Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zauważyłam że kobiety bezdzietne lub z jednym dzieckiem lepiej wyglądają

Polecane posty

Gość gość
Ja mam dwoje dzieci i dużo ludzi mi mowi, że wyglądam lepiej niż przed dziećmi :D. Brzmi to wiarygodnie ;)

Gość gość
Nie zaklinacie rzeczywistości. Po każdej kobiecie potrafię powiedzieć czy ma dziecko czy jest bezdzietna. Niestety ale zostaje to na twarzy

Gość gość
gość wczoraj Te zadbane z 2 i 3 dzieci to tylko takie co maja sztab sluzących, babc do pomocy. Bo po prostu doby sie nie da wydluzyc zeby ogaranc wszytsko: pranie, sprzatanie, lekcje, gotowanie a do tego miec czas aby zadbac o siebie no sorry NIE DA SIE. No chyba ze sie nie pracuje zawodoow to wtedy mozna czas znalezc na dabnie o siebie x A może wystarczy normalny mąż? xx Do autorki. A może po prostu cię starość dopadła? Może to geny, może wiek, może nałogi wychodzą.

Gość gość
gość dziś Nie zaklinacie rzeczywistości. Po każdej kobiecie potrafię powiedzieć czy ma dziecko czy jest bezdzietna. Niestety ale zostaje to na twarzy x Taaa, na czole wypisane. Weź jeszcze powiedz każdej ile urodziła, to większość cię wyśmieje.

Gość gość
gość dziś gość wczoraj Te zadbane z 2 i 3 dzieci to tylko takie co maja sztab sluzących, babc do pomocy. Bo po prostu doby sie nie da wydluzyc zeby ogaranc wszytsko: pranie, sprzatanie, lekcje, gotowanie a do tego miec czas aby zadbac o siebie no sorry NIE DA SIE. No chyba ze sie nie pracuje zawodoow to wtedy mozna czas znalezc na dabnie o siebie x A może wystarczy normalny mąż? xx Do autorki. A może po prostu cię starość dopadła? Może to geny, może wiek, może nałogi wychodzą Nie mam nałogów,35 lat to nie starosc poprostu stwierdzam fakt. Popatrz nawet na znane osoby tzw celebrytki nałogów która wygląda lepiej po 2- 3 ciążach. Jedyna która wyladniala to Kasia Cichopek ale akurat oba ma bardzo dziewczęco urodę .

Gość gość
Tak. Widac i to juz po 1 dziecku. Ile mam znajomych, na fb slit focia, sprzed ciazy albo wyretuszowana po ( i tylko twarz), bo reszty jyz wstyd pokazac a jak spotkasz taka w realu, to szok i niedowierzanie. Zupelnie inna. Dzieci zabieraja urode. Co prawda w roznym czasie, ale w koncu te matki wracaja do normalnego wygladu. I tak, duzo tu daje sen a jego brak odciska slady na twarzy.

Gość gość
Niekoniecznie bezdzietne lepiej bo coraz wiecej na ulicach zaniedbanych loszek i to juz 20+.

Gość gość
Ja po drugim dziecku zbrzydlam. Po pierwszym nie widzialam roznicy ale po drugim jest. Mimo to wygladam raczej mlodo. W tym roku jeszcze jak bylam z dwojka dzieci w sklepie ekspedientka pytala mnie o dowod.. Mam 26.

Gość gość
gość dziś \ Co Ci da maz ktory pracuje od rana do wieczora. Co myslisz ze wroci styrany z pracy i chetnie zajmie sie 2 lub trojka dzieci aby Ty mogla odpczac isc do kosmetyczki, fryzjera. Musi np tyrac aby utrzyamc Ciebie, dzieci. W jakie TY bajki wierzysz. Te co sa zadbane wyreczaja sie babciami czy innami sluzacym i w ciagu dnia maja czas zadbac o siebie a sluzaca opiekuja sie malymi dziecmi.

Gość gość
Nie mam nałogów,35 lat to nie starosc poprostu stwierdzam fakt. x Ha ha ha 35 lat i zmarszczki na dziecko zwalasz? Przecież tu ciągle jest pisane, że 35 latka nigdy nie wygląda na 27. No to co ty od siebie chcesz? A celebrytki moja droga, to makijaż czyni cuda. Poza tym, chyba nie patrzysz uważnie, ale trochę z nich ma więcej niż dwoje dzieci i wygląda całkiem całkiem. xxx gość dziś A to ty chodzisz do kosmetyczki co tydzień i do fryzjera też? I mąż musi tyrać, żeby utrzymać mnie i dzieci. Hmmm... gdyby mąż tyrał na mnie i na dzieci, to wtedy oczywiście samo przez się rozumie, ze ja wtedy jestem niepracująca, bo on mnie utrzymuje. A jeśli siedzę w domu, to mam czasu na kosmetyczki i fryzjera od groma, bo dzieci w szkole i przedszkolu. A jeśli ja pracuję, nawet za 2 tysie, to mąż nie musi tyle tyrać, żeby utrzymać rodzinę, więc jest w domu więcej czasu i może budować więź rodzicielską z dziećmi. Prawdę powiedziawszy twoje argumenty są nietrafione. xxxx Czas spierdziela, dla jednego jest bardziej łaskawy, dla drugiego mniej, ale nie zwalajcie tego na ilość ciąż i dzieci, bo to sprawa bardzo, ale to bardzo indywidualna. A może po prostu po niektórych ciążach brakuje witamin i hormony trzeba do normy doprowadzić?

