie więcej z tego korzyści niż z czytania banialuk a potem wciskania ich innym:o

Gość gość
13.31 - Również się możesz czymś pożytecznym zająć. Jeśli na forach takich jak to, wciska się ludziom zezwierzęcenie - chociaż to forum dotyczące uczuć, a nie seksu, to jakoś wszystko O.K., ale jak ktoś założył watek o Biblii, to już wielkie protesty. A w sumie Biblia ma więcej wspólnego z uczuciami, niż większość wątków na tym forum, bo przynajmniej uczy ludzi szacunku do drugiego człowieka.... czyli czegoś co wymiera. P.S. Nie ja założyłam ten wątek, ale jak ktoś wypowiada się pogardliwie o Biblii , to trudno nie reagować.

Gość Teppic    No1
Trudno uwierzyć, że szacunek do drugiego człowieka bierze się z Biblii, skoro główni akwizytorzy owej lektury, hierarchia kościelna zachowują się jak rozbestwieni królowie świata. Wszystkie przymioty Biblii da się uzyskać innymi drogami, łapiąc przy tym mniej negatywnych skutków ubocznych. Co więcej, nie powinno się jej traktować jako wyznacznika moralności, co i tak sporo osób czyni.

Gość gość
14.06 - Akurat w Biblii Bóg nie głaska kapłanów po głowie, wręcz przeciwnie, ale żeby o tym wiedzieć, to najpierw trzeba Biblię przeczytać... P.S Jestem osobą wierzącą i jednak mimo wszystkich niegodziwości popełnianych przez hierarchów współczuję im, bo to co wg. Biblii może spotkać niektórych z nich jest przerażające.

Gość filozof9989
ble ble sranie w banie... Według wiedzy o naszej cywilizacji , nie po to chłop ma jaja i penisa żeby trzymać za sutanną. zakonnice tam nie narzekają na pieszczoty...Ale o tym się nie gada bo to są normalne rzeczy. Cały kościół to jedna wielka mafia. Liczy się tylko wyłudzanie kasy od naiwnych starych ludzi. Jak tacy dobrzy są księża to niech robią wszystko za free po co kase biorą? Ja teraz już nie wierze w żadną wiarę. Jestem realistą i jak se nie zarobie to mi z nieba nie spadnie a kto głupi to niech dalej myśli że przyjdzie Bóg i mu nawali.... Życia po śmierci nie ma i nigdy nie było. Jeżeli jest to niech ktoś przyjdzie i powie o tym, a takie domyślanie to można se miedzy bajki włożyć. Ogólnie wpaja się dzieciom ,ze są duchy żeby się bały i nie rozrabiały. Dodając na koniec Od wieków tak było że silniejsze zwierzęta zjadały te słabsze i tak rozwinęła się cywilizacja więc teraz jest tak samo, kto mądrzejszy i sprytniejszy to ma się dobrze a biedota niech zdycha jak głupia i naiwna... bardzo dobrze że tak jest i jeszcze wprowadził bym nakaz usunięcia ciąży gdy płód jest z wadą, po co nam psychiczne kaliki się rodzą i przeszkadzają....tylko zdrowe i mądre dzieci reszta do odstrzału.