Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moje dzieci wybrały imię bratu! :)

Polecane posty

Gość gość
gość dziś zapomniałaś o hihi, Sławojko :D

Gość gość
00:11 wez se chlopa, zaciagnij do lozka, zrob se tego syna i daj mu Sambor! Juz jestes az irytujaca , pod kazdym postem o imieniu narzucasz Sambora! Albo wiesz! Idz co USC i zmien sobie nazwisko na Borek ( bo to jest nazwisko, nie imie) . Ooo Ktos tam pytal jeszcze o imie ktore wybraly dzieci- Moja corka chce siostre Madzie. Jezeli chodzi o Mikolaka to mi tez sie podoba, moj kuzyn ma tak na imie, a historia byla taka, ze czekali na dziewczynke, pierwsza byla babcia w odwiedziny ( jeszcze nie bylo komorek) i dzwoniac do tatusia mowi " macie malego Mikolajka" i zostal Mikolaj, to byl 4 grudnia, wiec zartobliwie i przypadkiem, babcia nadala imie wnukowi. Chociaz moja siostra kiedys zazartowala " jak bedzie Mikolaj to moge byc chrzesna" i chrzesna jest :x

Gość gość
Świat stanął na głowie, skoro rodzeństwo wybiera imię a nie rodzice. Tu jeszcze u autorki nie do końca tak było, tylko raczej burza mózgów i akurat imię zaproponowane przez jedno z dzieci spodobało się też ojcu, drugiemu dziecku, no a autorka nie protestowała, więc trochę inna sytuacja. Ale ile razy jest tak, że starszy dzieciak sam wybiera imię, i nieważne, że czasem rodzicom nie w smak, jest foch, ma być i już, a głupi rodzice ustępują. A prawda jest taka, że przecież kiedyś też będą wybierać imiona swoim dzieciom to po co rodzeństwu. Ja miałam tak durne imię, że je zmieniłam mając 18 lat, i szczerze, cale życie miałam do rodziców żal o to, że przez najfajniejszy okres dorastania miałam tak ujowe imię, a gdybym wiedziała, że to sprawka rodzeństwa to byłoby jeszcze gorzej, chyba bym wściekała się za kazdym razem na rodzeństwo za to. Tak, można dostać beznadziejne imię, co prawda teraz są inne czasy inżadne oryginalne, statodawnw lub pospolite imię nie szokuje, ale w latach 80tych w erze imion: Ania, Kasia, Asia, Agnieszka, Sylwia, Monika, Magda, Małgosia, Marta, Karolina, imię w stylu Wiesia, Czesia, Miecia, Jadzia to poniżenie mocne dla dziecka. Mam troje dzieci, nad imieniem każdego z nich debatowałam tylko z mężem, podczas wyboru imienia nie uczestniczyli ani już starsze dzieci ani żadne teściowe, matki, ciotki. Po prostu, jak już doszliśmy do konsensusu, to oznajmialiśmy twierdząco, że będzie X i tyle, bez pytań, bez próśb o rady czy pasuje, bez pytań czy się podoba, jeszcze dzieci pytałam ale innych, typu babcie absolutnie nie. A

Gość gość
7:58 Dobrze sie czujesz? Jezeli tematy imion tak cie denerwuja to moze lepiej daj sobie spokoj. Nazwiska sa imionami czesto np. Marek, czy Lech. W ktorym miejscu niby pisalam o Samborze? Co ty w ogole pleciesz? Mam nadzieje, ze nie wykazujesz tyle agresji w zyciu codziennym tylko tutaj anonimowo sie wyzywasz i dzieki temu twoje dzieci maja spokoj.

Gość gość
autorka o Mikołaju i Wiktorze ,a ty kurcze w swoim poscie ani słowa o tych imionach tylko , ni z gruchy , ni z pietruchy o jakimś Samborze i Ziemowicie i Miłobor i Dagmar. WTF w ogole :-/ Twoje posty brzmią jakbyś szukała usprawiedliwienia dla dziwacznych imion. I za kazdym razem powtarza się taki sam schemat - Ktoś pyta o konkretne imie a ty na to Sambor i Borek i Sambor i Borek. Sambor i Borek podoba sie tylko tobie i mam wrazenie ze nikomu wiecej na swiecie , tylko tworcom "na dobre i na zle':D

Gość gość
Nie autorka powiedziała pierwsza, ze podoba jej sie imie Ziemowit- wroc na poprzednia strone. Powiedziałam, ze mi rowniez i spytała jakie inne imiona mam na liscie. Wroc i poczytaj, albo wez cos na uspokojenie.