Gość gość
Jeszcze jedno gość dziś , może twój mąż woli siedzieć w robocie, bo mu tak najzwyczajniej w świecie wygodnie? Nie obchodzą go wtedy obowiązki domowe, rodzicielstwo, bo po co? Przecież to babskie zajęcie, a i rozmawiać dużo ze swoją kobietą nie musi, zasłoni się zmęczeniem i jeszcze ci powie: kochanie, ja dla ciebie tak tyram. Jeśli pracujesz, to maż cię nie utrzymuje!

Gość gość
gość dziś Nie mam nałogów,35 lat to nie starosc poprostu stwierdzam fakt. x Ha ha ha 35 lat i zmarszczki na dziecko zwalasz? Przecież tu ciągle jest pisane, że 35 latka nigdy nie wygląda na 27. No to co ty od siebie chcesz? A celebrytki moja droga, to makijaż czyni cuda. Poza tym, chyba nie patrzysz uważnie, ale trochę z nich ma więcej niż dwoje dzieci i wygląda całkiem całkiem. xxx Akurat drugie dziecko dało mi mocno popalić.Malo spałam ,synek często budził się w nocy i niestety zrobiły się zmarszki.A włosy już nie tak gęste.Wiec jakiś związek to z ciałami ma,a nie wiekiem. Nie widzę żeby jakość Płoskie celebrytki mające więcej dzieci lepiej wygkadaly,może zagraniczne ale tam w grę wchodzi już chirurg.

Gość gość
Sorki za literówkę ale pisze z tel

Gość gość
Podzielam opinie autorki, kobiety dzieciate wyglądają gorzej niż ich bezdzietne rówieśniczki.

Gość gość
zgadzam się...kobiety bezdzietne w pracy rozmawiają jakie ciuchy kupić, na jaki zabieg isć do kosmetyczki po wypłacie a mamy co kupić dzieciom i czy przy tylu wydatkach wystarczy im na buty zimowe. A to podstawa dobrego wyglądu

Gość gość
ja mam 3 dzieci i wszyscy oczy robia jak mówie ile ma lat bo wszyscy sadza ze mniej. Jestem szczuplutka, zadbana, nie wiem co do tego ma ilosc dzieci.

Gość gość
Akurat drugie dziecko dało mi mocno popalić.Malo spałam ,synek często budził się w nocy i niestety zrobiły się zmarszki.A włosy już nie tak gęste.Wiec jakiś związek to z ciałami ma,a nie wiekiem. x No popatrz! A ja pracuję ładne kilka lat na 3 zmiany, mam dwoje dzieci , jestem po 40stce i jakoś mnóstwa zmarszczek nie mam. Ciągle tutaj piszecie, że to niemożliwe, żeby ktoś 35letni nie miał zmarszczek, lub miał ich troszkę, a teraz nagle to jest możliwe? Cały czas są tutaj te teksty, że po 25 rż pojawiają sie już zmarszczki. Znam kobiety z jednym dzieckiem, które nie są tak piękne jak 5 lat wcześniej i znam matkę 5 dzieci wyglądającą na 10 lat mniej. Nie widzisz celebrytek, które dobrze wyglądają? A te zagraniczne to chirurg? A co my jesteśmy z medycyną 100 lat za murzynami? Że tak się kolokwialnie wyrażę.

Gość gość
Ja mam 40 lat i zawsze nikt mi nie wierzyl w moj wiek. Dlaczego? Bo nigdy nie kladlam tony szpachli na twarz, prawie 10 lat temu poznalam mojego obecnego partnera który kiedy wtedy jeszcze podmalowalam sie delikatnie mowil mi ze tego nie potrzebuje bo makijaz postarza wiec zaprzestalam tego robic calkowicie. Dodam ze jest ode mnie 2 lata starszy a wyglada na 30. Nie palimy papierosow nie spozywamy alkoholu rozni nas to ze on je prawie same slodycze a ja zwykle tylko to co sama ugotuje ale przede wszystkim duzo chodzimy na pieszo mimo iz posiadamy auto. Dzieci nie posiadamy bo swiat jest wystarczajaco przeludniony, a zycie nie polega na rozmnazaniu. Ludzie z dziecmi których obserwuje albo sa z soba za kare albo ona z nim dla kasy i wiecznie tocza o cos wojny. Wygladaja o 20-30 lat wiecej niz maja faktycznie i do tego zwykle ubrani jak biedronkowolidlowskie fachudry, na czarno bo mniej brud widac haha typowo polskie. Wiekszosc to roztyte chamskie i leniwe baby ktore zlapaly frajerow na dziecko. Tylko wspolczuc. Nigdy nie ufaj babie w makijazu bo nie wiesz jaka jest jej prawdziwa twarz.

Gość gość
Durne jest tłumaczenie swojego lenistwa dzieckiem.w tym czasie co ty bawisz dziecko na rękach inna bezdzietna kobieta przez godzinę np.dojeżdża na język hiszpański uczy się dwie godziny i czwarta godzinę wraca do domu.kiedy ty robisz kaszkę ona np.robi obiad dla siebie i dziadka chorego który nie wstaje z łóżka.takich porównań może być milion.zrozumcie tępe sztuki że każdy ma 24h.bezdzietne albo tylko z jednym dzieckiem nie mają go więcej.

Gość gość
Mam 38lat.zmarszczek nie mam jedynie delikatne przy oczach więc jak widzisz jest to możliwe.

Gość gość
Też mi spostrzeżenie Autorko. To tak jakbyś powiedziała "zauważyłam, że ludzie ze złamaną nogą chodzą o kulach". Wiadomo, że im więcej dzieci, tym mniej czasu dla siebie. Aczkolwiek bywają super zorganizowane matki większej gromadki i zapuszczone matki jedynaków.

Gość gość
Ale czym wg Was jest dbanie o siebie? Szczupła fugura nie wymaga nakładów czasowych, ale dyscypliny w jedzeniu. A jeżeli ktoś musi spędzić godzinę w łazience żeby się wyszykować, to widocznie nie jest tak ładny jak mu się zdaje. Zadbane włosy, paznokcie, szczupła sylwetka nie wymagają nakładów czasowych, ale właściwego odżiwiania się.

Gość gość
00:35 u mnie moja szczupła figura wymaga treningu, więc jednocześnie wymaga nakładów czasowych. Mogę się głodzić, a bez ćwiczeń nie schudnę i nie utrzymam sylwetki. Są też kobiety, które jedzą bardzo dużo i są szczupłe, taką mają "urodę", że nie tyją. A autorka nie pisze o figurze, tylko o twarzy. O swoich zmarszczkach, które jakoby miały by się pojawić z powodu dziecka, a nie wieku.

Gość gość
A ja się nie zgodze z tym. Mam jedno dziecko, ale moj wygląd znacznie się pogorszył. Za to mam kilka kolezanek z trojką dzieci i szok, wyglądają pięknie, młodo laski jak ta lala. Takzs reguły nie ma kwestia genów i finansów.

Gość gość
20:58 jak o siebie dbasz?

Gość gość
Wszystko od Ciebie kobieto zależy!nie ważne czy dzieci masz czy nie.nie opowiadajcie bzdur że ciężko mieć godzinę na trening i wieczorne zrobienie maseczki.dzieci są w zlobkach w przedszkolach w szkołach...czasami i z malutkimi dziećmi można pobiegać !są specjalne wózki ale niekoniecznie.tlumacxycue swoje lenistwo i tyle.myślicie że bezdzietne tylko w łazience siedzą?że kasa leci z nieba?szkoda nawet komentować.jak się jest leniem to nic to nie zmieni.mam znajoma-1dziecko już samodzielne od lat.ona przygruba kulka która słomiany zapal do ćwiczeń i diety zawsze.co ja zmobilizowalo?kochanka męża.nagle ćwiczy skacze zdrowo się odżywia.da się?da!...takie są kobiety niestety-szukacie wymówek i tlumaczycie głupio.

Gość gość
gość 07:40 Kobieto ZROZUM, że doby nie da sie wydlużyć. Jak kobierta pracuje zawodowo to wszytkie obowiazki domowe musi ogranac po poludniu (dzieci obiad, zakupy sprztanie pranie) jest na to az 4 godz wiec nie nie ma czasu na trenig itd. Wiec nie to nie ejst lenistwo no ale jak siedzisz z dupa w domu to nie rozumiesz problemu normalnych kobiet.

Gość gość
kobieto z 8:05- a co ty myslisz ze bezdzietnym sie doba wydłuza? ze one nie pracuja zawodowo? ze nie piora, prasuja, sprzataja?nie robia zakupow?nie maja innych obowiazków ?pierdolisz farmazony. Dlatego tłumacze- ty mozesz kupowac dziecku buty a inna bezdzietna bedzie stac za lekami np dla rodzicowi którymi sie opiekuje. takich sytuacji moge ci mnozyc. Mam i lewniwe bezdzietne w swoim otoczeniu i mega zorganizowane mamusi. oj zdziwilabys sie! jenda z moim kumpel matka dwojki malych jeszcze dzieci. pracuje i to ciezko umysłowo, pieknie wyglada, biega w maratonach, ciwczy, dzzieci zadbane, w domu sprzatniete, obiad zrobiony ciastko upieczone. nie piperz bo sie osmieszasz. Lenia masz w glowie i tyle.