Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niemiłe uwagi

Polecane posty

Gość gość

Przeprowadziłam się kilka miesięcy do Francji. Poznałam tutaj swojego sąsiada. Z początku wszystko bardzo fajnie, starszy mężczyzna, ale taki otwarty i do pogadania. Nie mogłam powiedzieć o nim nic złego. Niestety coś się chyba pogorszyło... Ostatnio on wkręcił sobie, że jestem chora na anoreksję i zaczął mi robić niemiłe uwagi pod tym względem. Owszem... jestem szczupła, ale zapewniam, że się nie odchudzam, nie głodzę i nie robię sobie żadnej krzywdy. Co on ma z tą anoreksją? :o

Gość gość
Powiedz mu, żeby się tak bardzo nie interesował twoim ciałem, bo jeszcze pomyślisz, że ma na ciebie ochotę ;):P

Gość gość
jego zapytaj co on ma z tą anoreksją... mozesz mu takze wyjasnic, że jego aluzje wygladaja na obsesje na tym puncie

Gość gość
Hmmm... Jestem dość nieśmiała i wstydziłabym się powiedzieć mu coś takiego... Ostatnio nawet zaczął sobie dotykać moich ramion komentując jakie one szczupłe. :o Naprawdę nie wiem co on ma z tą anoreksją. :o Mam co jeść i głodna nie chodzę.

Gość gość
W ogóle on ostatnio zaczął się dziwnie wobec mnie zachowywać. Bardzo się mną interesować. Ja zapewniłam go, że jem normalnie, że się nie głodzę i taka jest moja budowa ciała. Tłumaczyłam mu, że taka po prostu jestem naturalnie i nic nie zrobiłam żeby tak wyglądać, a on swoje, że anoreksja i żebym przestała się głodzić. :o Nie wiem co to ma na celu.

Gość gość
Moja mama pomimo, że nigdy go osobiście nie poznała to ma o nim od początku złe zdanie i dziwi ją dlaczego tak go interesuje. :o

Gość gość
A ile ten sasiad ma lat ? To jakis dziadek ? Po pierwszym poscie skojarzylo mi sie ze starsza osoba . Starsze osoby maja taka fobie ma odzywianie .

Gość gość
Nie wiem ile on ma właściwie lat, ale tak z 60 to spokojnie... W każdym razie jak go poznałam i wcześniej z nim rozmawiałam to nie odniosłam wrażenia, że to jakiś zacofany dziadek... wręcz przeciwnie. Cały czas jest aktywny zawodowo itd. Nie wiem dlaczego zaczął się tak dziwnie zachowywać...

Gość gość
wygląda mi to na jakąś niezdrową fascynację twoim ciałem

Gość gość
Olej dziada! ;)

Gość gość
Właściwie to zaczęłam go unikać od kilku tygodni.

Gość sta
Wrzuć foto, ocenimy i rozwiejemy Twoje wątpliwości ;)

Gość gość
To kiedys do niego zagadaj na jakiś neutralny temat w przyjacielski sposob,a pozniej napomknij, ze idziesz np. co ugotować bo ostatnio planujesz przytyc, ale nie mozesz bo masz taka szybka przemiane materii, a np. u was w rodzinie to dziedziczne i milo sie z nim pozegnaj. Powinno pomoc ;)

Gość gość
Bo takie czepianie się przez starszych ludzi zwykle nie bierze się z tego, że chca Ci dokopać, ale z pewnego niezrozumienia. Może myśli, że ciagle sie odchudzasz, wiec lepiej to wyjasnic. Ale nie w formie ataku w stylu " co pan sobie myśli, nie mam żadnej anoreksji", czy " chciałam wyjaśnić raz na zawsze, że nie mam anoreksji", tylko tak jak napisałam wyżej, zagadaj do niego najpierw na neutralny temat np. o pogodzie,a pozniej mu to powiedz tylko bez tlumaczenia sie

Gość gość
Ale ja nie reagowałam agresją na te jego uwagi. :( Przez cały czas grzecznie mu tłumaczę, że nie odchudzam się, że nie jestem na żadnej diecie, że jak mam ochotę na pizzę to jem pizzę, jak mam ochotę na słodycze to jem słodycze i nie ograniczam się w żaden sposób. Tłumaczyłam, że mam naturalnie taką budowę ciała i nie zrobiłam nic żeby tak wyglądać... a on swoje... :o I jeszcze bezczelnie dotyka moich ramion komentując jakie są one drobne. Dlaczego osobie grubej nie wypada powiedzieć, że jest gruba, ale po osobie szczupłej można jechać dowoli?

Gość gość
Nie musisz mu sie tlumaczyc . Powiedzialas raz i wystarczy . To on ma z tym problem nie ty .

Gość gość
Nie mogę jedynie zrozumieć dlaczego on tak ciągle o tym nawraca. Raz zwrócił mi uwagę, wyjaśniłam i tyle... a ten znowu o tej anoreksji. :o

Gość gwoli wyjasnienia
A on ma jakas rodzine, zone, dzieci, czy sam tam mieszka za sciana?

Gość gość
Hmmm... On jest wdowcem. Ma dorosłe już dzieci. Z tego co wiem to jego córka mieszka za granicą, a syn w innym mieście.

Gość gość
To może być choroba psychiczna np. schizofrenia. Mnie jedna stara schizofreniczka u której wynajmowałam pokój dręczyła podobnymi uwagami. Wg niej miałam np. zbyt żółtą skórę. Sugerowała mi zrobić badania. Na szczęście szybko stamtąd uciekłam.

Gość gość
Aha. Rada jest taka: przestać być miłą i wylewną. Bez względu na to, jaka jest przyczyna jego nachalnych uwag, masz prawo nie życzyć sobie ich wysłuchiwania, bo po pierwsze nie jesteś dzieckiem a po drugie to jest dla ciebie obca osoba. Jeśli kilkukrotne wytłumaczenie natrętowi swojego stanowiska nie pomaga, należy rozluźnić relację, a jeśli dalej będzie cię nękał to przy kolejnej takiej akcji należy być niemiłą, tak żeby zrozumiał że on też jest dla ciebie niemiły (schizofrenik z mocnymi urojeniami może myśleć o sobie wręcz przeciwnie i np. uważać się za twojego anioła stróża).

Gość gość
Czy on ma schizofrenie to nie wiem. Nie znam się na tej przypadłości. Natomiast on od początku gdy go poznałam wykazywał spore zainteresowanie moją osobą... tylko, że wtedy był bardzo miły, zapewniał mnie, że zawsze mogę na niego liczyć. Gdy opowiadałam o nim mojej mamie to jej się od razu on nie spodobał. Dziwiło ją dlaczego tak się mną interesuje. Mnie to aż tak nie dziwiło, nie mam z góry jakichś uprzedzeń. Tylko, że teraz zaczął się dziwnie zachowywać, wręcz odniosłam wrażenie jakby specjalnie chciał mi zrobić przykrość. Już nie tylko z tą anoreksją. Tym bardziej nie mogę zrozumieć tego zachowania. Zawsze byłam dla niego miła, grzeczna i uprzejma, dlatego nie rozumiem czym sobie zasłużyłam na takie traktowanie. :o

Gość Troll z czerwoną czapeczką
Może ma na Ciebie ochote? :P :classic_cool: