Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wysokie CRP u noworodka ile w szpitalu?

Polecane posty

Gość gość

W sobotę urodziłam synka, oboje mieliśmy wysokie crp ja 180% on 100 i szybko spadło do 50. Ja już wyszłam a on cały czas na antybiotykoterapii. Kiedy powinni go wypisac jeśli już dawno antybiotyki zadziałały?mialyscie taka sytuacje? Ile Wasze dzieci spędziły w szpitalu? Synek bardzo tęskni i jest spokojny kiedy jestem przy nim a zbyt długo tam być nie mogę, chciałabym go już w domu, serce mi się kraja :(

Gość gość
Jestescie?

Gość gość
Hmm, u mojej córki podawano w jednostkach liczbowych, a nie procentach. Miała na trzeci dzień 22, po kolejnych trzech spadło do 2,1 (norma była chyba do 5). Żadnych antybiotyków z mety nie podawali, bo lekarka powiedziała, że nawet stres/szok okołoporodowy może podwyższyć CRP więc czekają, czy zacznie samo spadać. Jeśli nie, to dopiero podają.

Gość gość
moja córeczka była 10 dni w szpitalu

Gość gość
Ja i moj syn rowniez mielismy crp wysokie ale mnie trzymali dopoki maly nie byl fo konca zdrowy bo ja moglam wyjsc z zapisanymi tabletkami. Moj syn mial crp 50 i bylismy w szpitalu tydzien. 5dni antybiotykow dostal

Gość gość
20:01 uff to mam nadzieje ze by go wypisali w poniedziałek/wtorek chociaż :( bo moj jeden dzień miał aż 100 , później 50 i teraz musi wybrac do końca antybiotyki a strasznie płacze ze mną, aż nie mogą sobie rady z nim dac , a jak ja wezmę go na ręce to grzeczny jak aniołek

Gość gość
dziś ja pisałam o 17:17 i też byłam z dzieckiem ten tydzień po porodzie na oddziale.

Gość gość
My 11 dni, antybiotyk miał przez 9 dni