Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

te cholerne niewykształcone głąby!

Polecane posty

Gość gość

Mam 21 lat, mam wykształcenie średnie techniczne o profilu ekonomicznym - jestem technikiem ekonomistą, mieszkam w mieście o ludności ok.170 000 osób i nie mogę znaleźć pracy, która pozwoliłaby mi się samej utrzymać, mam dosyć!!!! mam dosyć, że mając wykształcenie pracowałam w miejscach (fabryka, sklep, fast- foody, małe kawiarnie) na takim samym stanowisku co jakieś nieuki, które nie miały nawet szkoły średniej(!!!!) - po gimnazjum, czy zawodówce! i spotykałam tam również ludzi po studiach, gdzie tu jest sprawiedliwość?!!!!!?!?!?!? pracując na produkcji mój przełożony miał niższe wykształcenie niż ja!:( naprawdę dużo się uczyłam, włożyłam dużo pracy w ciągu tych czterech lat i dobrze zdałam maturę, oraz egzamin zawodowy, dlaczego więc jestem(ORAZ LUDZIE Z WYŻSZYM WYKSZTAŁCENIEM - co już w ogóle jest tragedią i smutne) na równi z tymi tępakami i głąbami bez szkoły? czy naprawdę jako technik ekonomista nie mam co liczyć na lepszą prace? pocieszcie mnie, bo mam już dosc:(

Gość gość
omg jakaś ty biedna, masz srednie wyksztalcenie(czyli tyle to co nic), a chciałabyś prace w banku?

Gość gość
Przecież praca w banku to akwizycja! Dostanie robotę bez problemu.

Gość gość
Autorko ale z ciebie pustak :/ :/ :/

Gość gość
Przed drugą wojną światową w Polsce średnie wykształcenie miała jedna osoba na 50 albo więcej osób . Dzisiaj na 50 osób 40 osób ma średnie . Jest nadprodukcjja ludzi wykształconych .

Gość gość
Moja koleżanka skończyła technikum ekonomiczne. Nie znalazła pracy w zawodzie. Pracuje jako pokojówka:) Nie wiem jak można myśleć, że po technikum go czeka świetlana przyszłość, przecież ludzie po studiach mają problemy z pracą i biją się o stanowisko. Idź na studia. I nie gardź ludźmi z gorszym wykształceniem, bo to nie jest wyznacznik poziomu człowieka. Powodzenia!!

Gość gość
Mój sąsiad jest magistrem ekonomii . Dyplom z oceną dobry . Ma ponad 50 lat i kilka miesięcy stażu pracy. Nie pracuje i nie będzie pracował .

Gość gość
gosc z 01;02 - skad wiesz ze nie bedzie już pracował?i czemu nie pracuje? to z czego się utrzymuje :/

Gość gość
jest radnym pisu i zna misiewicza

Gość gość
0:44 W jakim mieście mieszkasz? Mam znajomych po technikum ekonomicznym, bo tak się składa, że byłam na kierunku, który mieścił tenże powyższy kierunek w tej samej szkole, a więc więzi jakieś tam zawarłam i zostały :P i większość z nich nie znalazła pracy w swoim kierunku i kontynuuje nauke na uczelni wyższej, albo pracuje w prostych pracach typu sprzedawca, magazynier etc. Po studiach ekonomicznych ciężko jest z pracą i pchają się do akwizycji, po technikum ciężko znaleźć pracę.

Gość gość
gość dziś Jesteś pewna że średnie techniczne ? Bo zdania zaczyna się od DUŻEJ litery chyba nie ?

Gość gość
nie masz do czego sie przyczepić tępaku?????taki mam styl JAK CI SIE NIE PODOBA TO. S********J !!!!

Gość gość
Bo teraz są wszędzie znajomości że ręka rękę myje albo że jak masz ojca na tym stanowisku lub matkę to będziesz pracować w urzędzie skarbowym czy gminy albo w jakimś tam ośrodku ... jak całe kliki siedzą teraz w zakładach pracy lub że posadki są dla rodzin lub znajomych zarezerwowane .No i co ja też chodziłem do szkoły zawodowej policealnej nawet bez matury bo tam nie wymagali matury a ja mam niezdaną z matematyki .Nie umiem matematyki jestem słaby z ułamków ,z procentów z pierwiastków z wyrażeń algebraicznych.No i nie mogłem zdać bo nie miałem do tego głowy ,też poszedłem na technika jednego potem na drugiego no i co też chodziłem z hołotą z prostakami tam na kierunek z ludźmi prostymi jak drut /No co dalej po studiach teraz ludzie pracy nie mają i robią zaa granicą to trzeba iść na dobry kierunek co jest opłacalny co się przyda w życiu co jest na niego popyt że jest w życiu potrzebny na rynku jest zapotrzebowanie na takich ludzi a nie na gowno .Jak ktoś idzie na mało opłacalny kierunek to potem tak ma ,ja też znam ludzi co chodzili na byle gofno a potem nie ma pracy wysyła wszędzie cv i nic nigdzie nie odpowiedzą nigdzie nie oddzwonią .Ja też byłem wysyłany na staże z urzędu pracy i nigdzie mnie nie przyjeli zawsze przyjęli kogo innego swojego z góry ustalonego bo dostanie kierownik łapówkę pewnie i przyjmie kogoś kto się wkupi ;/