Gość gość
9:20 Ty chyba mnie z kims mylisz, albo masz paranoje, albo w ogole nie czytasz ze zrozumieniem.

Gość gość
Mikołaj - bardzo fajne imie. Wiktor - ok, ale średnio mi się podoba. To jest wasza decyzja. Pamiętaj jednak, abyście wybrali imię w miarę spotykane teraz u dzieci. Ja 17 lat temu miałam w klasie Janusza - jedyny na całą szkołę. W szkole miał już przesrane na samym starcie. Także, żeby dzieci ofiary w imieniu zbyt oryginalnym nie widziały i żeby wam się podobało. Dużo zdrówka życzę.

Gość gość
tez miałam Janusza w klasie jakies 20lat temu , wołaliśmy na niego Janek i nie było to nic dziwnego, duzo dziwniejsze było imie Waldemar ( bo akurat przypadło to na popularnosc rodzinki Kiepskich) i Wal -Dus byl wysmiewany. Janusz zupełnie zwykłe imie .

Gość gość
Tak własnie jest. W roznym czasie, rozne imiona sie podobaja lub sa popularne. Dlatego bezsensowne jest to wysmiewanie czy rzucanie sie na ludzi poniewaz maja własny gust. Teraz jest wieksza roznorodnosc wiec mam nadzieje, ze bedzie wiecej tolerancji. Mi podoba sie Ziemowit, Sambor, Miłobor i Dagmar. Wiem, specyficzne imiona, ale dla mnie piekne. Jestem wielka indiwidualistka i lubie orginalne imiona. Imiona maja nas identyfikowac wiec idealnie w kazdej klasie byłoby po jednej osobie o danym imieniu. Nie wiem czemu taka nienawisc budza propozycje imion troche innych. Mam nieraz wrazenie, ze to ludzie z pospolitymi imionami, ktorzy nie mieli odwagi nadac dziecku ciekawego imienia wyzywaja sie na tych, ktorzy ta odwage mieli. W kazdym razie czy to Janusz, Waldemar, Ziemowit czy Sambor to tak samo sa dla mnie normalnymi imionami- mniej lub bardziej uzywanymi w danym czasie, ale całkiem normalnymi. Nikt ich dopiero co nie wymyslił. Stare i znane imiona wiec co w nich dziwnego to ja nie wiem. Leon w moich czasach to było przezwisko, a teraz co? Ah, szkoda gadac jacy ludzie sa wredni i nierozumni.

Gość gość
Aha, najgorsze, ze ten jad i nienawisc przekazuja dzieciom i potem ich dzieci powielaja to w czasie gdy sami ostrzegaja innych przed swoimi dziecmi i ich drwinami.

Gość gość
ale oczywiscie ze masz racje i nic mi do tego jak kto daje dziecku na imie, ale irytujace jest gdy pada pytanie o konkretne imie, a jedna nawiedzona kafeterianka wyskakuje z Samborem, nie odpowiadajac na temat watku. Tym bardziej ze tu nawet nie było pytanie pt "podoba wam sie imie..."a cały temat narzucony przez autorke był "starsze dzieci wybrały imie młodszego". No ale jej sie podoba ze musi trabic o tym pod kazdym tematem

Gość gość
Mikołaj super. Wiktor nieładne. Ale mi się nie podoba żadne typu Daniel, Damian, Wiktor, Filip itp

Gość gość
Tylko, ze ja odpowiedzialam na temat Mikolaja o 22:41. Dodalam Milosza i Mieszka i skomentowalam co o prpozycji meza o Gniewku myslalam. Pani podziekowala mi za komentarz i powiedziala, ze ZIemowit przemknal jej przez glowe. Napisalam, ze mi rowniez bardzo sie podoba nawet bardziej od Milosza i jest na mojej liscie. Wtedy pani zapytala jakie inne imiona mam na swojej liscie. Widzisz ja mialam z ta pania bardzo fajna rozmowe, ktora ignorowala ciebie i inne pelne jadu zmijej. Wroc o strone i poczytaj. Tak przy okazji to wlasnie przed chwila znowu mi odpowiedzialas narzekajac na mnie- jednak masz paranoje.

Gość gość
"orginalnie"? "chrzesna"? O rany, niedouki tu przyszły i będą się wypowiadać o imionach...

Gość gość
Dziewczyny, nie ma się co spierać. I bardzo dziękuję za dobre życzenia. :)U nas jesli chłopczyk się potwierdzi, to myslę, ze zostanie Mikołaj :). Pozdrawiam serdecznie!

Gość gość
mam syna Mikołaja :) ma juz 21 lat :)

Gość gość
To Mikołaj jest teraz taki popularny? Nie wiedziałam.