Gość gość
Ja też mam średnie i co z tego jak nawet są miasta jak u mnie Radom że są znajomości idę do urzędu pracy i nie mają dla mnie pracy w moim zawodzie . Ja też bylem wysyłany na pakowacza na jakiegoś magazyniera na jakiegoś tam sortowacza na linii produkcyjnej .No tak już jest teraz są miasta takie że żeby mieć pracę w urzędzie miejskim albo skarbowym czy w jakiejś nawet placówce oświatowej trzeba mieć naprawdę znajomości że ktoś ciebie wkręci ktoś ciebie poleci i poręczy za ciebie .Ja też pisałem do placówek oświatowych bo mam dyplom ukończenia szkoły i co nie odpisali i nie dali odpowiedzi ;/ no i co mam zrobić ? jak u mnie siostra pracuje na policji i nie zarabia 3000 tys tylko 1200 zł .No to teraz co ja mam powiedzieć jak nie mam studiów nie mam matury tylko mam średnie zawodowe ? no to teraz chce iść na staż bo są staże że przyjmują i ze średnim byłem i u komornika i w spółdzielni mieszkaniowej byłem i w sekretariacie szkoły i byłem też w jakimś zarządzie naprawy dróg co robią roboty publiczne na drodze byłem nawet w areszcie śledczym wysyłany i nic nigdzie nie przyjęto mnie ;/ tak więc jak teraz ma ktoś znaleźć pracę jak zawsze mają albo swojego albo kogoś po znajomości że syn albo córka nawet wnuczka tam co pracuje ktoś już w takiej spółdzielni będzie mieć zapewnioną posadkę bo mama tam pracuje to ją wciągnie .TO myślisz że z ulicy tak wezmą kogoś teraz do pracy w jakiejś dobrej firmie ? to czemu ktoś kto ma studia nie ma pracy u siebie w mieście i co to ja jestem winny ? ja akurat nie mam studiów no ale jakbym nawet miał to będę miał zagwarantowane że będę miał pracę ? ja znam ludzi co mają wyższe chodzą po zakładach pracy i nie ma dla nich pracy i nie mają wolnych miejsc nie poszukują nikogo na te stanowiska co dana osoba poszukuje . To co ja mogę zaprezentować sobą jak ja mam ubogie cv nie mam studiów nie mam matury języki znam tylko niemiecki jako tako tak sobie słabo i no i angielski tak samo miałem w szkole tylko podstawowej i liceum .No i co mam zrobić ? już nawet żeby mieć dobrą pensję jak teraz wszędzie płacą średnią krajową ? Się nie denerwuj autorko bo tak już jest w Polsce że możesz nawet po studiach pracować na umowie śmieciowej i płacą tobie 10 a nawet mniej 7 zł za godzinę roboty .To co zrobić ma kto ?

Gość gość
TO jest sprawiedliwość myślisz że jak ktoś ma studia to zaraz będzie miał pensje 3000 tys ileś ? akurat nie teraz trzeba mieć porobione szkolenia kursy cały czas się dokształcać ,teraz tak nie ma że skończy ktoś studia ma już dyplom obroni pracę magisterską i już ma pracę bo ma studia w tym kierunku .Trzeba mieć szkolenia kursy jakieś dodatkowe i kwalifikacje ,tak więc co że masz szkołę policealną jakąś tam zawodową ja też mam i co ? myślisz że ja nie chodziłem po tych urzędach też byłem i nigdy nie było pracy zawsze już mieli kogoś innego albo już sobie wybrali kogoś albo już nie było zapotrzebowania i już nie mieli miejsca wolnego na staż .Tak to jest też się ogłaszałem na lento na gumtree to myślisz że mnie ktoś zadzwonił z urzędu jakiegoś albo z jakiegoś przedsiębiorstwa ? też chodziłem na administrację dwa lata na technika i co byłem wysyłany i co nawet mojego cv i w ogóle dyplomu nie miał czasu facet sprawdzić i skserować ;/ tak wiec co to taka sprawiedliwość jak idę na rozmowę a ktoś już nie ma czasu pogadać tylko że już mają kogo innego ? Teraz myślisz tak ci napłacą nie wiadomo ile nawet po studiach jak masz to ci nie dadzą kokosów ,ja znam takie co są po studiach i wysyłają cv i nie mają pracy i nie przyjęli ich nigdzie .Ja mam znajomego co ma szkołę językową i pracuje w call center jako teleankieter po szkole językowej .Mam znajomego co jest po studiach i pracuje zaa granicą i robi w firmie jakiejś optycznej przy soczewkach .To co ma powiedzieć ktoś co ma studia zarabia 1400 zl na rękę ? to co ja mam się kłócić że bym zarobił 1300 -1700 zł jak nie mam doświadczenia nie mam szkoleń ani kursów .Teraz myślisz że jak idziesz do jakiejś firmy to tak łatwo pójdziesz bo masz dyplom jakiś gofniany ? trzeba znać języki dobrze obce w mowie i piśmie znać przykładowo angielski albo znać programy komputerowe dobrze .Trzeba mieć kursy jak chcesz nawet być powiedzmy w marketingu to trzeba się cały czas dokształcać to samo jak sędzia czy adwokat prawnik bo cały czas się coś zmienia cały czas są nowe zmiany i nowinki w prawie .Tak więc to nie wystarczy że mam studia albo wykształcenie średnie

Gość gość
gość dziś czyli jeszcze nie mam chyba tak źle, bo mam wykształcenie zawodowe i wypłatę 3200 na rękę.